gillar du dagens glas bättre då!?En riktigt bra Islay whisky. Men glaset... Jag hade föredragit ett Glencairn-glas
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
gillar du dagens glas bättre då!?En riktigt bra Islay whisky. Men glaset... Jag hade föredragit ett Glencairn-glas
Ja, både dofter och smaker centreras iochmed kupan, så mycket bättregillar du dagens glas bättre då!?
får bumpa en sista gång då vad som är i glaset idag tack för tipsen oxåJa, både dofter och smaker centreras iochmed kupan, så mycket bättre
Glöm inte några droppar vatten. Då frigörs ännu mer doft och smakämnen. Dock ingen is eftersom det kyler ner whiskyn och gör att den smakar mindre. Cheers mate.
Ta bort klistermärket! Tycker du att det är snyggt, spara det i en pärm!gillar du dagens glas bättre då!?
Laphroaig är en riktigt bra whisky, hela Sveriges älskling, och passar utmärkt en kall vinterdag. Om jag inte minns fel är just den här inte specad lagringstiden. Och det blir mer och mer vanligt. Med det har jag lite bekymmer. Man buteljerar tidigare och tidigare och då kallar man det allt möjligt men inte 10 yo, 12yo eller 15yo osv. Man mixtrar med olika finish och slutlagringar på små tunnor, men det går helt enkelt inte att fuska med åren. Nu kan jag ju ha fel gällande just den här wirren, men det blir mer och mer vanligt. Nähäpp, åter till klockor!får bumpa en sista gång då vad som är i glaset idag tack för tipsen oxå
okej, det står ingen ålder på denna, den är gjord på kask av andra laphroaigLaphroaig är en riktigt bra whisky, hela Sveriges älskling, och passar utmärkt en kall vinterdag. Om jag inte minns fel är just den här inte specad lagringstiden. Och det blir mer och mer vanligt. Med det har jag lite bekymmer. Man buteljerar tidigare och tidigare och då kallar man det allt möjligt men inte 10 yo, 12yo eller 15yo osv. Man mixtrar med olika finish och slutlagringar på små tunnor, men det går helt enkelt inte att fuska med åren. Nu kan jag ju ha fel gällande just den här wirren, men det blir mer och mer vanligt. Nähäpp, åter till klockor!
tråkigt fan åldern är väl en stor del av hela charmen. Men men allt här i världen handlar väl om pengar och att allt ska vara så billigt som möjligt och göra så man kan tjäna mer pengar! :/Non age Whiskey kommer bli mer och mer vanligt. Enligt en representant från Highland Park sa att man låser sig mycket om man har tidsbestämd whiskey. En tioårig Whiskey kan vara lika bra efter 9 år men den kanske är ännu bättre om 11 år. Det är väl en halvsanning att det skulle hänga på smaken för det är klart att de kan tjäna pengar med att tulla på lagringstiden.
Håller inte helt med, om än lite. Har dtuckit många olika Whisky i olika prisklasser med några eller många år på nacken. Min absoluta favorit är vanliga Laffan 10 år. Tycker den är bättre än Laffan 18 och många andra äldre. Jag var på öl och whiskymässan och fick detta förklarat för mig. Det är nämligen så att jag uppenbarligen gillar rökig whisky då just Laffan 10 är den rökigaste som finns... Så för mig är faktiskt smaken viktigast och där vinner en tämligen billig och ung whisky för mig.tråkigt fan åldern är väl en stor del av hela charmen. Men men allt här i världen handlar väl om pengar och att allt ska vara så billigt som möjligt och göra så man kan tjäna mer pengar! :/
mena just att det ska vara nån ålder alls, lite trist att det blir vanligare med Non age så mena att ålder 10, 16 ja kvittar är väl en del av charmen. Charmigare än Non age,Håller inte helt med, om än lite. Har dtuckit många olika Whisky i olika prisklasser med några eller många år på nacken. Min absoluta favorit är vanliga Laffan 10 år. Tycker den är bättre än Laffan 18 och många andra äldre. Jag var på öl och whiskymässan och fick detta förklarat för mig. Det är nämligen så att jag uppenbarligen gillar rökig whisky då just Laffan 10 är den rökigaste som finns... Så för mig är faktiskt smaken viktigast och där vinner en tämligen billig och ung whisky för mig.
När man pratar om skotsk whisky så stavas det utan e, alltså inte whiskey utan whisky. Whiskey med e syftar till irländsk, amerikansk osv. (svensk och japansk utan e) Jag kan säga som så att hade man inget ekonomiskt intresse så hade men aldrig börjat buteljera tidigare och tidigare och med olika slutlagringar. Visst är det så att en nioåring kan vara bättre än en 10åring osv men grundregeln är att åren behövs för att whiskyn ska utvecklas. Det finns lag på att whisky måste minst lagras i tre år om den ska få kallas whisky, men ingen skulle komma på att den är färdig då.Non age Whiskey kommer bli mer och mer vanligt. Enligt en representant från Highland Park sa att man låser sig mycket om man har tidsbestämd whiskey. En tioårig Whiskey kan vara lika bra efter 9 år men den kanske är ännu bättre om 11 år. Det är väl en halvsanning att det skulle hänga på smaken för det är klart att de kan tjäna pengar med att tulla på lagringstiden.
Laphroaig 10 år ÄR en riktigt bra whisky. Och tio års lagring är inte lite. Många ospecificerade är både 6, 7och 8 år. Visst är Laphroaig rejält rökig (ca 35ppm) men det finns oxå rökigare. Lagavulin och Ardbeg tex. Ardbeg håller ca 50ppm. Dessutom Octomore som om jag inte minns fel kommer från destilleriet Bruichladdich. Den ligger på över 100ppm, men det blir bara för mycket. Den smakar inget annat alls.Håller inte helt med, om än lite. Har dtuckit många olika Whisky i olika prisklasser med några eller många år på nacken. Min absoluta favorit är vanliga Laffan 10 år. Tycker den är bättre än Laffan 18 och många andra äldre. Jag var på öl och whiskymässan och fick detta förklarat för mig. Det är nämligen så att jag uppenbarligen gillar rökig whisky då just Laffan 10 är den rökigaste som finns... Så för mig är faktiskt smaken viktigast och där vinner en tämligen billig och ung whisky för mig.
Bra idé! Lite snygga bilder på klockor och whisky /öl...Kan vi inte starta en klock å whisky tråd!? Med lite tips på klockor god whisky och även om nån dricker nån god öl och så!? Om intresse finns
Kan vi inte starta en klock å whisky tråd!? Med lite tips på klockor god whisky och även om nån dricker nån god öl och så!? Om intresse finns
Ok, tack för info! Då hade damen på Öl och Whiskymässan fel. Jag gillar Lagavulin 16 mycket men Ardbeg är för stickig. Det jag gillar med Laffan och Lagavulin är att dem är lena och runda men ändå kraftiga. Jag avskyr allt men quask strength då det helt förstör whiskysmaken imo. Smakar bara sprit...Laphroaig 10 år ÄR en riktigt bra whisky. Och tio års lagring är inte lite. Många ospecificerade är både 6, 7och 8 år. Visst är Laphroaig rejält rökig (ca 35ppm) men det finns oxå rökigare. Lagavulin och Ardbeg tex. Ardbeg håller ca 50ppm. Dessutom Octomore som om jag inte minns fel kommer från destilleriet Bruichladdich. Den ligger på över 100ppm, men det blir bara för mycket. Den smakar inget annat alls.
Cask strength måste vattnas ner, alltså spädas. All whisky håller 55-80 % alkohol när den tappas. De allra flesta whisky vattnas sen ner till ca 40%. De finare gör inte det utan behåller ursprungsstyrkan. Då måste man vattna ner den själv.Ok, tack för info! Då hade damen på Öl och Whiskymässan fel. Jag gillar Lagavulin 16 mycket men Ardbeg är för stickig. Det jag gillar med Laffan och Lagavulin är att dem är lena och runda men ändå kraftiga. Jag avskyr allt men quask strength då det helt förstör whiskysmaken imo. Smakar bara sprit...
Tycker ändå den blir för vass, men det kanske är en fixidé.Cask strength måste vattnas ner, alltså spädas. All whisky håller 55-80 % alkohol när den tappas. De allra flesta whisky vattnas sen ner till ca 40%. De finare gör inte det utan behåller ursprungsstyrkan. Då måste man vattna ner den själv.
Fan jag har väntat på fredagstråden sedan 07.20.... Haha fan vad jag vill ha helg nuHaha den här tråden fick mig att tro det var fredag idag! Haha Era jävlar
Alltså, lagavulin är ju betydligt mer rund och komplex än Arlberg även om den är rökig, menTycker ändå den blir för vass, men det kanske är en fixidé.
Jättefin Klocka! Har svårt att finna någon information om detta klockmärke. Vad vet du om Juwel?Juwel-klumpen idag
Ja och den här fredagstråden missade du med 5 månader. Sov gott!Shit, missade fredag med 20 minuter. Nu är det läggdags.
Ja och den här fredagstråden missade du med 5 månader. Sov gott!