Watchwatcher85
Silver
Klassisk kopp![]()
Lövbergs Lila brygg i chemex.
Oväntat bra!
Inte wow på nått sätt med inte dåligt…

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Klassisk kopp![]()
Lövbergs Lila brygg i chemex.
Oväntat bra!
Inte wow på nått sätt med inte dåligt…
Testade nyligen med recept från Hoffmans bok How to make the best coffee at home. Något grövre malning, typ som för pour over Och i övrigt som du gör, blev väldigt bra. Har alltid malt mycket finare och inte riktigt gillat min moka.Positivt överraskad av detta mikrorosteris kaffe. Fick tips om och bryggde med mokkabryggaren. Initialt hög värme på induktionshällen tills dess att kommit igång och sedan ner på så låg värme som möjligt utan att det stannade av helt. Lång bryggning med runt och enl. mig bra resultat. Bedömt med förutsättningarna att detta inte är ett "vanligt" kaffe utan mer att jämföra med då mikrobryggerierna flyttar gränserna lite i sin öltillverkning. Speciellt men inte överdrivet.
![]()
Tack för tipsTestade nyligen med recept från Hoffmans bok How to make the best coffee at home. Något grövre malning, typ som för pour over Och i övrigt som du gör, blev väldigt bra. Har alltid malt mycket finare och inte riktigt gillat min moka.
Om du upplevde din kopp som lite bitter eller besk så är det lösningenTack för tips. Malningen jag hade var rätt fin så ska testa lite grövre.
Hej kaffeälskare!
Jag tänkte skaffa mig en Lelit Victoria, någon som har tips på kvarn i vettig prisklass?
Några åsikter om Victoria för övrigt, är den i paritet med ECM Casa v som fått bra recensioner?
Den där ser inte dum ut! En annan fördel är ju faktist 400 ml kokare jmf Viktoria 300 ml vilket måste vara en fördel om man ska skumma mjölk, eller?Eureka Mignon Specialita är en väldigt bra kvarn för pengarna. Värt att tänka på är att kvarnen är steglös vilket är kanon till espresso, men inte så bra om du ska ha den till olika bryggtyper.
Lelit Victoria är bra maskin för pengarna väldigt likvärdig med ECM Casa V, och bara för att göra det ännu lättare för dig så slänger jag in ett annat alternativ -> Profitec Go. Ligger i samma klass som de andra men på Profitec Go har de satt expansionsventilen synligt så man kan ändra bryggtrycket. Skitbra!
En annan fördel med Profitec Go är att de finns i olika färger när man har tröttnat på allt krom.
EDIT Kan tillägga att Profitec Go kostar ca 11k på andra ställen så ingen högoddsare om den snart blir dyrare även på Kaffecompaniet.
Av de tre maskinerna så skulle jag köpa Profitec Go.
![]()
Det är absolut en fördel när du skummar mjölk, och även om du ska göra flera espressos på raken då kokaren inte kyls ner lika mycket när kallvatten pumpas in.Den där ser inte dum ut! En annan fördel är ju faktist 400 ml kokare jmf Viktoria 300 ml vilket måste vara en fördel om man ska skumma mjölk, eller?
Tips om man bor i Skåne och söker espressokvarn. Stort åbäke men köper man till en mindre bönbehållare känns den genast betydligt rimligare i ett vanligt kök. Jag har varianten utan steglös inställning och är väldigt nöjd med den.
![]()
Auktioner online - Nätauktioner & Konkursauktioner | PS Auction
Auktionsexperter med fokus på konkurser, avyttringar, avvecklingar och överskott. Nätauktioner varje dag. ✓ Fynd & förnuft sedan 1958 ✓ Hållbar konsumtionunits.se
Att skapa en espresso är inte speciellt svårt! Att skapa en espresso som vinner VM är ett helskotta.. är man bara beredd på att alla koppar kommer ha lite personlighet och inte va exakt lika är det till och med roligt!Jag behöver stöttning mitt beslut, tror ni jag kommer bli nöjd med en espressomaskin?
Jag har en Jura E8 som gör hyfsat kaffe och jag är rädd att inlärningskurvan kommer vara lång innan jag får en espresso eller latte som är välsmakande och slår E8an. Sitter med köpfingret på Profitec go och Mignon specialita.![]()
Har du intresset så känns det inte som en lång inlärningskurva utan det blir roligt och spännande.Jag behöver stöttning mitt beslut, tror ni jag kommer bli nöjd med en espressomaskin?
Jag har en Jura E8 som gör hyfsat kaffe och jag är rädd att inlärningskurvan kommer vara lång innan jag får en espresso eller latte som är välsmakande och slår E8an. Sitter med köpfingret på Profitec go och Mignon specialita.![]()
Jag kan bara tala för mig själv, men jag och min sambo gav oss själva i julklapp förra året en ECM Classika och kvarnen du tänker på. Svårt att sätta ett nummer på det men min livskvalité är höjts med åtminstone 10% sedan dessJag behöver stöttning mitt beslut, tror ni jag kommer bli nöjd med en espressomaskin?
Jag har en Jura E8 som gör hyfsat kaffe och jag är rädd att inlärningskurvan kommer vara lång innan jag får en espresso eller latte som är välsmakande och slår E8an. Sitter med köpfingret på Profitec go och Mignon specialita.![]()
Ser det lite som ”mindefullness” och en tvingad micro-paus på en annars stressig morgon att göra kaffet. Maskinen värmer sig själv och själva kaffetillverkningen + drickandet tar ca 1 minut om man vill. 15 sec malning, 5 sec efterprepp. 25 sec bryggning och 20 sec dricka Espresso…Tack alla för input det är alltid bra med lite stöttning i sådana här beslut
Tyvärr lever vi ett stressigt småbarnsliv med långa jobbkvällar och tight om tid på morgnarna när alla ska iväg till sitt men vi älskar kaffe och jag tror nog också att en varsin välgjort cappuccino kan sätta ordentlig guldkant på kvällar och helger.
Jag är är väldigt intresserad av dryck generellt, både kaffe, vin och cocktails mm, så för min del är det lugnt men det är värre för sambon som gillar enkelheten med Jura automaten. Nu har jag iaf bestämt mig för ett besök på kaffekompaniet på torsdag och det lutar start mot köp![]()
Jag är inne på din linje, jag ska lägga fram det såSer det lite som ”mindefullness” och en tvingad micro-paus på en annars stressig morgon att göra kaffet. Maskinen värmer sig själv och själva kaffetillverkningen + drickandet tar ca 1 minut om man vill. 15 sec malning, 5 sec efterprepp. 25 sec bryggning och 20 sec dricka Espresso…
vad tar en vanlig bryggare? 6 minuter + svalning + dricka ? Du sparar ju tid här!!
@Martin. Eran rutin låter ju magisk! Kul för er!!
Det där med sambos som bra vill ha det så enkelt som möjligt är en annan femma..
skaffa en kapselmaskin också och ha bredvid?
Kaffekompaniet är supertrevliga och duktiga, du är i bra händer där!
posta bild på resultate!
tror alla här gladeligen hjälper till med tips och tricks för en bra espresso framöver!
Jag kör 7 gram kaffe per 100g vatten, och Hoffmans recept med 5 minuter tid för att dra och sedan trycka ner kaffet och skopa ur smått. Efter det vänta 5 minuter och inte pressa för att låta allt sjunka och minimera ”sump”.Nu är ju den här tråden tung på espressofronten, men jag testar ändå - kör franskpress (vanlig Bodum Chambord) hemma och en Bodum-kvarn inställd på rätt så grov malning. Kör alltid en ratio på 16-17:1 i vatten:kaffe och fem minuter bryggtid, men upplever att kaffet ibland blir ganska blaskigt. Någon som har en uppfattning om vad det kan bero på? För grovmalet kaffe (men man vill ju inte ha sump)...?
Underbart, grattis! Har haft samma uppsättning i varukorgen men velar. Eftersom det dessutom är samma färg jag vill ha så måste jag fråga hur dom två maskinernas olika svartnyanserna / blankheten matchar varandra?Äntligen![]()
Jag ser inga bekymmer med det, de mattsvarta ytorna matchar varandra braUnderbart, grattis! Har haft samma uppsättning i varukorgen men velar. Eftersom det dessutom är samma färg jag vill ha så måste jag fråga hur dom två maskinernas olika svartnyanserna / blankheten matchar varandra?