• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Sommarens TGW (The Grill Watch) - vilken är din favorit?

Leafvalley

Cartier
Detta var intressant!


Det ser väldigt spännande ut. Du har alltså Grillat musslorna? Vad åt du till? Vart har du plockat dom? Tell me more. :)

Typ, det är en art av musslor, på engelska så kallade "clams". De lever i sanden precis där havet och land möts, det är vanligtvis deras skal man hittar på stränderna när man promenerar längs en tropisk strand. Vi var i Kalpittya, Sri Lanka, därefter så tillagades de i ett lerkrus över en öppen eld med vitt vin. Så de kokades egentligen då de inte låg direkt på elden men "the feeling was the same" ;)
Vi serverade dessa med pasta :happyhappy: och åt detta under en skugga på stranden med en cola handen(de andra blandade väl i lite bourbon i sina:cigar:)
 

Reverso

Panerai
Typ, det är en art av musslor, på engelska så kallade "clams". De lever i sanden precis där havet och land möts, det är vanligtvis deras skal man hittar på stränderna när man promenerar längs en tropisk strand. Vi var i Kalpittya, Sri Lanka, därefter så tillagades de i ett lerkrus över en öppen eld med vitt vin. Så de kokades egentligen då de inte låg direkt på elden men "the feeling was the same" ;)
Vi serverade dessa med pasta :happyhappy: och åt detta under en skugga på stranden med en cola handen(de andra blandade väl i lite bourbon i sina:cigar:)


Det låter fantastiskt. Tack för att du dela med dig av storyn!
 

Leafvalley

Cartier
DSC_0448.JPG

DSC_0449.JPG

Bjuder på lite mer bilder, dels på stranden och sedan skuggan där vi satt och njöt av musslorna :hungry:
 

uprof

Cartier
2-Faktor
Då justerar vi (Time* Temperature) + Thickness = Done ;)
Varför +?

Dessutom säger väl termodynamiken att det är ett icke-linjärt förhållande mellan tid och temperatur. Ju större skillnad mellan temperaturen på köttet och temperaturen på grillen, desto snabbare värms köttet, typ.
 
Topp