• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Grilltråden v2.0

Så är det ju! Stenen är ganska stöddig den med, är varm en halv evighet efter användning :)
…är nog för den inte leder värme så bra, hehe. Kan vara värt att testa om du får möjligheten iaf. Lite samma som när man steker. En tjock tung panna ger bättre stekyta då temperaturskillnaden mellan maten och pannan är större.
 
…är nog för den inte leder värme så bra, hehe. Kan vara värt att testa om du får möjligheten iaf. Lite samma som när man steker. En tjock tung panna ger bättre stekyta då temperaturskillnaden mellan maten och pannan är större.
Sant, den håller värme bättre än den leder den.
 
Lilla båtgrillen gör ändå jobbet!
IMG_4836.jpeg
 
Rea på karré kan bara resultera i en sak :)
20240810_073829.jpg


blir till att "röka" I 3h med ek äpple och hickory.
Använde en färdigblandad krydda från Smaklöken som passande heter pulled pork rub.

Sista 5-6h blir med insmetad grillsås och kanske i gasolgrillen eftersom köttet redan fått rök smaken som behövs, vi får se.
20240810_072023.jpg


Fick dessutom göra ett grillbyte i sista stund från Napoleon till en liten Weber pga tekniska problem ;)

Grillsås på GF sveptes ihopp med.
Lite strips så är vi i hamn med detta.
20240810_154607.jpg
 
Senast ändrad:
Inte en grill som vi brukar jiddra om här - men ändå tillräckligt nära…

Är det någon som har ett stekbord som komplement till grillen? Då menar jag av typen ”Plancha” och inte ”Muurika”

1723482795342.jpeg


Jag har varit sugen ett tag men har svårt att trycka på knappen tydligen.
Någon som har motsvarande och kan delge lite erfarenhet? Internet är såklart fullt av lyriska människor som gör reviews…
 
Inte en grill som vi brukar jiddra om här - men ändå tillräckligt nära…

Är det någon som har ett stekbord som komplement till grillen? Då menar jag av typen ”Plancha” och inte ”Muurika”

1723482795342.jpeg


Jag har varit sugen ett tag men har svårt att trycka på knappen tydligen.
Någon som har motsvarande och kan delge lite erfarenhet? Internet är såklart fullt av lyriska människor som gör reviews…
Njae, typ! Snackade med en smed genom jobbet och måttbeställde en livsmedels godkänd stekplåt i 8mm. Otroligt nöjd med den. Vilken jävla stekyta man har att jobba med och resultatet blir grymt. Sjukt bra till bl.a smashed burgers.
IMG_7235.jpeg
IMG_7234.jpeg
 
Njae, typ! Snackade med en smed genom jobbet och måttbeställde en livsmedels godkänd stekplåt i 8mm. Otroligt nöjd med den. Vilken jävla stekyta man har att jobba med och resultatet blir grymt. Sjukt bra till bl.a smashed burgers.
IMG_7235.jpeg
IMG_7234.jpeg

Ah, snygg lösning.
Tyvärr har jag ingen gasolgrill heller, men det går ju också att ordna. Funktionen blir ju samma. Lysande!

Har en liten stekplatta som går in i primon och som används på gasolspisen i köket, men när man är många behövs betydligt större yta.
 
Ah, snygg lösning.
Tyvärr har jag ingen gasolgrill heller, men det går ju också att ordna. Funktionen blir ju samma. Lysande!

Har en liten stekplatta som går in i primon och som används på gasolspisen i köket, men när man är många behövs betydligt större yta.
Jag förstår. Men primons yta kanske räcker? Då kan du ju ta ett pappersark och skära ut en mall och ta till en smed och göra en liknande plåt? Du får väl spara 5-10mm på varje sida men har du gallren i kan du ju vila plåten på dem
 
Jag förstår. Men primons yta kanske räcker? Då kan du ju ta ett pappersark och skära ut en mall och ta till en smed och göra en liknande plåt? Du får väl spara 5-10mm på varje sida men har du gallren i kan du ju vila plåten på dem
Mycket bra ide men tror det är gränsfall om det räcker. Har hellre för stor än för liten yta. Möjligen är det enkelheten i att bara starta gasolen som lockar lite också.

Helt klart så verkar jag inte acceptera enkla och bra förslag. 😂

Får fundera lite. Tack för bra input 👍
 
Jag tycker att Blackstone och liknande rostar lite väl enkelt, absolut ett trevligt komplement vid ett utekök men en gasolgrill med insats är mer mångsidigt.

Jag har gjort samma sak och kör en insats för stekbord till min Weber Genesis, finns både Weber original och en del eftermarknadsvarianter via Amazon mfl.

Perfekt för att smasha burgare eller tillfälle när man vill steka och inte grilla. Använder det ibland också som komplement för att steka potatis vid sidan om grillning på annan grill.
 
Inte en grill som vi brukar jiddra om här - men ändå tillräckligt nära…

Är det någon som har ett stekbord som komplement till grillen? Då menar jag av typen ”Plancha” och inte ”Muurika”

1723482795342.jpeg


Jag har varit sugen ett tag men har svårt att trycka på knappen tydligen.
Någon som har motsvarande och kan delge lite erfarenhet? Internet är såklart fullt av lyriska människor som gör reviews…
Jag använder denna till min gasolgrill, funkar perfekt till bland annat smash 👍

 
Är det någon som varit lyckosam i att lokalisera tredjeparts-reservdelar till Weber Genesis, närmare bestämt "Flavorizer bars" i rostfritt?

Original kostar ungefär som en ny grill.

7620.png
 
Ja jag ska nog testa de lokala plåtisarna och se om de kan bistå.

När man kikar på Amazon är det inte så sällan denna variationen bland recensionerna.


1000029433.png
 
Blir griljeringen även det utfört på grillen?
Nej, inte i år (tror jag)
Bäst röksmak får man om man vaccar skinkan minst 24h efter rökning. Så de här griljeras inte förrän imorgon kväll. Och jag tror jag är lat i år och kör griljeringen i ugnen. Blir minst stress då med uppesittarkväll osv.

Fast det blir ju faktiskt lite bättre smak när även griljering sker i typ 250c på kanalen 🤔
Hmm, fuck! Nu blev jag osäker. Vi får helt enkelt se imorrn 🤗
 
Glömde fota i grillen men rökt två laxar nu på morgonen iaf.
Nån gång ska jag lyckas flytta den så den är hel. 😅
IMG_5239.jpeg
Ja det kan vara ett jävla skit när skinnet bränner fast på grillen. Du kan ta lite grillfolie, ungefär i fiskens storlek, hugg massa hål i den med en gaffel för cirkulation/rök även på undersidan sen lägga laxen på folien. Då lyfter du enkelt bort den i efterhand och kan lika lätt ta bort folien, voilà, hel fisk
 
Ja det kan vara ett jävla skit när skinnet bränner fast på grillen. Du kan ta lite grillfolie, ungefär i fiskens storlek, hugg massa hål i den med en gaffel för cirkulation/rök även på undersidan sen lägga laxen på folien. Då lyfter du enkelt bort den i efterhand och kan lika lätt ta bort folien, voilà, hel fisk
Bra tips! 👍
Ska testa nästa gång.
God jul! 😃
 
Tillbaka
Topp