Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Skor

Diskussion i 'Lifestyle' startad av ZQT, 12 september 2012.

 1. kvantfysik

  kvantfysik Titan

  Inlägg:
  114
  Från:
  Göteborg
  Måste gått snabbt att få hem dem?
   
 2. LongCon

  LongCon Miss Softie

  Inlägg:
  7.182
  Från:
  Södra Hälsingland
  Ja, en vecka ungefär. Snabbt och smidigt!
   
 3. LongCon

  LongCon Miss Softie

  Inlägg:
  7.182
  Från:
  Södra Hälsingland
  Synd bara att det tog mig ca 4h att göra beställningen :)
   
  M.L. gillar detta.
 4. Denke

  Denke Brännström Premium

  Inlägg:
  7.481
  Från:
  Stockholm
  Snabbt levererat! Jag köpte i lördags och har bara fått en orderbekräftelse, inget leverensbesked...

  Å andra sidan gick själva beställningen snabbt... ;)
   
  LongCon gillar detta.
 5. LongCon

  LongCon Miss Softie

  Inlägg:
  7.182
  Från:
  Södra Hälsingland
  Blev det samma modell?
   
 6. Denke

  Denke Brännström Premium

  Inlägg:
  7.481
  Från:
  Stockholm
  Näe, Craftsman.
   
  LongCon gillar detta.
 7. blackcoffee

  blackcoffee Tantal

  Inlägg:
  320
  Pust... nu kommer jag nog sluta köpa skor på distans. Först många års strul med att hitta rätt storlek, tills jag inser att mina fötter är för breda/höga för vanliga storlekar. Sen inse att nästan ingen svensk webbutik skriver ut bredd, eller ens lagerför annat än standardbredd. Misär.

  Sen börjar jag köpa saker jag tror ska passa baserat på beskrivning och ibland snack med skobutiker via mail, och jämför med den storlek som funkar för mig hos t.ex. Allen Edmonds (9 EEE) och Rockport (9,5 W), och ändå blir det skor som inte funkar för mig.

  Och nu backade jag och köpte Allen Edmonds av den storlek jag vet fungerar. Postorder från utlandet är ju alltid struligt eftersom returer och annat blir dyrare och tul och moms och postavgifter. Tror ni inte att paketet kom men ett par skor saknades? OK, det där sista löste sig med ett telefonsamtal - de hade helt enkelt slut på den storleken just nu av den aktuella modellen, och de saknade skorna kommer skickas något senare. Men innan jag kommit fram i telefonkön och fått det svaret var jag uppe i nästan maxpuls av ilska och besvikelse på mig själv... mitt psyke orkar inte med det här. Nästa gång blir det papperspengar i näven och kosan mot en butik där jag kan ta med mig skorna hem efter provning.

  Men AE verkar ju faktiskt göra så bra de kan. Jag tar hellre ett par skor nu och ett par senare än att vänta längre på båda paren. :)
   
 8. lekingofkings

  lekingofkings Titan

  Inlägg:
  185
  Från:
  Guds stad
  Ja det där var snabba puckar. Jag väntar sen förra helgen på ett par till sambon och sedan helgen på ett par till mig själv. Jag fick ett mejl av dem i veckan där de bad om ursäkt att det tar sån tid. Vi har varit ett gäng som beställt... Jag har inte nån brådska för att få hem mina med lädersula, men sambons skor skulle jag gärna få hem innan jul... :)
   
  Denke och LongCon gillar detta.
 9. Lindrian

  Lindrian Titan

  Inlägg:
  159
  Kan hålla med om att det är ett elände, men jag tycker ändå lite att du gör en höna av en fjäder. Alla butiker jag går till erbjuder olika vidder på skorna, eventuellt att de måste specialbeställas.
   
 10. Denke

  Denke Brännström Premium

  Inlägg:
  7.481
  Från:
  Stockholm
  Ingen panik här heller. Förstår helt om de fick en del att göra efter sina rabattrace. :)
   
 11. Villewonka

  Villewonka Titan

  Inlägg:
  63
  Någon annan som har upplevt att lädret "rest" sig när det blivit blött? Har ett par skor där det hamnade några regndroppar på som jag inte torkade bort. Upptäckte senare att det blivit små bulor där dropparna varit. Har minskat något efter puttsning men inte lyckats bli av med det helt. Några tips eller liknande upplevelser?
   
  Heinrich.a gillar detta.
 12. blackcoffee

  blackcoffee Tantal

  Inlägg:
  320
  Allt vi snackar om här på forumet i affekt är lite höna av fjädrar. :)

  "Vanliga" butiker säger "det har vi inte" när man frågar om andra vidder. "Jag har pratat med inköpschefen, vi har inte köpt in annat än normalvidd" har jag fått som svar av stora nätbutiker. Först när jag gick upp ett steg eller två till 3000kr-klassen började valmöjligheterna komma, men ... sällan hemma för att prova innan beställning. Men jag bor ju inte i storstan, så därav postorder. Man får passa på när man reser. :)
   
  Lindrian gillar detta.
 13. Lindrian

  Lindrian Titan

  Inlägg:
  159
  Det stämmer nog till stor del. Du lär inte hitta något annat än standard på scorrett/rizzo etc. Du får bege dig till en skomakare eller liknande för att få testa bredare läster, t.ex G-vidder från C&J. Min skomakare har flera modeller i G inne.
   
 14. Zthlm

  Zthlm Titan

  Inlägg:
  109
  image. Efter en misslyckad sommarförvaring är mina RMW slappa i resåren. Några tips på hur jag kan fixa till det på egen hand? Skomakaren tar 500 per resår för att byta och det känns inte riktigt motiverat på dessa gamla härjade gardener :/
   
 15. POO

  POO Brons

  Inlägg:
  1.326
  Gå till en annan?
   
  Zthlm gillar detta.
 16. WHU

  WHU Brons Premium

  Inlägg:
  836
  Från:
  Green Street
  Precis samma läge för mig.
   
  Denke gillar detta.
 17. Får man fråga hur den misslyckade sommarförvaringen gick till, så jag (och kanske nån mer?) slipper göra samma sak.
   
  aximand gillar detta.
 18. Zthlm

  Zthlm Titan

  Inlägg:
  109
  Haha visst! Tror dock risken att göra samma misstog som jag är liten bara man tänker efter det minsta lilla... Jag skulle flytta så i all hast öste jag ner hela garderoben i några kassar som sen stod i ett förråd lite för länge. Skorna stod ju såklart längst ner i påsen med typ 15 kilo ovanpå.
   
 19. Zthlm

  Zthlm Titan

  Inlägg:
  109
  Jag misstänker att det var så de blev uttöjda men de kan ju förstås ha varit trötta i resåren redan innan. Jag jämför bara med ett par nyare RMW och blev besviken när de på bild inte satt lika tight
   
 20. Sartorialist

  Sartorialist Titan

  Inlägg:
  102
  Chelsea boots och RMW i synnerhet känns som en favorit i denna tråden. Ingen mer än jag som uppfattar svårigheten att bära dessa med t.ex flanellbyxa eller ”dressad” byxa? Skulle vilja påstå att de nästan enbart passar till jeans. Är jag helt ute och cyklar?
   
  Senast ändrad: 1 december 2018
 21. Heinrich.a

  Heinrich.a Silver

  Inlägg:
  1.593
  Från:
  Vintern
  Rm Chelseas kan jag inte tals om men vanliga längre och mer slimmad Chelsea funkar väl ganska väl då det kan se ut som en wholecut om du inte har för korta byxor eller alldeles för smal byxa.
   
  Sartorialist gillar detta.
 22. Heinrich.a

  Heinrich.a Silver

  Inlägg:
  1.593
  Från:
  Vintern
  Hänt på ett par billigare skor jag har dock efter användning i slask som det vart riktigt fult. Men körde vidare med dem och efter att ha kört dem i ösregn och plaskat i några pölar så la sig de största ojömnheterna men det är inte helt borta. (Läder från du puy) vet själv inte riktigt varför detta skedde men läser gärna om någon vet varför det sker och vad man ska göra för att undvika det i framtiden.
   
  Villewonka gillar detta.
 23. POO

  POO Brons

  Inlägg:
  1.326
  Ja
   
 24. Sartorialist

  Sartorialist Titan

  Inlägg:
  102
  Kan möjligtvis vara så att det är reseåren på en Chelsea som gör att det skär sig lite. Wholecut upplevs inte på samma sätt men mycket p.g.a att den inte har ett högt skaft och det finns en tydlig linje mellan byxa och sko.
   
  Heinrich.a gillar detta.
 25. tim ur länk

  tim ur länk Silver

  Inlägg:
  2.137
  För små, FN! Dessa är "true to size" och inte som säljaren sa "stora i storleken. Ligger på KoS...
  Ska köpa "om" fast en halv storlek större. Riktigt snygga!
   
 26. Belfort

  Belfort Titan

  Inlägg:
  205
  Från:
  Innanför tullarna
  Låt oss prata Galoscher

  Vad kör ni med för Galoscher? Är det Swims som gäller? Tänkte ha till mina Chatsworth den lilla promenad man har till tunnelbanan. Man vill inte sabba putsen som man har ;)
   
 27. wahlgren11

  wahlgren11 Titan

  Inlägg:
  230
  Jag håller helt med. Jag försöker emellanåt att matcha mina Chelsea med flanellbyxor men känner aldrig att det riktigt lirar. Däremot tycker jag precis som du att de går utmärkt till jeans:)
   
  Gusvigilante gillar detta.
 28. Golbica

  Golbica Titan

  Inlägg:
  159
  +1
   
  Sartorialist gillar detta.
 29. Villewonka

  Villewonka Titan

  Inlägg:
  63
  Sabbar inte galoscherna putsen? Har aldrig haft några själv.
   
 30. Ozil1886

  Ozil1886 Titan

  Inlägg:
  60
  Från:
  Karlskoga
  Jag beställde också i lördags och fick mina i torsdags. Kanske beror på modell? Jag köpte ett par craftsmen i brun mocka.