Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

OT: Grym skräddare i Stockholm?

Diskussion i 'Lifestyle' startad av bonuspater, 5 februari 2014.

 1. BCKSTRM

  BCKSTRM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.215
  Och billig! :)
   
  Fabian gillar detta.
 2. Patrike

  Patrike Rebel soldier

  Inlägg:
  125
  Från:
  Lidingö
  Jag brukar gå till Gabi shamoon med, alltid varit nöjd med resultat och pris. Både saker som köpts på R&B, men även från andra.
   
  Gold gillar detta.
 3. Chichkare

  Chichkare Rebel soldier

  Inlägg:
  77
  Lånar tråden lite, jag ska nämligen sy in byxbenen på ett par byxor (slimma dem lite så att säga) och göra några justeringar på en vårjacka ( sy in sömnen lite samt korta ärmen). Verkar som att Vivians skräddare är favoriten, någon som har erfarenheter om dessa justeringar samt prisskalan?
   
 4. FC St. Pauli

  FC St. Pauli Stormtrooper

  Inlägg:
  215
  Från:
  Stockholm
  Hämtade ut en kostym idag från Vivian som jag justerat vidden och slimmat byxan på samt kortat kavajärmarna på. 740 kr. Kan varmt rekommenderas.

  /gustav
   
  Fabian och Chichkare gillar detta.
 5. BCKSTRM

  BCKSTRM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.215
  Kan bara instämma! Vilken hit :) Tack för tipset!
   
  Fabian gillar detta.
 6. J86A

  J86A Rebel soldier

  Inlägg:
  141
  Har nyligen sytt upp både skjorta och kostym hos George Fashions och måste säga att resultatet var utomordentligt bra, med en otrolig passform :) Ett plus är ju också att prislappen inte är allt för tung för en skräddarsydd kostym så kan verkligen rekommendera George Fashions som ett alternativ om man vill skräddarsy till ett bra pris :)
   
  BCKSTRM gillar detta.
 7. Chichkare

  Chichkare Rebel soldier

  Inlägg:
  77
  Definiera bra pris :-D
   
 8. ChazzReinhold

  ChazzReinhold Stormtrooper

  Inlägg:
  286
  Från:
  Skåne, Stockholm
 9. J86A

  J86A Rebel soldier

  Inlägg:
  141
  Han hade vårerbjudande när jag slog till och fick ge 9000:- för en kostym i 50% ull och 50% kashmir som annars kostar 16000:- samt att jag fick ge 1200:- för en skjorta som annars kostar 1600:- :) Vilket jag iaf tycker är ett väldigt bra pris om man jämför med många andra :)
   
  Chichkare gillar detta.
 10. Mansory

  Mansory Rebel soldier

  Inlägg:
  83
  Hej,

  Jag skulle behöva få skjortärmarna kortade, detta måste vara ett relativt enkelt ingrepp för en skräddare som vet vad denne gör? Ungefär vilket pris kan jag förvänta mig för ett sådant ingrepp, var vänder jag mig? Jag läser Vivians skrädderi?
   
 11. Bramserud

  Bramserud Rebel soldier

  Inlägg:
  133
  Från:
  Stockholm
  Lämnade just in kostymer hos vivian på skeppargatan 29.
  Återkommer med resultatet nästa vecka.
   
 12. Philippe Stern

  Philippe Stern Professsor Steinhart, owner and co founder

  Inlägg:
  3.161
  Från:
  Stadtbergen
  Hur gick det?
   
 13. Bramserud

  Bramserud Rebel soldier

  Inlägg:
  133
  Från:
  Stockholm
  Helt glömt bort att uppdatera,

  Det gick bra! Ett par byxor blev för små (dom skulle tas in i midjan, men inte fullt så mycket) dessutom blev det lite underliga veck i rumpan, dessutom insåg jag att de var för tighta i låren. Detta fixade de utan extra kostnad så är absolut nöjd

  Ca. pris 500kr per kostym, när jag tog in kavajen i midjan och byxorna likaså.
   
  Philippe Stern gillar detta.
 14. morrism

  morrism Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.465
  Dammar av den här tråden, letar febrilt efter en bra "go-to" skräddare, har provat några "kem-tvätts-skräddare" provade även shamoon men blev inte riktigt nöjd med resultatet och tyvärr gick det inte att korrigera i efterhand heller så är det någon som sitter inne med tips då jag nu köpt en ganska dyr blazer som jag vill korta ärmarna på och vill inte riskera även denna.
   
 15. Peltzer

  Peltzer Rebel soldier

  Inlägg:
  144
  Från:
  Stockholm
  Lämnade in 2st kostymer hos Said på Kungsateljé och var brutalt nöjd med resultatet. Har lite svårt med kostymer, så brukar beställa 154 och sedan måtta ned lite då 152 sitter lite för kort. De två jag lämnade in hade jag köpt på Oscar Jacobsson, och sedan gått till deras rekommenderade skräddare. Typ Stockholms kemtvätt och skrädderi eller nåt sånt där. Totalt jävla mugg. Pyntande 1000pix per kostym och byxan såg ut som att det hängde en blöja.
  Said är lite dyrare men han är fantastiskt duktig. Betalade 1200 per kostym och de sitter ruggigt bra nu. Han borde kunna ta hand om din blazer utan några probs.
   
  morrism gillar detta.
 16. Saturn

  Saturn Rebel soldier

  Inlägg:
  66
  Kan rekommendera Christians skrädderi på humlegårdsgatan, kanon på Mellansvåra ingrepp som korta byxor, smalna av, nackhylla etc.
   
  morrism gillar detta.
 17. stelah

  stelah Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.529
  Jag har provat Vivians med 17 skjortor som skulle kortas i ärmarna. Två av dem sattes ärmslaget (heter det så?) på fel sida. Det som tidigare satt på vänster sida, syddes på på den högra ärmen och vice versa. Jag sa inget och bryr mig inte nämnvärt. Jag använder skjortorna ändå i tror att det bara är jag som vet om det. Jag fick ett duktigt paketpris så jag är nöjd utifrån det arbete de la ner och utifrån det jag betalade. Jag tror inte heller att det var hon som gjorde jobbet så hon vet nog inte ens om att det blev så. Hon var väldigt trevlig och vänlig så trots den lilla missen rekommenderar jag henne och har överseende.

  Bauer & Co har jag varit inne hos och det är den absoluta gräddan av professionella skräddare. En kostym skulle kosta strax under 40000 kr och en skjorta ca 3000 kr. Jag är övertygad om att det säkert är värt det, speciellt om man är en offentlig person och vill att det ska se bra ut.

  Slutligen, Åhlens citys skrädderi på herravdelningen har jag använt till bättre kostymer och lite annat. De är duktiga. Sen ska det finnas på NK men de har jag inte provat. Jag utgår bara igår att de är duktiga eftersom de används av de som säljer kostymer där. Samma sak med Åhlens citys skrädderi, de används internt.
   
 18. Fabian

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  vad blev du inte nöjd med hos Shamoon? varför kunde de inte rätta till problemet i efterhand?
   
 19. kalufsen

  kalufsen AT-ST driver

  Inlägg:
  1.269
  Åhlens skrädderi öppnades av George (Stockholm skrädderi) på Styrmansgatan. George är super.
   
  stelah gillar detta.
 20. MartinGFX

  MartinGFX Rebel soldier

  Inlägg:
  172
  Från:
  Stockholm
  Tyvärr har Vivian blivit så stel i kroppen att hon knappt kan nåla upp ett par byxor längre. Nästa gång kommer jag testa Shamoon.
   
 21. rekacj

  rekacj Rebel soldier

  Inlägg:
  199
  Någon som kan ge ett riktpris på att korta skjortärmarna hos antingen Shamoon eller Vivian eller annan likvärdig? Behöver korta några Eton skjortor och Eton själva ska ha 350kr styck så tänkte om det finns något alternativt. Alla tips mottages!
   
 22. stelah

  stelah Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.529
  Mellan 100-250 kr beroende på....
   
  rekacj gillar detta.
 23. rekacj

  rekacj Rebel soldier

  Inlägg:
  199
  Tack för svar! Har du någon särskild som du rekommenderar?
   
 24. morrism

  morrism Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.465
  Han skulle lägga upp ett par jeans, sömmen var inte lika bred som resten av sömmar t.ex. innersöm vid lår. Den blev liksom "bullig" rund också, svårt att förklara. När jag påpekade det så tog han de och försökte stryka ut de så att de skulle bli platta, fungerade inte. Han sa att det var så himla svårt och att han var den enda i sverige som kunde "flytta upp" sömmen. Orkade inte tjafsa mer så det var sista gången jag gick dit. Hade även lämnat in en kofta som skulle läggas in i midjan, märkte ingen skillnad alls, och då sa han att det gick inte att lägga in mer för då skulle det bli jättedyrt. Kände inte att han lyssnade på vad man sa utan la ner mer energi på att försöka övertala en att man hade fel. Provade nu kungsatelje och det var snäppet dyrare men supernöjd.
   
 25. Fabian

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  Fattar. Det han gjorde var att korta "som original". Det betyder att man flyttar upp avslutet för att behålla den (oftast) snygga naturliga slitningen. Detta gör att fotvidden ofta kan bli lite bullig då vad-vidden är desto bredare. Man kan lägga upp jeans precis som vilka andra byxor som helst. Skillnaden är att avslutet oftast inte blir så snyggt.

  Att sy in virkade/stickade plagg är alltid svårt. Har dock ingen aning om varför han inte kunde ha sytt in den mer.

  Trist hur som helst!
   
 26. Fabian

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  Priset har att göra med hyr mycket man behöver korta. Är det bara 1-3 cm görs det enkelt genom att flytta upp manschetten. Kostar vanligtvis ca 100-150kr. Om man däremot måste flytta mer än så behövs slafe:n ( vet ej ord på svenska, men syftar på den v-formade öppningen under manschett) också sys om och förstoras. Detta är kostar desto mer.
   
 27. morrism

  morrism Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.465
  Ja men det blev inte som orginal, på nåt sätt hade han lyckats få en snyggt vikt avslutande kant till ett runt snöre som avslut. Jeansen var dessutom helt svarta så slitningen var inget viktigt. Kungsatelje var verkligen en annan upplevelse, lyssnade verkligen på vad man ville ha, gav råd men försökte inte köra över en.
   
 28. Fabian

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  exakt. Låt säga att fotvidden från början var 18 cm. Om du sedan kortar byxan 10 cm kanske den nya fotvidden är 19 cm (en byxa blir oftast större mot vaden). Därmed faller inte byxan helt rätt och avslutet skruvar sig då original-fotvidden som är avklippt och snart ska monteras på igen, är mindre än den nya vidden.
   
 29. rekacj

  rekacj Rebel soldier

  Inlägg:
  199
  Tack Fabian, vi pratar om 1-2 cm så då borde det vara lätt ordnat! Vilken skräddare föredrar du?
   
 30. Fabian

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  Vivian skrädderi på riddargatan 54 eller Syateljé shamoon. Använder båda.
   
  rekacj gillar detta.