• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Cigarrtråden

köpte nyss "Vatten, Renat" från apoteket Kronan , de sa att de var samma som destillerat. stämmer detta? någon som kör med detta i sin humidor?
Jag mailade till APLs kundtjänst och fick följande svar:
"Vatten, renat (APL) är destillerat och avjoniserat.Avjoniserat vatten har gjorts rent på ämnen som finns i vanligt vatten, bland annat salter och joner."

Jag kör på detta, men det har varit diskussioner i tråden läs runt sidorna 100-102.
 
Spontan efter jobbet med @Cristian
F993CC87-A601-4AB3-857B-237C5805F1E0.jpeg
 
Nikotinstark eller star i smaken?
saxade från cigarrspecialisten:
https://cigarrspecialisten.se/info/kunskapsbanken/
Styrka - Med styrka menar man egentligen två olika saker gällande en cigarr. Den ena är styrkan i smakerna, smakstyrkan kan vara allt från mycket subtil och lätt till att vara riktigt kraftfull så att man nästan blir överväldigad. Styrka kan också vara ett mått för en cigarrs nikotinhalt, där en riktigt stark cigarr kan ge illamående för den som är ovan eller röker sällan medan andra är ute efter just den lilla extra kicken. Nikotinstyrkan har dels med hur länge cigarren har varit lagrad med även vilka blad som använts från tobaksplantan. Blad som växer högt upp, närmast ljuset, har ofta en högre nikotinhalt än de lägre växande bladen. Även efterbehandlingen av tobaksbladen spelar roll, då de ofta förlorar i nikotinstyrka om de exempelvis förfermenteras (ofta får de då mer styrka i smakerna istället).

Mycket konstiga kunskaper som sprids i den banken. Finns det cigarrer som inte förfermenteras? -T om Candela är fermenterad innan den sekundära fermentering sker i rullad form.
 
Tillbaka
Topp