• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

"Den bästa" Cognac -tråden

SJ Smythe

Cartier
image.jpeg
Ett glas Cordon Bleu efter maten. Gooott!
 

mikjon

Omega
70-talets cognac så mycket mer smak och längre fatlagring som det saknas av idag, denna Bisquit Dubouche Grande Fine Champagne Extra Vieille med minst 50 år på fat speglar denna era med en fantastisk smakrikedom med torkade frukter, fatkaraktär, rancio till bristningsgränsen så underbar.
IMG_0448.JPG
 
WP_20161007_001.jpg
Satan va bra denna var, dessutom 60,- billigare per centiliter än på bolaget. Började lent sedan kom eksmaken med sin torrhet, sen kom myntan (!) innan smaken långsamt mynnade ut i en trivsam eftersmak. Den som tömde flaskan fick ta med den hem...gissa vem som har en karaff i kristall med guldplätering ;)
_20160616_232904.JPG
_20160616_232926.JPG

En mycket fin Cognac. Blev överraskad med denna på en herrmiddag i höstas. Jag var salig i flera dagar efteråt.
 

stigge

Omega
2-Faktor
Härlig tråd :)

Ger mig lite Flashback på en resa till Sorreneto för +15 år sedan.

Efter en god middag så var det dags för efterrätten och innan den passar då på att besöka herrarnas. På vägen passerar jag baren och får där syn
på en flaska Delamain reserve de la Famille (99% säker på att det var den modellen...men..se nedan) som står där och är helt oöppnad och tittar lite ensamt på mig och blinkar till mig.
Den skulle inte vara fel efter middagen tänker jag.
Frågar lite försynt om någon form av prisuppgift och bartendern har ingen aningen utan ropar inåt lokalen och ngt svar kommer tillbaka
och översätts i stil med..."dyrt"......
Ja ja...tänkte jag...det är semester och man lever bara en gång.
Ber att få en liiiiten skvätt.
Går och sätter mig igen och efterrätten är avslutat och espresson kommer tillsammans med vår underbart charmige äldre gentleman till kyparen med den oöppnade flaskan i handen. Det som gör mig lite osäker på modellen är att flaskan är mer rundad och har ett vaxlager över korken (ngn som vet om Delamain reserve de la Famille har funnits i det utförandet?) Hur som....vår kyparen börjar jobba sig genom vaxlagret och när den väl är öppnad så börjar han hälla upp och jag hinner knappt reagera och får ur mig liiiite på svenska innan det tar stopp och jag sitter med en cognac uppskattningsvis 15-20cl!
Jag tittar på vår kypare och han bara ler stort mot mig (pratar inte ett ord engelska)
Jahopp....det här blir en dyr middag tänker jag.....en bra stund senare med en underbar cognac och några espresso till så är det dags att ge sig av (lagom påverkad av den stora cognacen) och notan kommer in.......
Kyparen hade tagit 10E för den gigantiska cognacen!

Behöver jag säga att han fick en del dricks:)
 

mikjon

Omega
Härlig tråd :)

Ger mig lite Flashback på en resa till Sorreneto för +15 år sedan.

Efter en god middag så var det dags för efterrätten och innan den passar då på att besöka herrarnas. På vägen passerar jag baren och får där syn
på en flaska Delamain reserve de la Famille (99% säker på att det var den modellen...men..se nedan) som står där och är helt oöppnad och tittar lite ensamt på mig och blinkar till mig.
Den skulle inte vara fel efter middagen tänker jag.
Frågar lite försynt om någon form av prisuppgift och bartendern har ingen aningen utan ropar inåt lokalen och ngt svar kommer tillbaka
och översätts i stil med..."dyrt"......
Ja ja...tänkte jag...det är semester och man lever bara en gång.
Ber att få en liiiiten skvätt.
Går och sätter mig igen och efterrätten är avslutat och espresson kommer tillsammans med vår underbart charmige äldre gentleman till kyparen med den oöppnade flaskan i handen. Det som gör mig lite osäker på modellen är att flaskan är mer rundad och har ett vaxlager över korken (ngn som vet om Delamain reserve de la Famille har funnits i det utförandet?) Hur som....vår kyparen börjar jobba sig genom vaxlagret och när den väl är öppnad så börjar han hälla upp och jag hinner knappt reagera och får ur mig liiiite på svenska innan det tar stopp och jag sitter med en cognac uppskattningsvis 15-20cl!
Jag tittar på vår kypare och han bara ler stort mot mig (pratar inte ett ord engelska)
Jahopp....det här blir en dyr middag tänker jag.....en bra stund senare med en underbar cognac och några espresso till så är det dags att ge sig av (lagom påverkad av den stora cognacen) och notan kommer in.......
Kyparen hade tagit 10E för den gigantiska cognacen!

Behöver jag säga att han fick en del dricks:)
De första Reserve de la Famille hade rött vaxlager. För övrigt en underbar cognac ca 60 år på fat.
 

Anfield

Panerai
055FBBD5-2319-447F-A551-972FC6F9FE39.jpeg


Måste bidra med lite i denna tråd !
Lufthansa senator lounge i München !

6A608C71-0661-4E4A-97C3-FAF23EB99F7D.jpeg


SAS lounge Arlanda

130FBF86-57B0-4252-89C4-312349A97EE2.jpeg


SAS lounge Köpenhamn

2F4C6A40-9D45-4D3C-B89D-2A5DF678ADFA.jpeg


Hemma

14790E3E-007D-477E-AB0F-6FF5CC340961.jpeg


Lufthansa longe Hamburg

63E9B188-63E7-40A0-BEB9-5D28CDF333E7.jpeg


SAS

BF09BEE2-0C13-4AA6-B3D9-1A938B3ED9D5.jpeg


Hemma

8170FB41-BE4E-4140-96AE-2A44D93F0315.jpeg


Hemma

07EAA742-8BCA-4C86-8A11-8A6F55CEA67A.jpeg


Hemma

260B5F99-C098-4226-86CB-6398A8925E3F.jpeg


Hemma

790EA0A8-C219-47A5-BB80-E3E7C23E6FFC.jpeg


Hemma.

D6732E83-7F68-4047-9D09-EC9B5567C586.jpeg
43283B08-2FCF-4451-A8BD-4B776B3B41EE.jpeg


SAS business

6D747B37-F870-4480-99B1-57CE27E14E80.jpeg


Singapore airport lounge , Singapore

90825977-7617-44B8-AA2A-530E6AAD67E8.jpeg


Kuala Lumpur Airport lounge

948BA4B2-C685-4A51-A364-206446048C5E.jpeg


Denna serveras nu hemma !
 

Niclas

Omega
Roligt med årgångsklocka och nu, årgångscognac :).
Kul att se "min" årgång 1966 som släpptes i dryga 200 flaskor.
 

KRICAR

Cartier
Pledge Member
Hej hopp , Skulle vilja veta lite hur dricker ni er cognac? Efter måånga år som whisky älskare tänkte jag vidga mina vyer. Finns ju ingen bättre än en lagavulin 16 eller en ardbeg uigeadail med några droppar vatten i och en cigarr till en mörk regnig höstkväll!! Eller?? ;)
 

KRICAR

Cartier
Pledge Member
Ur ett glas ;)

En liten, extremt tunn kupa, tillsammans med Zoegas BlueJava och ( som en forummedlem tipsat om ) en bit Valrhona-choklad.
Gärna med bra musik i bakgrunden och endast iförd kallingar :).

Med sällskap dricks annat.
Tack för tipset :) har min morfars gamla cognacglas, de får duga. Påverkar min whiskysmak vilken cognac jag troligtvis kommer gilla? Då jag dricker whisky med påtaglig rökighet.
IMG_20181030_180057.jpg
 
Topp