Laddar...
Nymans Ur 1851

En guide till watchwinders/Klockuppdragare

Diskussion i 'Recensioner & Köpguider' startad av Flow, 24 september 2015.

 1. Oniel

  Oniel Y-Wing pilot

  Inlägg:
  753
  Jag har inga direkta komplikationer på mina klockor förutom datum. Köpa winder eller bara låta dem ligga i låda?
   
 2. Flow
  Trådstartare

  Flow Stormtrooper

  Inlägg:
  209
  Från:
  Orten
  Beror på? Tycker du att det är störigt att dra upp din klocka om du ska ta på dig den efter att den har legat i lådan i 5 dagar så kan det ju vara en bekvämlighet att ha en winder. Det blir mer "grab and go" då. Jag tycker att en snygg och gedigen winder blir lite av en inredningsdetalj som visar att man har ett genuint klockintresse. Allt är ju upp till dig vad du anser är värt att lägga dina pengar på. Det ena är inte bättre än det andra ;)
   
  Nicke L gillar detta.
 3. Oniel

  Oniel Y-Wing pilot

  Inlägg:
  753
  Nej har inga problem av att ställa klockan när jag ska använda den. Tänker att oljorna ändå smörjs när man använder klockorna någon gång i veckan? Men man borde kanske ändå köpa winder? Får ta mig en funderare!
   
 4. Biffbert

  Biffbert Y-Wing pilot

  Inlägg:
  711
  Insåg just att en timer inte heller kommer funka eftersom windern har batterireserv också... så den kommer ju ticka på även om strömtillförseln stryps. RÖV.
   
  903lew gillar detta.
 5. Flow
  Trådstartare

  Flow Stormtrooper

  Inlägg:
  209
  Från:
  Orten
  Dagens oljor är bättre än förr så de ska inte vara några problem ifall dina klockor ligger i en låda ett tag :)

  Ajdå. Blir det ett nyköp då? ;)
   
 6. Biffbert

  Biffbert Y-Wing pilot

  Inlägg:
  711
  Oklart, kommer lägga det på is... Har slutat använda windern helt enkelt, har bara 2 automat-Tudors som jag ändå växlar mellan rätt frekvent. Ingen av dem har datumkomplikation heller, så jag är inte i akut behov förrän jag byter mitt innehav egentligen :)
   
  Flow gillar detta.
 7. Flow
  Trådstartare

  Flow Stormtrooper

  Inlägg:
  209
  Från:
  Orten
  Jag jobbar som snickare så för min del blir det inga finklockor på vardagarna så jag anser att jag är i behov av en winder. Hade jag kunnat använda klockorna på vardagarna hade jag nog inte satsat på en winder.
   
 8. Starship

  Starship Y-Wing pilot

  Inlägg:
  507
  Går det inte att ta bort batteriet? Även om det är inbyggt borde det gå att lossa någon kabel.
   
 9. Biffbert

  Biffbert Y-Wing pilot

  Inlägg:
  711
  Nää det kräver ju sin beater med fysiskt jobb kanske :D
  Men med lite slött kontorssurfande är det värsta som kan hända en deskdive eller två...

  Jo det lär väl gå... Men eftersom jag inte har extremt behov av den så säljer jag den nog kanske :)
   
  Flow gillar detta.
 10. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.085
  Bra information. Skall användas som referens om/när jag köper en winder.
   
  Flow gillar detta.
 11. Cayennemannen

  Cayennemannen Ewok

  Inlägg:
  23
  Tack för bra info
   
  Flow gillar detta.
 12. luddviig

  luddviig Y-Wing pilot

  Inlägg:
  932
  Från:
  Norrköping
  Håller just nu på och kollar efter en winder, så gick in och kollade om det fanns något om det! Tack så mycket för bra information!
   
  Flow gillar detta.
 13. Boogieman

  Boogieman Ewok

  Inlägg:
  34
  Bra information som ledde till köp av winder. Jag är nöjd med den jag har :)
   
  Flow gillar detta.
 14. Flow
  Trådstartare

  Flow Stormtrooper

  Inlägg:
  209
  Från:
  Orten
  Tänkte bara uppdatera dig lite @Nic
  Jag har läst på lite noggrannare angående Wolf design och har ångrat mig. Jag rekommenderar inte deras produkter längre då jag läst att dom använder sig av plastkugghjul i motorerna (nylon gears). Jag anser att dom är överprisade om man ska se till vad dom faktiskt erbjuder. Tillverkas i China av dom billigaste materialen dom kan få tag på, t.ex. plast kuggar och fakeläder. Nej, själv siktar jag nog på en swissKubiK eller rapport. Blir dyrare men då vet jag att det är gediget!
   
 15. Nic

  Nic AT-ST driver

  Inlägg:
  1.468
  Från:
  Hälsingland
  Tack för uppdateringen @Flow.
  Faktum är att jag hittade en winder som jag bestämda mig att köpa. Nämligen den här från den nederländska tillverkaren Benson.
  Deras klockuppdragare har fått en hel del positiva recensioner och omdömen upptäckte jag när jag gjorde min efterforskning så jag chansade på ett köp.
  Hittills är jag väldigt nöjd och har ingenting att klaga på. Den känns väldigt gedigen och av bra kvalité och även priset var rimligt i mina ögon.
   
  Flow gillar detta.
 16. Forsberg

  Forsberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  661
  Från:
  Stockholm
  Bra info om winders, -tack!
   
  Flow gillar detta.
 17. Dr666

  Dr666 Rebel soldier

  Inlägg:
  64
  Kort sagt blev dom enligt min fånigt snabb bedömning, antingen Wolf el Modalo.....Tackar ödmjukast för dina råd& tips! Det är faktiskt blivit en kvällsrutin hos mig att läsa minst en timme på KS- ett sant nöje att dela ett intresse för horologi som inte är den billigaste hobbyn men jag kan meddela erfarenheten att på strax över27 månader tvingas genomgå 10st operationer under narkos gör det viktigt att göra positiva saker för en själv..
  Jag har läingen aning ifall jag kommer överleva mina krämpor,men en sak är säkert - TÄNKER inte ge upp frivilligt.. Att jag ens lever är ett mindre mirakelför dumenvis tror jag för att göra annat...Skam den som ger sig,hatar bara så kraftigt att ha sådana smärtor& problem att sova vilket gör mig alldeles nipprig....Tur att det Zenith el primero Flyback finnes som tröst att titta på. ...Det är tungt ibland, väldigt tungtVill göra allt jag kan på smärtkliniken att följa deras rekommendationer,men i nästa sekund jag har sådan smärtor som övergår VAS-skalan dubbelt upp då är det svårt att mentalt nöje sig med 2g Alvedon...Helt seriöst vilket jag inte tänkt ta upp & beklaga mig över tidigare - om smärtteamet själva gick igenom samma konstanta grad av smärta, hopplöshet att dom diskuterar huruvida jag kan återgå till mitt fysiskt krävande arbete såsom Naprapat STAC Elittränare , Strength Coach, Poliquinutbildningarna 1&2,PIMS samt Biosignature 1&2 samt ytterligare kurser& utbildningar- ifall dom endast i 5min gjorde samma arbete skulle nog situationen se annorlunda ut.....Jag har pga mina operationer tvingats inse att mitt fysiskt krävande jobb är mig motvilligt bortkastad.....Hatar det här så hårt så jag håller på att sprängas mentalt,,, Ber om ursäktför mitt frispel, men mitt liv som tidigare är borta& kommer aldrig kunna repareras....Oavsett kortisoninjektion i rotatorcuffen, rörlighetsträning i allmänhet men självfallet coreträning- kan skriva flertalet böcker om funktioner, smärtfysiologi, skynda långsamt blah blah blah....I över 27 veckor har jag uppmanats arr inte ens lyfta en matkasse med höger hand....Vi får se helt enkelt, men jag vet att jag har en jävlig tid framför mig& bonuset är det är inte säkert att det hjälper ALLS!!,
  Knepig sits el hur?? Ha det gott/Janne
   
  Gummo och Flow gillar detta.
 18. Flow
  Trådstartare

  Flow Stormtrooper

  Inlägg:
  209
  Från:
  Orten
  Aj det låter inget vidare. Och ja verkligen en knepig sits. Hoppas att de löser sig på något sätt. Krya på dig!

  Angående klockuppdragare så går du lite händelsen i förväg baserat på min kommentar om vad jag kan rekommendera på sida 1. Jag ångrade mig sedan och rättade till mina rekommendationer till den KS medlem som då frågat.
  Har även editerat min kommentar på sida 1 utifall fler medlemmar får för sig att bara skumma igenom första sidan. I vilket fall som helst så är det som vanligt alltid upp till konsumenten att kolla upp vad han/hon faktiskt köper. Gör han/hon sin hemläxa och läser igenom allt angående respektive produkt så ska denne kunna avgöra om det är rätt produkt som möter hans/hennes krav och plånbok med hjälp av den kunskap som han/hon läst i denna guide.
   
  Dr666 gillar detta.
 19. Dr666

  Dr666 Rebel soldier

  Inlägg:
  64
  Begreppet slår sällan fel- Gör om gör rätt.....Klassisk devis från FJS
   
  Flow gillar detta.
 20. JJ85

  JJ85 Ewok

  Inlägg:
  10
  Tack för riktigt informativt inlägg. Kan vara det bästa inlägg jag läst om watchwinders. Keep up the good work.
   
  Flow gillar detta.
 21. Espresso

  Espresso Stormtrooper

  Inlägg:
  429
  Tack för ett sjukt bra inlägg, är själv på jakt efter något nytt med kapacitet för 6 klockor. Det är ju ganska stora prisintervall på de olika. Har du möjligtvis mer info om andra märken som är värda att gå igenom eller länk till någon extern sida där det är bra att köpa? Just nu ligger väl Modala närmast till hands men när man går upp på 6 klockor känns de inte så snygga, mest priset som blir attraktivt.
   
  Flow gillar detta.
 22. Flow
  Trådstartare

  Flow Stormtrooper

  Inlägg:
  209
  Från:
  Orten
  Tack! Angående din fråga så har jag inget svar på rak arm. Jag är själv på jakt efter en klockuppdragare fast för en eller möjligtvis två klockor och kommer förmodligen köpa en från rapport eller swiss kubik. När det kommer till klockuppdragare så är dom kvalitativa riktigt dyra förhållandevis till dom "billiga" varianterna och priset springer lätt iväg när du vill ha så många som 6 klockor på samma winder. Frågan är väl mer vilken prisklass du tänkt dig? Jag tänker på en winder som ett garage. Om man har en rolls royce så vill man inte gärna ha den stående på en ute parkering eller i ett ruckel som kan rasa när som helst, man vill så klart ha ett maffigt fräscht och fungerande garage till bilen. Lite samma sak med klockor och uppdragaren.
   
 23. Espresso

  Espresso Stormtrooper

  Inlägg:
  429
  Det har du helt rätt i, för att nämna lite om prisklass så skulle jag inte säga att jag känner att jag vill snåla, men ex tyckte jag nog swiss Kubic blev lite dyrt (ca 45 tusen för 6 klockor). Men 10 - 20 kan jag lägga. Har även funderat lite på om det är smidigare att köpa två mindre, men kan inte riktigt komma på något vettigt argument.
   
 24. Flow
  Trådstartare

  Flow Stormtrooper

  Inlägg:
  209
  Från:
  Orten
  Det finns en sida: watchwinders.com
  som har dom flesta större tillverkarna av klockuppdragare med en sökfunktion där du kan fylla i dina krav på vad windern ska ha. Undvik kinesiskt producerade motorer, helst vill man ha tysk eller schweizisk motor eftersom dom håller högst standard men har pris därefter, japanska motorer ska vara något mellanting. Angående dom japanska motorerna är detta enbart baserat på vad jag läst i recensioner men har inget underlag för om dessa innehåller plastkuggar eller ej men oavsett så ska dessa hålla bättre än kina producerade motorer. Sen när/om du hittar något intressant så finns det säkert andra sidor som säljer just den windern du vill ha till ett bättre pris, tänkte mest att den sidan va smidig då du kan söka efter eget behov.
   
 25. Espresso

  Espresso Stormtrooper

  Inlägg:
  429
  kanon, stort tack för den informatonen.
   
  Flow gillar detta.
 26. Lordkare

  Lordkare Rebel soldier

  Inlägg:
  122
  Jag håller verkligen med om detta!
   
  Flow gillar detta.
 27. Kiddy

  Kiddy Y-Wing pilot

  Inlägg:
  548
  Nyttig information inför mitt köp . Ni som är mer erfarna, kan ni rekommendera en prisvärd winder för 1-2 klockor?
   
  Flow gillar detta.
 28. Lordkare

  Lordkare Rebel soldier

  Inlägg:
  122
  kolla på Conrad.se
   
  Kiddy gillar detta.
 29. PeterYavuz

  PeterYavuz Rebel soldier

  Inlägg:
  141
  Fantastiskt bra inlägg. Tack
   
  Flow gillar detta.
 30. mjarestad

  mjarestad Ewok

  Inlägg:
  28
  Från:
  Borås
  Intressant läsning!
  Jag beställde precis min första winder från amazon.co.uk. Det blev en Modalo Clasico MV3 för 3 st klockor. gick på strax under 3000 med expressfrakt (garanterad leverans innan fredag).
  Tänkte först beställa Modalo Allegra för 6 st klockor, men den var för bred för bokhyllan där den skall stå. =(
  Vet någon om det är samma motorer & komponenter i alla Modalos mv3 serie?
   
  Flow gillar detta.