Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Har aldrig haft annat än IKEAknivar typ. Köpte detta set löjligt billigt på facebook market. Får se om det är "nått märkvärdigt"
Oj missade. Finns nu.
Oj missade. Finns nu.
Dubbelkolla så det inte är kopior. Ganska vanligt.Har aldrig haft annat än IKEAknivar typ. Köpte detta set löjligt billigt på facebook market. Får se om det är "nått märkvärdigt"
Hur ska jag se det... Ser äkta ut, kartong mm.Dubbelkolla så det inte är kopior. Ganska vanligt.
Fint omhändertagna!Idag vart det lite knivvård. Allmän rengöring och bryning av egg på min blygsamma samling av EKAs modell 118
I ungefärlig åldersordning. Den med ljusa skollor har märkning ”stainless” på baksidan av huvudbladet, så jag misstänker att den är äldst.
Precis som med en liten Victorinox finns det verktyg för det nödvändigaste. Konservöppnaren använder jag oftast till paketöppning (för hur den ska kunna öppna en konservburk är för mig en gåta).
Det är det lilla bladet i bakkant… jag har testat utan större framgång Möjligen var konservburkarna annorlunda utformade förr?Fint omhändertagna!
Angående att öppna konservburkar, funkar de inte som med en victorinox?
My bad. Tittade snabbt och blandade ihop den med kapsylöppnaren.Det är det lilla bladet i bakkant… jag har testat utan större framgång Möjligen var konservburkarna annorlunda utformade förr?
Victorinox funkar kanon
Har själv inte prövat Tormek men lite andra system. Själv rekommenderar jag WorkSharp Precision Adjust varmt. Särskilt om man köper uppgraderingskittet, Elite eller nått sånt.Någon som slipar sina köksknivar med en Tormek T1 och kan ge ett omdöme?
Alt annan smart lösning? Pallar inte sitta med stenar så ska vara någon smidigare lösning för att få knivarna vassa.
Den funkar kanon tycker jag. Kanske får du fler svar i tråden för köksknivar…Någon som slipar sina köksknivar med en Tormek T1 och kan ge ett omdöme?
Alt annan smart lösning? Pallar inte sitta med stenar så ska vara någon smidigare lösning för att få knivarna vassa.
Tack för tips. Men den verkar lite halvkrånglig. Man måste byta stav för olika vinklar osv om jag förstår den rätt? Vill ha lite mer "plug n play"Har själv inte prövat Tormek men lite andra system. Själv rekommenderar jag WorkSharp Precision Adjust varmt. Särskilt om man köper uppgraderingskittet, Elite eller nått sånt.
Inte lika vasst (höhö) som vissa dyrare guided-system kanske men för mig funkar det grymt på alla knivar utom dom allra minsta. Typ lilla knivbladet på en flerlagers-SAK eller liknande.
Vill man kosta på lite har dom släppt nån Pro-modell nu också med stadigare bas i alu istället för plast som jag hört gott om men inte prövat.
Krångligt är väl subjektivt, jag tycker det är busenkelt men jag är ju van också vinkeln är samma, den ställer du med skruven högst upp. Du behöver bara byta stav om du ska ändra grit från grova till fina. En stav har grova grit (220, 320, 400) och en stav har finare (600, 800 och "ceramic super fine"). Realistiskt klarar man sig bra med de grova grit sen om man inte tvärt vill ha högpolerad yta. Har man "standardvarianten" har man bara en stav och då är det inget bytande, bara rotera den trekantiga slipstenshållaren när man ska byta grit. Den staven har 320/600/keramisk. Den har räckt långt för mig.Tack för tips. Men den verkar lite halvkrånglig. Man måste byta stav för olika vinklar osv om jag förstår den rätt? Vill ha lite mer "plug n play"
Absolut enklast är ju några stenar. Man lär sig under en kväll hur man ska göra, speciellt om man har någon som kan visa en. Annars finns det mycket instruktioner på youtube.Tack för tips. Men den verkar lite halvkrånglig. Man måste byta stav för olika vinklar osv om jag förstår den rätt? Vill ha lite mer "plug n play"
Wow den var fin! Ljus och mörk micarta?Den här godingen bör dyka upp nån gång nästa månad. Ville ha en custom Swayback. Lät en knivmakare i Syd Afrika göra den, Johan Ellis. Han tog inspiration från Tony Bose modell av en Swayback.
Kanske Skulle valt en annan färg på materialet mellan bolstern och handtaget, då dom smälter ihop lite. Men förhoppningsvis är det bara bilden som ljuger lite. Trevlig kväll gott folk.
Brun crosscut Micarta som bolster och Ivory G10 handtag, med tunna röda G10 liners. Ville ha Ivory micarta egentligen, men han hade inte det. Så då blev det G10.Wow den var fin! Ljus och mörk micarta?
Okej! Ja men G10 kan ju vara rätt trevligt om det är bra kvalle och bearbetning! Micarta är en favorit men tycker det ofta är för hårt polerat så det blir halkigt...Brun crosscut Micarta som bolster och Ivory G10 handtag, med tunna röda G10 liners. Ville ha Ivory micarta egentligen, men han hade inte det. Så då blev det G10.