MartinL
Basic
Inte helt tydligt men kan det vara en kebabtallrik med vit och röd sås i frigolitlåda? Living the dream!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Inte helt tydligt men kan det vara en kebabtallrik med vit och röd sås i frigolitlåda? Living the dream!
Vad är det där?!Tjejens mamma på besök och då blir det riktiga godsaker!
Eritreansk/Etiopisk maträtt. Brödet kallas injera och till det har man olika såser eller röror. Den här såsen heter Dorho och består av kyckling.Vad är det där?!
Eritreansk/Etiopisk maträtt. Brödet kallas injera och till det har man olika såser eller röror. Den här såsen heter Dorho och består av kyckling.
Sjukt gott!
Föråt mig lite på injera när jag var i Etiopien i våras, men nu börjar jag få tillbaka suget! Ser gott ut!Tjejens mamma på besök och då blir det riktiga godsaker!
Ser konstigt ut, mer låter gott!Eritreansk/Etiopisk maträtt. Brödet kallas injera och till det har man olika såser eller röror. Den här såsen heter Dorho och består av kyckling.
Sjukt gott!
Föråt mig lite på injera när jag var i Etiopien i våras, men nu börjar jag få tillbaka suget! Ser gott ut!
Sjukt gott! Finns ett flertal Eritreanska/Etiopiska restauranger i Stockholm om man vill prova, även om hemlagat alltid är godast. Rekommenderar Jebena i Rådhuset (Eritreanskt) eller Gojo Fasika på Ringvägen (Etiopiskt).Ser konstigt ut, mer låter gott!
Jag köpte Yaxell Zen serie, grymma knivar!Jag spräckte min budget som ni ser... Bättre köpa en bra än 4 st med mjukt stål som blir slöa direkt.
Jag köpte Yaxell Zen serie, grymma knivar!
Det är den bästa jag testat hursomhelst, är verkligen ingen expert. Tycker de är bra att jobba med, rätt tunga pjäser - gedigen kvalitet. Grym skärpa!Kul att höra! Hur ligger de i handen, bra balans och grepp?
Det är den bästa jag testat hursomhelst, är verkligen ingen expert. Tycker de är bra att jobba med, rätt tunga pjäser - gedigen kvalitet. Grym skärpa!
Shakshuka Motherfuckers!
Vare sig man sprungit på stan halva natten eller ett motionslopp dagen innan, är en god och näringsriktig brunch en kanonstart på helgen. Jag gillar shakshuka, en rätt från Mellanöstern som passar ypperligt som lördagsbrunch.
Börja med att fräsa en strimlad röd paprika och en gul lök tillsammans med ganska mycket olivolja i en stekpanna med ganska höga kanter. Efter ungefär en kvart drar du i tre rediga vitlöksklyftor som du skivat mycket tunt, och fortsätter att fräsa ett par minuter till. I med ett par teskedar rökt paprikapulver, ett par teskedar spiskummin och en tesked cayennepeppar. Rör om ordentligt och vänta någon minut ytterligare.
Nu är det dags för två burkar tomater. Det funkar säkert med hackade, men jag brukar köra med hela plommontomater som jag hackar lite grovt och tippar sedan i pannan.
Salta och peppra ordentligt, och låt sedan stå och puttra i 10 minuter. Du kommer att se att konsistensen blir fastare och röran stelnar något. Då är det dags att strö över fetaost.
Efter ytterligare ett par minuter knäcker du ned 4-6 ägg i pannan, beroende på hur hungrig du är. Efter detta kan du antingen lägga på ett lock för att få övervärme i pannan, alternativt stoppa in pannan i ugnen på 175 grader. Väljer du alternativ två bör du ha koll på att pannans handtag pallar ugnsvärmen.
Efter 8-10 minuter har äggvitorna stelnat. Låt då anrättningen stå och vila 5-10 minuter utan lock. Under tiden rostar du några stadiga skivor surdegsbröd i en torr stekpanna.
Sedan återstår bara att strö färsk koriander över shakshukan.
När du kommit så här långt pressat du lite juice, brygger en kanna starkt kaffe, och hämtar in morgonblaskan. Färdigt
Art Pepper funkar kanon som ledmotiv under matlagningen.
https://open.spotify.com/album/4e44TDRaM2qJeJSJkMJLXV
Trevlig lördag.
JoberMan
Herregud vad gottShakshuka Motherfuckers!
Vare sig man sprungit på stan halva natten eller ett motionslopp dagen innan, är en god och näringsriktig brunch en kanonstart på helgen. Jag gillar shakshuka, en rätt från Mellanöstern som passar ypperligt som lördagsbrunch.
Börja med att fräsa en strimlad röd paprika och en gul lök tillsammans med ganska mycket olivolja i en stekpanna med ganska höga kanter. Efter ungefär en kvart drar du i tre rediga vitlöksklyftor som du skivat mycket tunt, och fortsätter att fräsa ett par minuter till. I med ett par teskedar rökt paprikapulver, ett par teskedar spiskummin och en tesked cayennepeppar. Rör om ordentligt och vänta någon minut ytterligare.
Nu är det dags för två burkar tomater. Det funkar säkert med hackade, men jag brukar köra med hela plommontomater som jag hackar lite grovt och tippar sedan i pannan.
Salta och peppra ordentligt, och låt sedan stå och puttra i 10 minuter. Du kommer att se att konsistensen blir fastare och röran stelnar något. Då är det dags att strö över fetaost.
Efter ytterligare ett par minuter knäcker du ned 4-6 ägg i pannan, beroende på hur hungrig du är. Efter detta kan du antingen lägga på ett lock för att få övervärme i pannan, alternativt stoppa in pannan i ugnen på 175 grader. Väljer du alternativ två bör du ha koll på att pannans handtag pallar ugnsvärmen.
Efter 8-10 minuter har äggvitorna stelnat. Låt då anrättningen stå och vila 5-10 minuter utan lock. Under tiden rostar du några stadiga skivor surdegsbröd i en torr stekpanna.
Sedan återstår bara att strö färsk koriander över shakshukan.
När du kommit så här långt pressat du lite juice, brygger en kanna starkt kaffe, och hämtar in morgonblaskan. Färdigt
Art Pepper funkar kanon som ledmotiv under matlagningen.
https://open.spotify.com/album/4e44TDRaM2qJeJSJkMJLXV
Trevlig lördag.
JoberMan
Satt och tänkte på vad jag skulle äta imorgon och så ser jag detta! Återkommer med resultat!Att något så enkelt kan vara så gott, jag skulle kunna käka det här varje dag.
För er som vill veta vad jag pratar om, och tro mig det vill ni alla, så kommer här receptet:
400g starka korvar, typ färsk chorizo.
2 påsar mozzarella.
1 kruka basilika.
1 paket plommontomater
1 burk pesto arrabiata. Jag brukar köra ICAs egna på 130g.
Penne pasta, jag brukar inte ha så mycket pasta eftersom man vill ju åt de andra godsakerna.
Tomatpure, här får man höfta lite beroende på hur "geggigt" man vill ha det.
Lite limejuice, även här får man höfta lite.
1. Sätt på pastavattnet och koka pastan under tiden som du gör resten för det tar en jävla tid då pennen ska kokas i 11 minuter.
2. Hacka basilika, mozzarellan samt tomaterna så att det är klart.
3. Skär chorizon i skivor och stek dom i olja tills de får färg.
4. När pastan är klar så häll av vattnet och i med chorizon samt oljan den har stekts, häll även i hela burken pesto, tomatpure och limejuicen.
5. I med basilikan, mozzarellan och tomaterna och rör runt som en galning så att allt blandas.
6. Ät och njut!
Satt och tänkte på vad jag skulle äta imorgon och så ser jag detta! Återkommer med resultat!