Laddar...
Nymans Ur 1851

Vettigt byte, Longines Hydroconquest mot Oris small second Titan?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Degnell, 5 januari 2016.

 1. Degnell
  Trådstartare

  Degnell Rebel soldier

  Inlägg:
  138
  Från:
  Torshälla
  Hej! Inte varit aktiv här på ett tag då andra intressen kommit lite imellan och jag varit rätt tillfreds med mitt klockbestånd. Dock hittade jag dock en dinka av intresse nyligen, och diskussionen ang. byte är inledd och båda parter verkar intresserade. Orisen i fråga är en Small second titan 44mm och är uttagen 2011, dock utan kvitto och cert, samt utan någon servicehistorik. Håller tiden stadigt enligt säljaren. Min är en Longines Hydroconquest automat uttagen mars 2015.

  Vad tror expertpanelen? Är det ett vettigt byte? Jag är nöjd med min klocka, och den är ju det tryggare alternativet då den fortfarande är under garanti 14 månader till, men 44 mm lockar och det är alltid roligt med lite ombyte. Valet från början stod mellan min och en Oris Aquis, så suget efter Oris är inte helt nytt
   
 2. Degnell
  Trådstartare

  Degnell Rebel soldier

  Inlägg:
  138
  Från:
  Torshälla
 3. Hallis

  Hallis Y-Wing pilot

  Inlägg:
  792
  Från:
  Stockholm
  Orisen är fin men känns, enligt min mening, båda gammal och väldig stor. Har själv en aquis men har testat en small second vid flera tillfällen tidigare och den känns mycket större.. Hydron är klart smidigare och, i mitt tycke, både modernare och trevligare på armen!
   
 4. Asplund

  Asplund AT-AT driver

  Inlägg:
  5.564
  Från:
  Kungsholmen
  orisen är helt klart en trevligare klocka!
   
 5. christian-h

  christian-h Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.125
  Jag hade aldrig gjort det bytet. Hydroconquesten är riktigt bra.
   
  vaniljglass gillar detta.
 6. Degnell
  Trådstartare

  Degnell Rebel soldier

  Inlägg:
  138
  Från:
  Torshälla
  Thank's gentlemen! Jag får fundera ett varv till då. Kanske är bättre att försöka sälja och köpa eller flippa mot en Aquis då. Som sagt, är jättenöjd med klockan, men är nyfiken på hur en Oris hade varit. Alternativet att köpa en till klocka skulle inte direkt omfamnas av min blivande fru då jag köpte en sommarbil i Augusti och därefter lagt lite kapital i nytt avgassystem samt diverse slitdelar och omlackering av fälgar. Lyxkonsumtion får ha gränser när man är småbarnsförälder anser hon, och förnuftet i mig kan väl tycka att hon har en poäng
   
  Vince gillar detta.
 7. Nicbex

  Nicbex X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.624
  Orisen kräver trots korta bandhorn sin handled imo. Har du en smalare handled skulle jag köra på Hydroconquest. Det sagt tycker jag att Oris är en spännande klocka som är lite mer ovanlig. Fast då skulle jag valt en ny från butik :)
   
Mårtenssons ur Brookfield