• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora tråden om Champagne

Så han köper in sina egna druvor?

”…test his wings when some fantastic vineyards in Le Mesnil, led by Les Carelles, suddenly became available for sale.”

Oklart om det är hans eller Turgys…
Der står ju klart och tydligt att han tar Turgys viner och tillsätter socker. Sen är första egna årgången som släpps 2022.
 
Turgy presented five wines from its range that Bernhard had to reformat with a low dosage in contrast to the dosage-free wines that Turgy sells under its own label. Personally, I think it was a quality lift.

The first own vintage will be 100 bottles of late-harvested grapes from 2022.
Här. Han köper inte ens druvor, han tar befintligt vin. Vilket trams.
 
Även om det nu är klargjort att det är Turgys vin med Bernhards dosage så gör det inte vinet mindre gott för det. Sen kanske det förklarar att de finns så lite info om det online, blir ju lite kass storytelling som jag gissar kommer på bred front när 2022 släpps. Gillar dock 2018 mer än de viner jag provat från Turgy tidigare och det kanske har med dosagen att göra.
 
Så ev har han köpt något vingårdsläge? Men använder Turgys anläggning för vinifiering? Han kanske kör på att modifiera flaskor från Turgys tills han kan släppa eget årgångsvin. Måste ju trots allt ligga i källaren tre år innan det får släppas. Som nörd vill man ju gärna att det ska vara transparent. Den slutgiltiga kvalitén är väl dock alltid det viktigaste.
 
Det här är bra roséchampagne. Ett genidrag att köra rosé till Délice de Bourgogne förövrigt. Satt som en smäck.
1000007038.jpg


1000007041.jpg
 
Särskillt behandlade och producerade korkar. Nästan garanterat fria från TCA. Ganska vanliga.
Nice, har garanterat haft sånna korkar i flaskor hemma men inte tänkt på det annat än att de ser ut som spånskivor eller sammanpressad sågspån.

Och tag för skumpa tipset, rimligt pris, blir nog att testa.
 
En intressant bekantskap. Stilla vin från Champagne kallat Coteaux Champenois. Samma druvor som i champagne är tillåtna.
Här en väldigt udda fågel då den är 100% petit meslier.
Så hög syra att man nästan trodde den var mousserande för det kittlade i gommen.
Väldigt kul att testa bredden vinvärlden har att erbjuda.
Nån som testat liknande och om så, vad tyckte ni?

Liébart-Régnier L'Enclos, 2021, med nummer 55246 på bolaget. Din för 801kr.

1710601507596.png
 
Gillar LP men tycker det är synd att de höjde priset 30% på den.
Smakmässigt domineras den av äpple, mandelmassa, och där finns även en brödighet i den. Tycker den nästan helt saknar citrusfrukter men är ändå väldigt frisk och väldigt smakrik och smakerna finns där länge.
Tror dock du hittar lika goda viner för ->600 så att lägga över 900 kan jag tycka är lite onödigt. Vill du däremot köpa för att ligga till sig 10-15 år så tror jag det inte är dumt
LP verkar ha krupit till korset och dragit ner vintage med en 200 eller var det 250? Samt åkt ur ordinarie.
IMG_6278.png
 
Ställde en -08 mot en -12 blint.
De flesta tyckte -12 var den bättre. Detta för den extrema syran -08 är känd för och kommer kräva fler år för att bli riktigt bra.
Den yngre var tillgänglig och mycket god redan nu.
1711141591302.png
 
Tillbaka
Topp