Laddar...
Erikson Urhandel

Speedmaster - fundering

Diskussion i 'Diskussion' startad av Airbus, 29 december 2015.

 1. Airbus
  Trådstartare

  Airbus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  720
  Från:
  Stockholm
  Hej,
  Under sista tiden har det varit många paketöppningar där objektet varit just Speedmaster. Förståeligt - fantastisk klocka som dessutom ligger bra till i pris jämfört med andra kända kronografer. Givet antalet i detta forum skulle man kunna tro att detta är en vanlig klocka. Men upplever ni att det är så? Om jag tänker till lite träffade jag på en finlänsk kapten i höstas som hade en från 1985. Det var den första "fina" klocka han hade och köpte den för sin första månadslön... I övrigt har jag nog faktiskt endast sett någon enstaka (frånsett Freddes i Solsidan). Är det en klocka som är vanlig bland entusiaster men inte på samma sätt i övrigt upplever ni? Antar att man annars typiskt väljer blåa bond, PO eller någon annan dykarvariant?
   
  Rum Runner gillar detta.
 2. KenKun

  KenKun Tie Fighter pilot

  Har bara sett den på kollegan, annars ser jag Rolex oftare när jag är ute...
   
 3. Icaras

  Icaras X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  De skånska skogarna
  Ser inte speedmaster så ofta utanför forumet. Är det någon som har en så är set i regel någon med ett visst intresse. Men om man förstår ADs rätt så säljer se ändå bra.
   
 4. davhei

  davhei Stormtrooper

  Inlägg:
  494
  Från:
  Stockholm
  Ovanligare i verkligheten än på klockforum enligt min erfarenhet. Inte konstigt såklart när man pratar dyra klockor i allmänhet. Den har nog en hel del drag som inte tilltalar den normalintresserade klockköparen som bara gör grundresearch, om ens det. Plexi, manuell, icke COSC, målade index, nedtonad design på tavla.

  Med det sagt så ser jag speedies då och då absolut, men inte lika ofta som SMP, GMT, sub eller datejusts. Kanske speglar det också ägandet även på klockforumet, visst verkar det vara vanligare på forum med GMT, SMP och Sub än speedy? Eller?
   
 5. Ville_W

  Ville_W AT-ST driver

  Inlägg:
  1.066
  Från:
  Skåne
  Ja fast googlar man lite så får man snabbt fram kopplingen till rymdprogrammet som nog kittlar en del. Sen har ju speedyn mycket vintagekänsla även som ny vilket ju är helt rätt i tiden. Jag ser fler speedys på min arbetsplats än Rolex även om det totalt sett är få som har dyrare klockor.
   
 6. FilipF

  FilipF X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.958
  Från:
  Stockholm
  Lästa nån stans (tror det va här på forumet) att en Speedy är mer ett aktivt val man gör än t.ex en sub.
  Som sagt: plexi, manuell, ej cosc, målad index, ej vattentålig osv.
  Om man "bara vill ha en dyr klocka" så köper man kanske ingen Speedy då finns det "bättre" klockor.
  Men vi på forum är oftast mer insyltade än så och förstår charmen med speedyn.
  Därför tror jag (vill tro) att den är vanligare förekommande på forum än i verkligheten.

  Sitt två Speedys i vardagen. En på en kollega på ett annat kontor och en på en random person på stan.

  Älskar i alla fall min!
  14513829409092094016477.jpg
   
  Rum Runner, Icaras, Patrik72 och 1 annan gillar detta.
 7. Airbus
  Trådstartare

  Airbus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  720
  Från:
  Stockholm
  En annan sak - jämfört med övriga Omegakronografer är den väldigt överkomlig i pris. Förvisso något dyrare nu, men för 42,4 får du en Speedy. Vill du ha en standard AT får du hosta upp 48 typ. Är CO-axial, safir och vattentäthet så mycket dyrare än det som Speedyn erbjuder? Är väl iofs bra att Speedyn ligger så bra till prismässigt, men då Omega har Rolexambitioner och höjer det mesta undar jag om Speedyn också är på väg upp eller om det är en medveten strategi att hålla denna som en av de billigare i utbudet?
   
 8. xBjörne

  xBjörne X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.529
  Ser betydligt fler Rolex i vardagen än någon Omega faktiskt, att Speedmaster har varit så populär här på forumet senaste veckorna är nog på grund av Robs generösa julrabatt på Omega.
   
 9. Jag har nog sett två tre ute i det vilda men måste säga att hjärtat slagit något extraslag när det skett. En SUB är knappt så man tittar längre. Känns det går femton på dussinet eller något sådant. Nu är jag iof sugen på en Sub också så ska inte klaga men iaf. En speedmaster köper man för man uppskattar historien och känslan av att bära den. En rolle köper många för att det är det man ska ha. Tror inte det är så många som verkligen gör oss klocksnackare och verkligen uppskattar vad de har på armen.
   
  FilipF och Tf105b gillar detta.
 10. Tag_H

  Tag_H Rebel soldier

  Inlägg:
  74
  Jag har två nära vänner som har den, har även sett den på nån kollega.
  Den ena är inköpt ganska nyligen, den andra för 20 år sen, det är helt klart en klassiker tidlös och vacker, stod själv i valet och kvalet och velade nyligen. Jag har lite svårt för länken, men det är ju helt personligt, annars hade jag nog valt Planet Ocean den länken tycker jag är otroligt läcker, och en grym klocka, tyvärr är jag allergisk mot färgen brandgul, hur kan man ha orange detaljer i en så fin klocka ?
  Det blev en ny Tag_Heuer Aquaracer istället ;)
   
 11. 500m eller? Hade en förut men kändes lite racklig. Hade den gamla fast quartz som jag var grymt nöjd med men använde den för lite så den fick gå.
   
  Tag_H gillar detta.
 12. Tag_H

  Tag_H Rebel soldier

  Inlägg:
  74
  Ja 500m chronograf, jag blev kär ;) men det var nära en Omega, så nära har det aldrig varit haha, nästa gång kanske, nu har jag två Aquaracer ;)
   

  Bifogade filer:

 13. Ozil1886

  Ozil1886 Rebel soldier

  Inlägg:
  60
  Från:
  Karlskoga
  På mitt jobb cirkulerar det inga "dyrare" klockor alls. Det man ser är Seiko, Certina och en och annan Tissot. När jag är ute i tjänsten dyker det upp lite Omegor men 11 gånger av 10 är det en Seamaster av något slag som visas upp. Rolex ser jag oftast nere i Schweiz. Speedmastern har jag med andra ord aldrig sett i mina trakter :)
   
 14. Stefan S

  Stefan S AT-ST driver

  Inlägg:
  1.038
  Från:
  Göteborgstrakten
  Du kan få en Speedy med allt som standard AT har... datum, CO-axial 60h, safir och vattentäthet. Då listar den på 70. Så jo, dom sakerna kostar.
  http://www.omegawatches.com/watches/speedmaster/moonwatch/omega-co-axial-chronograph/31130445101002/
   
 15. Bingoraalf

  Bingoraalf X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.595
  Från:
  Malmö
  De flesta non wis väljer nog sub, pöanet ocean eller smp pga vattentäthet, safirglas och automatiskt. Jag tror speedy pro får anses som.ovanlig ute i det vilda.
   
 16. Mvnordlander

  Mvnordlander Stormtrooper

  Inlägg:
  327
  Från:
  Stockholm
  Jag lånar den tråd med en egen fundering kring Omega Speedmaster och priset. I Sverige ligger Omega Speedmaster FOIS på 42 000kr på de flesta AD's men när jag kollar på Chrono24 hittar jag en i Monaco för 28 000kr, oanvänd, box, papper, allt helt enkelt. Trusted Checkout, Trusted Seller och återförsäljarrekomendationer, allt man kan hoppas att en återförsäljare på Chrono24 ska ha. Ska man vara aktsam för sådant lågt pris eller är detta vanligt utanför Sverige? Känns ju väldigt billigt med 28 000 för en ny Speedmaster ändå?

  EDIT: Glömde lägga in länken till klockan på Chrono24 jag talar om. http://www.chrono24.se/omega/speedmaster-moonwatch-first-omega-in-space--id4260970.htm
   
 17. Zingo

  Zingo Y-Wing pilot

  Inlägg:
  910
  En fd forumsponsor hade ju 25% rabatt på alla Omegor i julas så det torde inte vara omöjligt. Beakta även olika momssatser etc så går det nog ihop. :pompus:
   
  Mvnordlander gillar detta.
 18. Mvnordlander

  Mvnordlander Stormtrooper

  Inlägg:
  327
  Från:
  Stockholm
  Jaså! Vilken otrolig otur att man missade det.. Men tack för svaret, då kanske jag kan hitta en klocka för liknande pris.
   
 19. jbripley

  jbripley Rebel soldier

  Inlägg:
  142
  Nej, många handlare på Chrono24 ligger 30% under priserna i Sverige på Omega. Köpte en själv en ny, med box, låda och cert från Italien som jag inte funnit några fel på.
   
  Mvnordlander gillar detta.
 20. Jokkmokkswe

  Jokkmokkswe Cup of Jawa

  Inlägg:
  4.702
  Från:
  Byn
  Är väl en klocka som är svår att bära upp för vissa.
  Jag anser att de är betydlig roligare än en safir rolex närsom.
  [​IMG]
  Är väl egentligen ingen dussinklocka bland pöbeln.
   
  FilipF och Tf105b gillar detta.
 21. Mvnordlander

  Mvnordlander Stormtrooper

  Inlägg:
  327
  Från:
  Stockholm
  Jag har sett en i verkligheten. Underligt nog var det samma dag som jag var inne på Krons och testade en själv..
   
  FilipF gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield