Laddar...

Royal Caribbean Harmony of the Seas

Diskussion i 'Lifestyle' startad av BOTL, 19 mars 2016.

 1. BOTL
  Trådstartare

  BOTL Brons

  Inlägg:
  848
  Från:
  Gefle
  Det är dags att boka semester denna lilla båt på 360 m & 220000 bruttoton väcker mitt intresse, har någon åkt denna båt eller har erfarenhet från själva rederiets större båtar? Är det som ingår(aktiviteter, mat, ryck) bra eller slutar det med att man måste lägga till på allt för att få det bra? Hur är servicen osv?

  https://www.royalcaribbean.se/#!/vi-bygger-varldens-storsta-kryssningsfartyg-igen

  Det står mellan detta och åka ner till Dubai. Där blir det boende i marinan och nåt drägligt hotell på stranden.

  Semesterbudgeten är cirka 35
   
  Chuck gillar detta.
 2. MrPlow

  MrPlow Silver

  Inlägg:
  1.597
  Vi har åkt en av rederiets mindre båtar i Karibien. Måste säga att de som bolag verkar kunna leverera. Mat, dryck och service höll bra och ibland mycket bra kvalitet. Vi körde på allt inklusive och kände inte att man behövde köpa till saker. Men visst finns det bättre bolag typ Seabourne.
   
  Chuck gillar detta.
 3. BOTL
  Trådstartare

  BOTL Brons

  Inlägg:
  848
  Från:
  Gefle
  Fanns det solstolar så det räckte till alla? Min frus största oro är att inte kunna bli sönderstekt i solen.
   
  rillesnille, Vincent, Chuck och 2 andra gillar detta.
 4. MrPlow

  MrPlow Silver

  Inlägg:
  1.597
  Vi åkte nu i februari och det var inte jämt man ville ligga vid poolen - men det var inget överskott... Men som svensk/tysk löser man väl det ;)
   
 5. BOTL
  Trådstartare

  BOTL Brons

  Inlägg:
  848
  Från:
  Gefle
   
  rillesnille, Mforce och MrPlow gillar detta.
 6. MrPlow

  MrPlow Silver

  Inlägg:
  1.597
  Vi brukar budgetera ett par spänn att få han som delar ut handdukar att vara så pass motiverad att han lägger ut handdukar på "våra" stolar när vi är på resort :)
   
 7. BOTL
  Trådstartare

  BOTL Brons

  Inlägg:
  848
  Från:
  Gefle
  Vad landar den tjänsten på?
   
 8. MrPlow

  MrPlow Silver

  Inlägg:
  1.597
  Beror på land och person men 10 % av rummets kostnad brukar kunna täcka en vecka.
   
 9. MrPlow

  MrPlow Silver

  Inlägg:
  1.597
  Alltså nån hundring för en vecka beroende på rum ställe.
   
 10. BOTL
  Trådstartare

  BOTL Brons

  Inlägg:
  848
  Från:
  Gefle
  Jag tänkte på båten.
   
 11. MrPlow

  MrPlow Silver

  Inlägg:
  1.597
  Vi körde bara tre dagars men jag antar att även personalen på båten är öppen för förhandling :)
   
 12. Carolin

  Carolin Tantal

  Inlägg:
  511
  Om du står och väger mellan Karibien och Dubai med budget ca 35000 låter jag tipsa dig att ni flyger vidare fr Dubai till Seychellerna. Fantastisk natur, strand och god mat. Ingen shopping a la Dubai och heller inga gapiga turister att förhålla sig till dessutom inklämd i ett fartyg, men vad är ni ute efter?
  Självhushåll att föredra om du skall hålla budget. Köp mat från deras gatukök och unna er restaurangbesök på fina hotell då och då. Boka hotell/lägenhet/stuga via någon av alla sajter som finns.
  Glömde fråga hur länge ni tänkt vara borta.
   
 13. Tomas Eriksson

  Tomas Eriksson Platina Premium

  Inlägg:
  4.659
  Från:
  Prettogettot
  All inclusive på jebel Ali i Dubai är den bästa semesterupplevelsen jag haft. Ryms kanske inte riktigt i budgeten beroende på hur länge du tänkt vara där men det blir nästan inte bättre.
   
  BOTL gillar detta.
 14. Carolin

  Carolin Tantal

  Inlägg:
  511
  Såhär löser man problemet med stekande sol. Nice! (mina badskor i bakgrunden)
  Seychellerna 2015 059.JPG
   
  MariaE, joca, Rossi och 1 annan gillar detta.
 15. Carolin

  Carolin Tantal

  Inlägg:
  511
  Eller såhär...Skugga under en sten. Vi är alla olika men här ser du vårt strandpick- och pack i all sin enkelhet. Precis som jag vill ha det. Andra föredrar bäddar i rad vid poolen och all sköns service. Tillbaka till naturen om jag själv får välja.:)
  Seychellerna 2015 156.JPG
   
  Aquastaren, MariaE, Orson och 3 andra gillar detta.
 16. BOTL
  Trådstartare

  BOTL Brons

  Inlägg:
  848
  Från:
  Gefle
  7-8 dagar är det tänkt, vi gillar att bo ganska bekvämt. Absolut inte mycket för finedining utan snarare brasseri och bra mat. Finns ett gäng bra persiska restauranger som också lockar.
   
 17. Carolin

  Carolin Tantal

  Inlägg:
  511
  Då blir det Dubai antar jag.☺Trevlig resa!
  Seychellerna är inte prisvärt men för 7-8 nätter skulle ni få skaplig standard på boendet men restaurangerna är till största del knutna till hotellen. Vi bodde på två olika öar och hyrde cykel på den lilla. Som jag njöt av att susa runt på småvägarna bland tropiska träd och läten för att hitta den ena fantastiska stranden efter den andra. Kanske en annan gång...
   
  Senast ändrad: 19 mars 2016
 18. Porsan

  Porsan Efraim

  Inlägg:
  4.271
  Från:
  De sju haven...
  Har aldrig åkt med RCCL men har flera kompisar som jobbat ombord i deras fartyg och alla säger att det håller mycket hög standard, så jag tror inte du blir besviken.
   
  BOTL gillar detta.
 19. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson Silver

  Inlägg:
  2.183
  Från:
  Oskarshamn
  Åkt med celebrity i karibien och deras båt reflection vilket var fruktansvärt bra måste jag säga. Om man tror att man måste "tränga in" sig på en båt vet man nog inte riktigt vad man pratar om misstänker jag.

  Riktigt häftig upplevelse där mat och service var superb! Kökschefen hade jobbat på buckingham palace som chef där samt hos Ramsey.

  Mina föräldrar har åkt med RC och var också mycket nöjda.
   
  davhei gillar detta.
 20. BOTL
  Trådstartare

  BOTL Brons

  Inlägg:
  848
  Från:
  Gefle
  Du har säkert hyfsat koll ;) men det var vad de flesta klagade på när man läser runt på diverse sidor, att det är för få platser vid poolen, vid shower på kvällen.

  Gjorde ett tappert försöka att få lite info via tel av rederiet själva men stängt under helgen.
   
  Senast ändrad: 20 mars 2016
 21. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson Silver

  Inlägg:
  2.183
  Från:
  Oskarshamn
  Det jag upplevde mest negativt var att vissa "kärringar" la sin handduk på en solstol first thing och sen gick iväg, något man inte fick och enligt kapten var helt ok att slänga bort men men. Solstolar var ibland något tight men främst korta stunder och vem vill sola när man har så mycket annat att göra :) till shower var det aldrig trångt eller fullt vad jag upplevde.
   
  BOTL gillar detta.
 22. M.U

  M.U Silver

  Inlägg:
  1.955
  Underbart att åka på kryssning! Var iväg i Karibien för ett tag sedan och det var väldigt bekvämt! vart kommer ni att stanna till isåfall? På båten var det väldigt bra service och mat. Kändes inte som vi behövde lägga till något för att få det mer bekvämt!
   
  BOTL och davhei gillar detta.
 23. davhei

  davhei Tantal

  Inlägg:
  557
  Från:
  Stockholm
  När jag bett gamla kryssningsrävar med många resor under bältet att jämföra olika rederier verkade de rörande överens om att Celebrity levererar väldigt bra jämfört med konkurrensen när vi snackar om "normalsegmentet", alltså inte premiumkryssningar. Vet inte om det ändrats på senare år men jag skulle inte tveka att åka med dem igen.
   
  BOTL gillar detta.
 24. Carolin

  Carolin Tantal

  Inlägg:
  511
  Har hållit igen men kände att jag måste smiska dig lite på fingrarna :p ang dina "misstankar" om att jag inte riktigt vet vad jag pratar om. Min far var likt Porsan sjökapten och arbetade merparten på Wallenius rederierna. Han skeppade bilar från Europa till andra världsdelar och vi hade ynnesten att få följa med på några långa resor. Han provade även på några år att arbeta för ett annat rederi. Tror inte jag behöver säga mer än så.:rolleyes: Allting är relativt och hur vi värderar saker och ting är utifrån ens egna upplevelser och preferenser. Bekvämt för dig är inte alltid bekvämt för en annan.:)
   
  MariaE, Porsan och BOTL gillar detta.
 25. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson Silver

  Inlägg:
  2.183
  Från:
  Oskarshamn
  Tycker jag du gör rätt i
  Då förstår jag att du är insatt i båtlivet men jag vet iofs inte likheten mellan de "fraktfartyg" du nämner och moderna kryssningsfartyg. Kanske jag som tolkar dig fel också jag vet inte, men kvarstår är att jag nog skulle känna mig mer instängd på en ö i Maldiverna än på ett av dessa skepp. Men som du säger alla är vi olika och personligen gillar jag olika saker men blev sjukt imponerad över kryssningslivey ☺
   
  BOTL och Carolin gillar detta.
 26. Carolin

  Carolin Tantal

  Inlägg:
  511
  Fin respons. Tack!
  Såklart är ett fraktfartyg inte att likna vid ett passagerarfartyg men om du läst mig rätt så arbetade han om jag inte minns fel i två år på ett kryssningsfartyg i Karibien. Detta var också för mer än 30 år sedan och jag kan tyvärr inte fråga honom mer om det ty han är bortgången, men naturligtvis har fartygen blivit bra mkt större och säkert har saker förändrats. Visst, vi åkte aldrig tillsammans med honom under hans "kryssningstid", men det jag minns och är färgad av är att han när han kom hem och ojade sig över alla dessa människor och hur man ville betala för att i princip in-ut-rulla-skjut med mat, alla arrangemang och aktiviteter etc. Han var lite av en enstöring och bortskämd med vad han tyckte var friheten i att mönstra på med, vad kan det ha varit, ett 20-tal med all besättning när han jobbade för Wallenius.
  Jag har även bekanta som gjort några sådana här kryssningar i modern tid och deras upplevelser har i princip varit liknande. Som sagt alla tycker olika.
  På den tiden ( 70-och 80-talet) var det en stor upplevelse för oss övriga i familjen att få följa med då vi låg flera dygn vid olika hamnar och hade tid att besöka de olika städerna. Den längsta resan vi gjorde varade i nästan 3 månader.
  Nu måste jag sluta för annars kan jag sväva ut i evigheter då minnena vaknar till liv. På onsdag skall jag besöka mor och får damma av alla gamla fotoalbum. God kväll!
   
  Tobias Eriksson, Strindberg och BOTL gillar detta.
 27. BOTL
  Trådstartare

  BOTL Brons

  Inlägg:
  848
  Från:
  Gefle
  Låter som en fantastisk uppväxt med enyika möjligheter till att uppleva världen. Detta är lifestyle, skriv hur mycket du vill :D
   
  Carolin och Strindberg gillar detta.
 28. BOTL
  Trådstartare

  BOTL Brons

  Inlägg:
  848
  Från:
  Gefle
  Det blev Dubai :D
   
  MariaE och Carolin gillar detta.
 29. M021

  M021 Silver

  Inlägg:
  2.785
  Åkte allure of the seas för ett par år sedan, riktigt bra. Miami, st Thomas, Bahamas, och st maaarten. Nu ligger hon väl i europa om jag förstår det rätt? Tillbringade 5h varje kväll i casinot. Morgonen på gymmet och all tid runt om kring i restaurangen :D
   
  BOTL och Tobias Eriksson gillar detta.
 30. davhei

  davhei Tantal

  Inlägg:
  557
  Från:
  Stockholm
  De brukar ofta köra vintersäsongen i Karibien och sommarsäsongen i Europa, så verkar vara fallet med Allure of the Seas.
   
  BOTL gillar detta.