• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Sriracha

Nej, varför det? Den får inte säljas i butik inom EU, det är allt.
Vilket inte hindrar vissa nätbutiker från att sälja den ändå, dessutom. Jag köpte mina från https://www.tjinstoko.eu/en/huy-fong-sriracha-sauce-435ml.html som någon pekade ut tidigare. Tog en vecka, och man måste beställa mer än bara en flaska (minst €10), så man får köpa fler eller hitta något annat man vill ha också.
Men herregud här har man gått och knutit näven i fickan 😂
Missat detta helt, trodde det var bomstopp och övervägde smuggling 🤣
Grymt 💪
 
Dagens mattips att ha sriracha till: Fiskpinnar! :)

... eller annan panerad fisk förstås, eller fisk i största allmänhet. Funkar även bra till en laxpasta t.ex.

Säkert många läsare av denna tråd som redan vet det, men många i min bekantskapskrets har ofta betraktat sriracha som något man har till kötträtter. Det går förstås också bra, men vad jag förstått så används den ofta till fisk och skaldjur i ursprungslandet Thailand.
 
Nej, varför det? Den får inte säljas i butik inom EU, det är allt.
Vilket inte hindrar vissa nätbutiker från att sälja den ändå, dessutom. Jag köpte mina från https://www.tjinstoko.eu/en/huy-fong-sriracha-sauce-435ml.html som någon pekade ut tidigare. Tog en vecka, och man måste beställa mer än bara en flaska (minst €10), så man får köpa fler eller hitta något annat man vill ha också.
Tack för det, ordningen återställd.

IMG_20211111_191554.jpg
 

Nej, varför det? Den får inte säljas i butik inom EU, det är allt.
Vilket inte hindrar vissa nätbutiker från att sälja den ändå, dessutom. Jag köpte mina från https://www.tjinstoko.eu/en/huy-fong-sriracha-sauce-435ml.html som någon pekade ut tidigare. Tog en vecka, och man måste beställa mer än bara en flaska (minst €10), så man får köpa fler eller hitta något annat man vill ha också.

Tack för det, ordningen återställd.

IMG_20211111_191554.jpg

Kollegor, jag är nere på sista dropparna i sista flaskan Huy Fong. Slut i lager på Tjin's och 700 kr i frakt (?!) på Fruugo. Har ni hittat någon ytterligare kran?
 
Sprang på den här i en närliggande Hemköp. Aldrig sett tidigare. Mindre flaska som stod bland tabasco och andra chilisåser, inte där srirachan annars står. Nej, jag köpte den inte. Innehållsförteckningen övertygade inte. Skeptisk. Utöver det hade de bara flygande gåsen. :(
IMG_1492.JPG
 
Sprang på den här i en närliggande Hemköp. Aldrig sett tidigare. Mindre flaska som stod bland tabasco och andra chilisåser, inte där srirachan annars står. Nej, jag köpte den inte. Innehållsförteckningen övertygade inte. Skeptisk. Utöver det hade de bara flygande gåsen. :(
IMG_1492.JPG
Köper alltid Lingonchili av just det märket, den är iaf kanon. Så testa!
 
Läste den här tråden för någon månad sen. Inser att jag kanske missat något, så jag ber tjejen köpa med Sriracha. Blev ”Flying Goose Brand”. Jag är helt såld. Likt när jag köpte sweet baby rays bbq-sås för 10+ år sedan och hade den på allt så är detta en likadan smaksensation. Vilken är den bästa man får tag i med enkla medel?
 
Kör Three Mountains. Sen jag började med den så har jag släppt Huy-hypen. TM är typ lika bra, och alla färgerna är grymma! 🤙
Den röda var grym, jag har inte ens rört den lilla mängd Huy Fong som finns kvar! Tack för tipset, blir till att prova de andra färgerna.
 
Kan lova att Three Mountains röda slår Huy Fong alla dagar i veckan. Naturliga ingredienser också utan massa E-ämnen, gummi osv.
 
Var på en Chop-Chop tidigare i veckan för första gången på... evigheter. De hade den här som jag aldrig sett tidigare. Vet inte om den går att hitta i butik, kan vara något de tar in själva. Men det spelar mindre roll för mig, den imponerade inte, trots att den är från Thailand. För lite chili, för mycket socker, och den var... konstigt söt-sur på nåt sätt. Inget för mig i alla fall...
IMG_1587.JPG
IMG_1588.JPG IMG_1589.JPG
 
Sprang på den här i en närliggande Hemköp. Aldrig sett tidigare. Mindre flaska som stod bland tabasco och andra chilisåser, inte där srirachan annars står. Nej, jag köpte den inte. Innehållsförteckningen övertygade inte. Skeptisk. Utöver det hade de bara flygande gåsen. :(
IMG_1492.JPG
Köpte denna för några veckor sen. Inte så dryg men det gillar jag. Smaken är kanon. Hustrun har den till det mesta och den ställdes även fram till romtoasten till nyår.
 
Dagens mattips att ha sriracha till: Fiskpinnar! :)

... eller annan panerad fisk förstås, eller fisk i största allmänhet. Funkar även bra till en laxpasta t.ex.

Säkert många läsare av denna tråd som redan vet det, men många i min bekantskapskrets har ofta betraktat sriracha som något man har till kötträtter. Det går förstås också bra, men vad jag förstått så används den ofta till fisk och skaldjur i ursprungslandet Thailand.
Sriracha funkar till det mesta :) Endå lite humor med en egen tråd😂
 
Varför inte prova att göra egen sriracha?
Det är ganska enkelt och man kan finjustera efter eget tycke och smak, resultatet blir jättebra. Jag har gjort det i åratal med olika heta chilifrukter från egen odling.
Och om ni provar vill jag samtidigt rekommendera er att göra en karibisk chilisås med mango eller papaya.
 
Varför inte prova att göra egen sriracha?
Det är ganska enkelt och man kan finjustera efter eget tycke och smak, resultatet blir jättebra. Jag har gjort det i åratal med olika heta chilifrukter från egen odling.
Och om ni provar vill jag samtidigt rekommendera er att göra en karibisk chilisås med mango eller papaya.
Recept? 😀
 

Det finns massor av bra recept på nätet, hitta det som kan passa din smak bäst. ( Länk till sriracha receptförslag )

Tipset är att köpa färsk Habanero när det finns i butik, den ger bra hetta. Vanlig chili (spansk peppar) som finns i butik är alldeles för mesig.
Om man vill börja odla chili själv är Apache en enkel och mycket lättodlad chili som ger bra avkastning och hyfsad hetta.
Tänk på att använda silikonhandskar vid hantering av chili. Det kan annars bli ganska spännande om man får oljorna på fingrarna och sedan rör vid ögon eller intimare kroppsdelar.
 
Koker en ny sats sriracha idag.
Provar ett nytt recept eftersom det är svårt att fermentera besprutad chili.


[EDIT: Om ni provar detta receptet så var försiktiga med salt och socker. Tillsätt inte allt från början utan smaka av efter behag. Srirachan blev jättegod efter lite finjustering med salt/socker/fisksås.]

CFA3DF9B-FA3C-40E0-88E3-8505A3E2D413.jpeg
 
Senast ändrad:
Paniken började komma smygande... bara en liten slatt kvar, och senast jag kollade gick Huy Fong inte att uppbringa någonstans. 🫤

Men, tänkte att man kanske ska kolla Tjin's en gång till... och plötsligt har de massor! Över 1000 i lager. :)


(Billigt blir det förstås inte, men va f-n...)
 
Hittade denna på en Chop Chop, "Uni-Eagle":
IMG_1887.JPG


IMG_1888.JPG


Ännu en härmapa med fågel i vitt tryck och grön kork.
För lite chili, för mycket socker. Inte så "chili-stark", men ganska skarp och "vass" i smaken (för mycket vitlök och/eller ättika?) och samtidigt lite söt.
Ingen höjdare kort sagt.
 
Tillbaka
Topp