Testa rör runt innan du tampar med t.ex. 3-5 nålar satta på en vinkork eller gaffel (något tjockt dock), och knacka på alla sidor. Det bör göra så att alla klumpar försvinner, och att det inte finns någon luftficka.Tack för svaret!
Pucken får kanaler hur jag än gör, jag har testat både med hårt och löst tampande. Min amatörsmässiga bedömning är att kvarnen inte ger jämnt pulver och därför bildas kanaler. Har en ordentlig tamper i metall, så jag tror inte att det gör någon skillnad att byta denna.
Och det kan absolut vara något konstigt med tempen, men temperaturen är väl den parametern som har minst betydelse? Vill tro att det är något mer substantiellt som felar här.
I-2:an har inte fått världens bästa reviews såg jag när jag läste på inför mitt köp, men ska ju såklart göra jobbet. Ett quote t.ex. "The i2 is a conical burr grinder (Trespade) with a lousy motor, a junky plastic adjustment system, and should be avoided for any purpose other than as a paperweight."
Tror tyvärr inte att en monstervåg kommer göra skillnaden - vilket cafe har du sett står och fipplar med en våg egentligen?