Laddar...
Erikson Urhandel

Paketöppning; Rolex KING .....

Diskussion i 'Diskussion' startad av Affe, 24 oktober 2015.

 1. Affe
  Trådstartare

  Affe Una vida loca

  Men vi skall inte gå händelsen i förväg! Denna klocka är nog den mest udda klockan i min lilla samling, och kanske inte det första man tänker på att jag skulle kunna ha i min ägo. För det andra, så gick jag helt emot mina principer när jag köpte klockan, en klocka måste minst ha cert, det är en regel jag aldrig tummar på, gärna ha box, säger inte nej om den har dom tillhörande böckerna, bonus ifall den gröna brickan och den röda taggen följer med.

  Men i detta fall så har jag gått emot mina principer tusen gånger om när det kommer till klockköp, varken, box, böcker, bricka, taggen, men framför allt, det följer inte med något certifikat till klockjäveln. Kommer med mer fakta angående detta längre ned i denna paketöppningstråd!

  Men, men... först lite historia bakom denna klocka, denna klocka är något av unik skulle jag vilja säga, det sägs att den bara gjorts i 6000 exemplar i olika kombinationer och generationer, var av det finns två här på forumet nu! Från början så hade denna klocka referensnummer 9630 och hade ett manuellt verk med kaliber 650, denna referens gjordes i endast 1000 exemplar från starten i början av 60-talet, har inte hittat något konkret angående detta, men 1964 kan det tänkas att den första klockan gjordes och lämnade fabriken. 1970 får Elvis Presley en av dessa unika skapelser med just refenr 9630 som jag personligen skulle kalla för originalet, som ett tecken på uppskattning, då han spelar inför 6 utsålda konserter på Houston Astrodome Boskap Show & Rodeo. Elvis klocka har har nummer 343.


  [​IMG]
  [​IMG]

  Elvis Presleys klocka hade No 343 i denna Limiterade serie.
  [​IMG]

  Även dom efterföljande referenserna 3850 och 3960 av denna ikon hade movement 650 och var manuella. Refernsnummer 3850 började där 9630 slutade i sin limitering, med andra ord så fick den första 3850 refnr, 1001, hur länge dessa två referenser håller på vet jag inte, har inte hittat några uppgifter på det heller, även urmakaren gick bet på detta tyvärr.

  Men! Vem har skapat denna denna ikon då, hm, vissa rykten säger att den är mannen, myten legenden som ritat/designat denna otroligt coola klocka, mannen jag pratar om är naturligtvis Charles Gérald Genta. Han har ju lämnat många oroligt fantastiska klockor efter sig, för vad kan man annars säga om; AP Royal Oak, PP Nautilus, IWC Ingenieur, Cartier Pasha de Cartier bara för att nämna några.

  Gérald Genta
  [​IMG]


  Nu så, nu har jag kommit slutligen till den sista referensen och det är 4315, denna referens är nog den sista referensen i denna serie av 6000 exemplar, även denna klocka har ett manuellt urverk med då med kalibern 651. Det finns säkert massor av information om detta, då jag tyvärr inte är någon Sherlock av rang så hittar jag ingen direkt information när dom byter referensen igen och igen.

  Kaliber 651.
  movement 651.JPG


  Tyvärr händer det lite saker på vägen mellan dessa fyra referenser (9630, 3850, 3960, 4315) och det är nog fullt naturligt! Men jag vill nog påstå, att på så sätt så tappade denna unika klocka lite av charmen tycker jag. Personligen hade jag nog sett att dom behållit tavlan där det stod Midas istället för Cellini, men även det gamla låset som kom på första referensen på detta ur. Detta är nog väldigt nördigt skulle dom flesta tycka, men när det kommer till detaljer så är jag oerhört beslutsam vad en klocka skall ha och inte ska ha, detta gäller även när det kommer just till tillbehör som jag nämnde i början av denna tråd.

  Med Midas på tavlan.
  [​IMG]

  Med Cellini på tavlan.
  [​IMG]

  Ni som orkat läsa så här långt har säkert redan gissat rätt på vilken klocka jag har köpt! Men för er som inte har någon aning så är det en Rolex KING MIDAS som har kommit in i samlingen. Då jag inte är någon dressurs snubbe, så är jag lite förvånad att denna har hamnat i samlingen. En sedvanlig rutin jag har varje vecka, är att kolla in utbudet på Kaplans Auktioner, det visade sig att dom hade en KING MIDAS på auktion på klockor 5 september. Och efter ha läst på lite historia om denna klocka, så insåg jag att den var mycket speciell och jag var blev intresserad av att bjuda på denna klocka.

  Låset som det såg ut på första serien.
  [​IMG]
  [​IMG]


  Låset som den efterföljde 4315 referensen har.
  DSC_33601.jpg
  [​IMG]

  När jag lägger budet är jag först, men efter någon dag så är det en till som verkar vara intresserad av denna KING MIDAS, (FUCK) tänkte jag, det kommer att skena iväg. Då klockan är defekt så behöver den omgående en service och det kan kosta skjortan tänkte jag, Hm, hur skall jag göra här. Efter någon dag så blir jag överbjuden, FAN känner jag. Lägger ut en tråd på hyllan om denna klocka, om det är någon som vet vad det kan tänkas att kosta för en service, då våran Aurum har haft en av dessa KING MIDAS som för övrigt finns hos våran kära @Omen nu, fick jag svar, 30k och att servicen tog 1,5 år, Haha, va fan tänkte jag. Visserligen sa Aurum att han hade svårt att se någon lyckas upprepa den bedriften, men va tusan man skall aldrig säga aldrig! Med den informationen så kändes väl det som att det kunde bli dyrt att lämna denna klocka på spa behandling. Två dagar innan auktionen får jag ett PM från en forummedlem, där han talar om att klockan är min om jag vill ha den, då han inte vill budstrida mot en klocksnackare, då vid detta tillfälle är han högsta budgivare, tack för det @Charles_ .

  Nu hoppar hjärtat några extra varv av upphetsning, hur skall jag göra nu, klockan kan ju fortfarande bli dyr i sig, och så en service på det, detta kan kosta skjortan om man har otur. Nu är det så här, att dagen innan auktionen så har vi en GTG i Västerås den 4 sep, vi börjar inne på Nymans Ur, då jag ändå är där skall jag kolla upp om jag kan få någon mattnyttig information om vad en service kan tänkas kosta. Haha...den information jag får, är att det kostar 3900:- att serva en Cellini, det måste vara för bra för att vara sant tänkte jag. Det visar sig att dom även har dom flesta reservdelar hemma i lager, men det är ju positivt, mycket kortare service tid också. Med det i bagaget bestämmer jag mig för att bjuda över, jag lägger ett maxbud på 40k och hoppas att det skall hålla, och se på fan, det visade sig att ingen budade över mitt sista bud. troligen så avskräckte det många köpare att klockan var defekt. Tur för mig, då jag då jag fick klockan till ett fördelaktigt pris och har absolut inget att klaga på.

  Då klockan var defekt, så blev det så att jag skickade klockan direkt på service, nu visade sig att det inte var det smartaste beslut jag gjort, eftersom klockan hade sina repor och märken så kunde den tänkas behöva en lättare polering. Men då jag inte hade en aning om hur den såg ut, så var det ju lite svårt att bestämma sig för polering, för att allt skulle gå rätt till så var det bara att ta ledigt från jobbet, sätta sig i bilen och dra till Västerås en måndag för bedömning av klocka. Visserligen så var det mycket på jobbet, men, hey, en klockas skick går före det mesta här i världen. Väl i Västerås fick jag en trevlig lunch med en KS-buddy @Pelarn65 och jag kunde dessutom ta ett rätt beslut om att klockan behövde en polering.

  Igår, nu flera veckor senare, fick jag ett telefon samtal från Uramakaren, då jag var upptagen av annat så missade jag telefonsamtalet. Då jag även lämnade in 2 andra klockor på service när jag ändå var på Gtgn i Västerås, ( 1 Panerai pam48 och 1 Breitling Chronomat Evolution) så trodde jag att dom ringt för att Pannan var klar, Bratten var ju redan klar sedan en tid tillbaka. Så 1 timme senare så ringer jag upp, men till svars får jag något helt annat än jag väntat, det visar sig att det är min KING MIDAS som är klar! Va fan, gör jag nu, dom kan skicka klockorna, men då blir det först på måndag, eftersom klockorna är värda mer än 50k så måste det skickas till ett företag, för då är det försäkrat upp en 1mille. OK, ni kan skicka skiten till jobbet då säger jag, jupp vi skickar så fort vi ser att det är betalt. Men efter dom längsta 10 minuterna i mitt liv så bestämmer jag mig för att åka till Västerås, det blir att kasta sig i bilen och trampa pellen i botten för och hämta klockan personligen, så jag kunde avnjuta denna legendariska klocka under helgen. Det blev en hel del saker som bytts ut,, kronan, visare, glas, fjäder, verkdelar och slutligen en polering. Och resultatet från servicen och poleringen blev detta.

  Först lite fakta om denna klocka.

  Märke: Rolex Cellini, KING MIDAS från 1976.
  Refnr: 4315 hade dock inte tackat nej till 9630 reffen.
  Kaliber: 651.
  Uppvridning: Manuellt urverk.
  Boettdiameter: 28x27 mm.
  Tjocklek: 0,5mm.
  Glas: Safirglas.
  Boettmaterial: 18k gult guld.
  Lås: Viklås.
  Urtavla: Slät
  Vikt: 138.6 gram.

  Nu till lite bilder!

  KING MIDAS RULES!
  DSC_33391.jpg

  Min MIDAS har No: 5026 av 6000 exemplar!
  DSC_3429.JPG DSC_3433.JPG

  När det kommer till just detaljer, så hur cool är inte denna spetsiga och solformande krona!
  DSC_3378.JPG

  Måste bara säga, att denna KING MIDAS ger en rysningar i hela kroppen, den är så otroligt vacker i sin design och utförande, är svårt att förklara, man måste nog uppleva denna klocka IRL.
  DSC_3307.JPG DSC_3310.JPG DSC_3317.JPG DSC_3335.JPG DSC_3366.JPG DSC_3372.JPG

  Så har vi kommit till den delan när man bjussar på wrist shot!
  DSC_3318.JPG DSC_3342.JPG DSC_3343.JPG DSC_3345.JPG DSC_3346.JPG DSC_3348.JPG DSC_3408.JPG DSC_3409.JPG DSC_3411.JPG DSC_3413.JPG DSC_3416.JPG DSC_3417.JPG DSC_3418.JPG

  Avslutar med ett MK shot!
  DSC_3424.JPG

  I det stora hela är jag GRYMT nöjd, det är en fantastisk klocka, och jag ångrar inte mitt köp, för den var värd varenda krona jag spenderade. Dock skulle jag ljuga ifall jag sa att jag inte hade velat ha några tillbehör med, denna Box måste vara en av dom coolaste som någonsin tillverkats.

  [​IMG][​IMG][​IMG]


  Nu har min heta och schyssta duo gått och blivit till en helt fantastisk Trippel, och svar JA! Jag känner mig mycket nöjd
  DSC_33791.jpg DSC_33961.jpg DSC_3401.JPG

  Lite rolig fakta innan jag tackar för mig och stänger butiken!
  Mycket få människor visste att Elvis bar en Rolex, men det var inte bara någon Rolex. Elvis bar en begränsad upplaga Rolex Kung Midas (Modell Referensnummer 9630) som Rolex gjorde bara 1000 exempel på. Vid den tiden det begav sig var KING MIDAS den dyraste Rolex, som kunde köpas för pengar. Om du gick till en detaljhandel 1970 för att köpa dig en Rolex Day-Date så fick du slänga upp $ 1825 medans du var tvungen att punga ut $ 2500 för en KING MIDAS. År 1975 så kostade en Rolex Day-Date i detaljhandeln $ 3300 medans du blev tvungen att pynta $ 5500 för en KING MIDAS. Snacka om att vara KUNG bland klockorna.

  Och så några bilder på hur denna MIDAS så ut innan service och den gjorda poleringen, känns som ett helt OK beslut jag gjorde att polera klockan.
  [​IMG]
  [​IMG]
  1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG

  Då var jag klar, tack för att ni har orkat att läsa enda hit, jag önskar aLLa Klocksnackare en trevlig helg, själv så skall jag släpa mig ut för att kratta löv, kommer dock byta klocka innan jag går ut faktiskt, vet jag är en kyckling, men är inte beredd att få några märken än iaf. blir nog att slänga på sig min Bratte tror jag, för det är inga större fel på dom heller! Vill även passa på att tacka Nymans Ur för ett grymt utfört jobb, jag är riktigt glad och nöjd med resultatet!

  Mvh // Affe

  Några fler bilder på KINGEN himself!
  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  Tur att inte denna urmakare fick polera min klocka, bland det värsta poleringar jag sett :D!
  [​IMG]

  [​IMG]

  Här finns en mycket trevlig tråd för den som vill läsa lite mer om denna underbara klocka!
  https://translate.google.se/transla...of-elvis-presleys-rolex-king.html&prev=search
   

  Bifogade filer:

  Senast ändrad: 24 oktober 2015
  Stroboman, robyl, Sartorialist och 163 andra gillar detta.
 2. Marckus

  Marckus AT-ST driver

  Inlägg:
  1.147
  Från:
  Stockholm
  Fy fan vad bra! Riktigt fin guldtrio dessutom!
  Men Elvis bär ju Hamilton på bilden ;)
   
  Wboy, Rozzy, DrSbaitso och 1 annan gillar detta.
 3. Asplund

  Asplund AT-AT driver

  Inlägg:
  5.545
  Från:
  Kungsholmen
  Bra!
   
  Affe gillar detta.
 4. Stomatologen

  Stomatologen Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.887
  Från:
  Kiruna
  Snyggt resultat, grattis!
   
  Affe gillar detta.
 5. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.305
  Från:
  Island
  Kanonköp @Af Sjodahl ! Nästan så jag får lust att "låna" farsans bil och köra från Norberg till Söööööping för att klämma lite ;)
   
  Affe gillar detta.
 6. kalufsen

  kalufsen AT-ST driver

  Inlägg:
  1.269
  Shef! och stort grattis :)
   
  Affe gillar detta.
 7. luddviig

  luddviig Y-Wing pilot

  Inlägg:
  932
  Från:
  Norrköping
  Tack för lite härlig lördagsläsning! Jättefin klocka och stort grattis :D
   
  KenKun och Affe gillar detta.
 8. Magnlar

  Magnlar X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.055
  Från:
  Stockholm
  En skön lördagsläsning. Grattis som tusan! :)
   
  Affe gillar detta.
 9. StrawberryFields

  StrawberryFields Sir Notalot

  Inlägg:
  3.170
  Från:
  Jordgubbsranchen
  Grym öppning! Grattis!!
   
 10. Gold

  Gold Y-Wing pilot

  Inlägg:
  777
  Från:
  Hug it out
  Så sjukt bra! När du tröttnar på den är det bara att höra av dig :)
   
  Affe gillar detta.
 11. Ryttaren

  Ryttaren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.825
  Från:
  Västerås
  Wow, bra köp och vilken skillnad med poleringen! Vilken guld-trippel du sitter på nu! :cigar:
   
  Affe gillar detta.
 12. Blackmore

  Blackmore Y-Wing pilot

  Inlägg:
  747
  Från:
  Göteborg
  Holy f*ck, vilken trio!

  Som vanligt, ett kvalitétsinlägg.

  Grymt kul läsning till den första lördagsbiran.
   
  Affe gillar detta.
 13. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.305
  Från:
  Island
  Jag lånar din bild @Af Sjodahl och formulerar en fråga kring den !
  Vad skall denna sorts trippel kallas ? Den är ju definitivt långt över 'Radhus trippel'....

  image.jpg
   
  Affe gillar detta.
 14. StarMan

  StarMan AT-AT driver

  Inlägg:
  6.200
  Sa feeet :cigar: Helt rätt beslut att låta polera den. Grattis! :)
   
  Affe gillar detta.
 15. Erik1

  Erik1 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.310
  Från:
  Stockholm
  Fantastisk, du gjorde helt rätt i att polera tycker jag
   
  Affe gillar detta.
 16. joca

  joca X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.141
  Från:
  Stockholm
  Stort grattis! Riktigt fin! :)
   
  Affe gillar detta.
 17. Simpatico

  Simpatico X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.930
  Från:
  Skåne men bor i GBG.
  Helt underbar klocka du fångade, stort grattis.
  Tusen tack för en härlig läsning, bilder och öppning.
   
  Affe gillar detta.
 18. Rookien

  Rookien Y-Wing pilot

  Inlägg:
  840
  Från:
  Stockholm
  Riktigt fin.
  Poleringen va helt rätt och ser grymt bra ut!
   
  Affe gillar detta.
 19. Ncs

  Ncs Stormtrooper

  Inlägg:
  265
  Oj vilken pärla! Jag hade aldrig hört talas om King Midaz innan. Tack för ett bra inlägg och grattis till en mycket fin klocka!
   
  Affe gillar detta.
 20. Eurenius

  Eurenius Den norrländska rörtången

  Inlägg:
  5.588
  Från:
  Höga Kusten
  Kvalitetspost!
   
  Affe gillar detta.
 21. Bikinigubben

  Bikinigubben Y-Wing pilot

  Inlägg:
  831
  Grattis till en underbar klocka och tack för intressant läsning!
   
  Affe gillar detta.
 22. Stålhästen

  Stålhästen Rebel soldier

  Inlägg:
  74
  Fadern, sonen och den helige anden..? :)
   
  Affe gillar detta.
 23. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.555
  Från:
  Helsingborg
  Tack för en lång och trevlig historielektion samt än en gång Grattis!
   
  Affe gillar detta.
 24. Alfred E. Neuman

  Alfred E. Neuman Rebel soldier

  Inlägg:
  57
  Mycket trevlig läsning och grattis till klockan. Jag tycker att poleringen var ett bra beslut.
   
  Affe gillar detta.
 25. Syven

  Syven Y-Wing pilot

  Inlägg:
  916
  Grattis!
  Grym guldtrio du har där.
   
  Affe gillar detta.
 26. MariaE

  MariaE AT-ST driver

  Inlägg:
  1.216
  Från:
  Skåne, Stockholm
  Riktigt stilig klocka. Bra köp och snygg polering.:cigar:
   
  Affe gillar detta.
 27. WatchIT

  WatchIT Y-Wing pilot

  Inlägg:
  654
  KS när det är som bäst! Vilken historia och då har man lärt sig nåt nytt idag också. Riktigt cool klocka!
   
  Affe gillar detta.
 28. Nicklas.S

  Nicklas.S X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.010
  Grattis till klockan och tack för trevlig läsning (som alltid). Säg till om du ska flippa den någon gång.
   
  Affe gillar detta.
 29. Kim

  Kim Y-Wing pilot

  Inlägg:
  701
  Från:
  Stockholm
  Mycket trevlig läsning! Kul köp och en riktig mäktig klocka. Stort Grattis
   
  Affe gillar detta.
 30. Jolanthe

  Jolanthe Stormtrooper

  Inlägg:
  332
  Bara att gratulera ! :)
   
  Affe gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield