• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Cigarrtråden

Hebbe

Ki-Adi-Mundi
2-Faktor
Prövar mig utanför Kuba ikväll.
Vegafina year of the pig
4D860B79-F174-4B78-890F-EC0DBDF9BCD0.jpeg
 

Hebbe

Ki-Adi-Mundi
2-Faktor
Prövar mig utanför Kuba ikväll.
Vegafina year of the pig
4D860B79-F174-4B78-890F-EC0DBDF9BCD0.jpeg
En bit in. Välbyggd pinne. Dubbla omblad. Stadig oljig o bastant vacker. Finns en viss omogenhet som inledningsvis påminner om apelsinskal Har lite choklad till och tillsammans ger det mkt smak av kaffe, grädde. Dessa smaker framträder än mer tydligt efter nån cm eller 2. Mkt trevligt. Brinner jämt o fint och ger en krämig rök 💨
2AABB7F7-7CFC-48E3-B773-854850B0A3F0.jpeg
 

Hebbe

Ki-Adi-Mundi
2-Faktor
Dom andra cigarrerna såg bra ut😊 här kommer två bilder på den.
överkurs för några kanske men…
1.Jag hade plockat ur alla cigarrer o lagt dem i zippåsar alt i plastlåda tillsammans med 1-2 boveda 65%. Gjort rent humidoren (kan vara klokt om det inte är gjort) och ”startat ” om den. Ser även ut som nån extra fuktare i botten? Skippa den om du tänkt boveda framöver alt skaffa en bättte fuktare.
2.torka lätt med lite destillerat vatten. Sedan fukta in försiktigt med humidorvätska (silverjoner). Håller undan bakterier. https://cigarrspecialisten.se/fuktreglering/adorini-fuktvatska-100-ml/.

3.låt sedan humidoren stå några dagar med stängt lock så cederträ drar åt sig fukten. Alt låt en 84% boveda ligga i under 1 vecka

4.kalibrerar hygrometern alt skippat den o köpt en digital. Kör du med boveda så kan du egentligen skippa mätare så länge du har rätt antal boveda sett till antal cigarrer. När påsarna blir hårda byter du dem.
5. Låt cigarrerna flytta in igen o njut av dem samt titta till o fyll på med fler :)

här finns även en bra guide samt fler tips
 
Senast ändrad:
överkurs för några kanske men…
1.Jag hade plockat ur alla cigarrer o lagt dem i zippåsar alt i plastlåda tillsammans med 1-2 boveda 65%. Gjort rent humidoren (kan vara klokt om det inte är gjort) och ”startat ” om den. Ser även ut som nån extra fuktare i botten? Skippa den om du tänkt boveda framöver alt skaffa en bättte fuktare.
2.torka lätt med lite destillerat vatten. Sedan fukta in försiktigt med humidorvätska (silverjoner). Håller undan bakterier. https://cigarrspecialisten.se/fuktreglering/adorini-fuktvatska-100-ml/.

3.låt sedan humidoren stå några dagar med stängt lock så cederträ drar åt sig fukten. Alt låt en 84% boveda ligga i under 1 vecka

4.kalibrerar hygrometern alt skippat den o köpt en digital. Kör du med boveda så kan du egentligen skippa mätare så länge du har rätt antal boveda sett till antal cigarrer. När påsarna blir hårda byter du dem.
5. Låt cigarrerna flytta in igen o njut av dem samt titta till o fyll på med fler :)

här finns även en bra guide samt fler tips
Tusen tack för era svar😊 finns de någon tumregel för hur många påsar för x antal cigarrer?
 

Hebbe

Ki-Adi-Mundi
2-Faktor
Ordningen återställd efter gårdagens lilla utflykt utanför ön. Back to Kuba 🇨🇺 med denna partagas Maduro 1. Aldrig prövat denna innan. Mest erfarenhet av tyngre Maduro tex cohiba Genios o liknande. Dessa är full kropp o ganska mustiga samt en del nikotin.
Partagas ska med denna ha en mildare men ändå fyllig kropp med sötma, choklad, vanilj o även lite kakdeg typ.
7B866335-78F3-490D-98B4-7A5D3BFB6E9B.jpeg
 

Hebbe

Ki-Adi-Mundi
2-Faktor
Ordningen återställd efter gårdagens lilla utflykt utanför ön. Back to Kuba 🇨🇺 med denna partagas Maduro 1. Aldrig prövat denna innan. Mest erfarenhet av tyngre Maduro tex cohiba Genios o liknande. Dessa är full kropp o ganska mustiga samt en del nikotin.
Partagas ska med denna ha en mildare men ändå fyllig kropp med sötma, choklad, vanilj o även lite kakdeg typ.
7B866335-78F3-490D-98B4-7A5D3BFB6E9B.jpeg
727F8A2E-D043-405F-BAA3-8C7D969FBAD7.jpeg

Mkt trevlig pinne. Ingen kakdeg men choklad o kaffe. Viss typiskt pepprighet i 3/3 delen. Bra drag. Brann jämt o fint. Lagom med rök. Viss omogenhet vilket kan förklaras med att denna var från okt 2019. Lär blir bättre med några års lagring
 
Topp