Huy Fongs srirachasås går ju inte längre att få tag på i Sverige (eller EU för den delen), pga något förbud mot något konserveringsmedel (E222). 😢
För oss som är srirachaberoende är detta en KATASTROF!
Har någon hittat ett ens acceptabelt alternativ?
Jag har hittills bara provat en: Icas "Sriracha het chilisås". Värdelös. Totalt menlös, absolut inte "het", söt, och knallröd pga färgämnen. Påminner mer om nån slags barnketchup. Innehåller dessutom 30g kolhydrater varav 25g socker (per 100g)!
Har tittat på Flying Goose, men inte testat än. Är skeptisk. Även här 25% socker, men 61% chili.
Såg "Twin Dragon" i en butik idag. Inte testat den heller. Här såg jag inte hur mycket socker det är, men 80% chili i alla fall.
Varför hakar jag upp mig så mycket på sockret? Spelar det roll för något som man intar i så små mängder? Nej, men tittar man på Huy Fongs så har den 16g kolhydrater varav 9g socker per 100g. Det är en j*a skillnad. De andra gör något fel och kan inte rimligtvis vara samma sak som Huy Fongs. Inga färgämnen heller.
För oss som är srirachaberoende är detta en KATASTROF!
Har någon hittat ett ens acceptabelt alternativ?
Jag har hittills bara provat en: Icas "Sriracha het chilisås". Värdelös. Totalt menlös, absolut inte "het", söt, och knallröd pga färgämnen. Påminner mer om nån slags barnketchup. Innehåller dessutom 30g kolhydrater varav 25g socker (per 100g)!
Har tittat på Flying Goose, men inte testat än. Är skeptisk. Även här 25% socker, men 61% chili.
Såg "Twin Dragon" i en butik idag. Inte testat den heller. Här såg jag inte hur mycket socker det är, men 80% chili i alla fall.
Varför hakar jag upp mig så mycket på sockret? Spelar det roll för något som man intar i så små mängder? Nej, men tittar man på Huy Fongs så har den 16g kolhydrater varav 9g socker per 100g. Det är en j*a skillnad. De andra gör något fel och kan inte rimligtvis vara samma sak som Huy Fongs. Inga färgämnen heller.