Frodda
Basic
Efter 9 år i huset, och med ett 12 år gammalt kök är det hög tid byta.
Hur förra ägaren prioterade när han köpte och monterade kök har jag ingen aning om men katastrof är det!
Våra tankar innan har varit att det ska vara stilrent, raka linjer i högsta möjliga mån.
Valet föll på Ballingslöv med vita matta luckor med integrerat handtag i luckan, svart granitskiva.
Siemens vitvaror samt Fjärråskupans Carat fläkt, Induktionshäll.
I samband med köksbytet så är tanken att nya maskiner samt knivar, kastruller, järn mm. köpas in.
Där tänkte jag ni kunde hjälpa mig
Vi gillar båda i familjen laga mat från grunden, och baka så bra utrustning är essentiell.
Rent generellt så har jag tittat igenom en del test på knivar, kastruller mm. men det står inte så mycket kommentarer om vad en verklig brukare tycker.
Knivar
Har sett en del test där dom förespråkar Global, men jag känner att jag tycker det känns ganska platt och tråkig..
Vad för material bör det vara av? Ska jag alltid lämna in få dem slipade? Hur många behöver jag..
Förstår det finns folk som är helt insnöad på knivar så som jag är på klockor..
Kanske nån vill dela med sig? Vad för märke bör jag snegla på ?
Kastruller och stekpannor.
Egentligen borde det här delas in i två kategorier, men har sneglat lite på Fissler stekpannor och kastruller.
Men många frågor dyker upp, spontant tänker jag 4 kastruller, 2-3 stekjärn, lagom?
Att jag har ett stekjärn med nonstick beläggning och ett i alu/rostfritt har jag förstått jag borde ha, eller ?
Någon som kan rekommendera något annat märke? Personliga reflektioner?
Köksassisten
Här har vi väl sneglat lite på Kenwood, har en modell som är ganska stark.
Kitchen Aid går bort då jag inte gillar formen eller att den är vanlig.
Vad har ni för förslag på val av köksassistent?
Hjälp mig välja rätt i djungeln! Vad bör jag tänka på? Har jag missat något i utrustningväg?
Tacksam för hjälpen !
Hur förra ägaren prioterade när han köpte och monterade kök har jag ingen aning om men katastrof är det!
Våra tankar innan har varit att det ska vara stilrent, raka linjer i högsta möjliga mån.
Valet föll på Ballingslöv med vita matta luckor med integrerat handtag i luckan, svart granitskiva.
Siemens vitvaror samt Fjärråskupans Carat fläkt, Induktionshäll.
I samband med köksbytet så är tanken att nya maskiner samt knivar, kastruller, järn mm. köpas in.
Där tänkte jag ni kunde hjälpa mig
Vi gillar båda i familjen laga mat från grunden, och baka så bra utrustning är essentiell.
Rent generellt så har jag tittat igenom en del test på knivar, kastruller mm. men det står inte så mycket kommentarer om vad en verklig brukare tycker.
Knivar
Har sett en del test där dom förespråkar Global, men jag känner att jag tycker det känns ganska platt och tråkig..
Vad för material bör det vara av? Ska jag alltid lämna in få dem slipade? Hur många behöver jag..
Förstår det finns folk som är helt insnöad på knivar så som jag är på klockor..
Kanske nån vill dela med sig? Vad för märke bör jag snegla på ?
Kastruller och stekpannor.
Egentligen borde det här delas in i två kategorier, men har sneglat lite på Fissler stekpannor och kastruller.
Men många frågor dyker upp, spontant tänker jag 4 kastruller, 2-3 stekjärn, lagom?
Att jag har ett stekjärn med nonstick beläggning och ett i alu/rostfritt har jag förstått jag borde ha, eller ?
Någon som kan rekommendera något annat märke? Personliga reflektioner?
Köksassisten
Här har vi väl sneglat lite på Kenwood, har en modell som är ganska stark.
Kitchen Aid går bort då jag inte gillar formen eller att den är vanlig.
Vad har ni för förslag på val av köksassistent?
Hjälp mig välja rätt i djungeln! Vad bör jag tänka på? Har jag missat något i utrustningväg?
Tacksam för hjälpen !