Laddar...
Erikson Urhandel

Suck, rån igen........

Diskussion i 'Diskussion' startad av WHU, 16 mars 2016.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. WHU
  Trådstartare

  WHU Brons

  Inlägg:
  894
  Från:
  Green Street
  Personligen så börjar jag tröttna duktigt på det här nu!  Två män utsattes för ett knivrån efter ett krogbesök I natt.
  – Den ena mannen blev rånad på en dyrbar armbandsklocka, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen.
  Det var vid 02.15-tiden på natten mot onsdagen som de båda männen utsattes för rånet.
  – De hade besökt en krog I centrala Örebro. Där hade en av de misstänkta kommenterat klockan som en av männen bar.

  När de två kroggästerna lämnade baren följde de två rånarna efter.
  – De hotade männen med kniv och fick med sig den dyrbara armbandsklockan.
  Polisen har inte lyckats gripa någon misstänkt för rånet.

  Fick inte in länken, men den finns på na.se
   
 2. Guillbert

  Guillbert Guld

  Inlägg:
  3.324
  Sjukt tråkigt..!
   
 3. David Eriksson

  David Eriksson Silver

  Inlägg:
  2.779
  Från:
  Stockholm
  Tumme ned. Mer och mer känns det som.
   
 4. kalufsen

  kalufsen Brons

  Inlägg:
  1.364
  Sjukt tråkigt att folk inte lär sig!
   
 5. sjökvist

  sjökvist <—Axel Nilson

  Inlägg:
  5.105
  man blir heligt förbannad på folk som kan sjunka så jävla lågt, spöstraff på torget för dom skyldiga, själv så har börjat med att inte ha på nån klocka när ja går ute sent, det verkar som att dom riktar in sig på klockor mer och mer.
   
 6. JohnDoe

  JohnDoe Silver

  Inlägg:
  2.567
  Från:
  Sverige, stockholm
  Dags att återgå till lite mer medeltida bestraffningar. Svårt att råna någon utan händer.
   
  Echo Delta, Makkanxd, Equilibrium och 8 andra gillar detta.
 7. KenKun

  KenKun Diamant

  Tråkigt!
  Så fort det är vår/sommar, så börjar klock-rån-trådarna att ploppa upp.

  Något att tänka på:
  De som blir rånade/bestulna är oftast berusade
  Gärningsmännen har oftast distraherat offret genom att köra highfive, "spelat" fotboll, eller varit väldigt närgångna...
   
  Seikosthlm, Arsius11 och willbur gillar detta.
 8. willbur

  willbur Silver

  Inlägg:
  1.893
  Från:
  Stockholm
  Sjukt tråkigt, hoppas att försäkringen täcker beloppet och att de som tagit den åker dit men det är ett milt plåster efter någon dragit en kniv.
   
 9. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson Silver

  Inlägg:
  2.183
  Från:
  Oskarshamn
  hur fungerar det med anmälning av klockor i dessa sammanhang, gissar att man får uppge serienummer osv till polis och F-bolag som sedan kontaktar AD osv?
  Tänker på hur vidareförsäljning fungerar, inte kul att köpa en klocka som sedan när du ska serva den blinkar rött hos AD om att den är stulen och vad händer egentligen då??
   
 10. KenKun

  KenKun Diamant

  Hm, Polisen kontaktar inte AD, det får du göra...
  Polisen lägger dock in serienumret i sitt egna register.
   
 11. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson Silver

  Inlägg:
  2.183
  Från:
  Oskarshamn
  ok, så vad innebär det egentligen att polisen har det i sitt register, rättare sagt vilken hjälp ger det dig som drabbad?
   
 12. Tjabo

  Tjabo Brons

  Inlägg:
  1.166
  Med risk för att låta som en riktig surmule så finns det ingenting som tyder på en minskning av dessa brott. Tvärt om (så hävdar iaf vår närpolis här i Stockholms innerstad) ökar både inbrott och rån markant. Känns som en illavarslande utveckling.
   
  Målarn gillar detta.
 13. Parabellum

  Parabellum Brons

  Inlägg:
  1.045
  Från:
  Stockholm
  När (om) klockan senare dyker upp vid någon husrannsakan, beslag, häleriärende etc så går det med hjälp av serienumret spåra upp ursprungliga ägaren.
   
 14. KenKun

  KenKun Diamant

  Öh? Om den hittas, så vet de att den tillhör dig?
   
 15. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson Silver

  Inlägg:
  2.183
  Från:
  Oskarshamn
  aha ok då förstår jag. Men det är då inte så att man kan räkna med att en eventuell AD slår larm vid inlämning för service eller annat om man inte själv meddelat AD (vilket man så klart skulle göra!)

  Det gör ju iofs det något tryggare om man kan säga så vid köp då man förhoppningsvis inte ska vara inblandad i häleriärenden eller annat :) vore ju som sagt högst otrevligt att vara den som köpt i god tro och sedan åka dit hos AD eller dyl... svåra ärenden detta.
  Känns som att antalet upplösta/återfunna klockor ligger nära 0%
   
 16. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson Silver

  Inlägg:
  2.183
  Från:
  Oskarshamn
  Jo så klart, tänkte väl främst...hur de kan hjälpa dem att faktiskt hitta den, men det fick jag ju svar på ovan..
   
 17. Parabellum

  Parabellum Brons

  Inlägg:
  1.045
  Från:
  Stockholm
  Nu sitter jag inte på statistiken, men jag kan meddela att vi från blåljus-sidan inte lägger ner särskilt mycket tid och utredning på enskilda klockstölder. Oftast rubriceras ju dessa typer av brott som just stölder/fickstölder då det sker helt utan våld eller hot (då det blir rån). Finns det inte bra vittnen / kameraövervakning som styrker gärningen i sig är det i princip lika med att lägga ner. Krassa verkligheten med resursläget. Så det man får hoppas på är att den här typen av stöldgods förr eller senare dyker upp någon annanstans. Men då har ju skadan redan hunnit ske (självrisk, försäkringsärende, pappersarbete, huvudvärk, gråt osv). Dessutom har ju ursprungsgärningsmannen hunnit göra sig av med sitt stöldgods för längesen.

  Det man får tänka på är att dyra lyxklockor sällan lyckas säljas till vettiga "rena" människor utan box, cert, tveksam historia osv. Det säger sig självt att det oftast är andra kriminella som köper dessa till vrakpriser. Har man tur får Kronofogden i samarbete med Polisen tag i dessa vid olika tillslag men vad spelar det för roll vid det läget, de fortsätter ju sin brottsliga bana ändå tack vare Sveriges rättsväsende där det lönar sig att begå brott.

  Senast ett par veckor sedan hade vi åtminstone två stycken klockrån i Sundbyberg, där män följt efter folk från krogen och rånat dessa utanför sina hem på sina klockor under knivhot. I dessa fall var det iögonfallande blingiga Rolexklockor - och rånarna fick med sig ruggigt värdefulla klockor.

  Vad kan man göra åt detta? Sunt förnuft. Minimera exponeringen av attraktivt byte då du är ensam och oskyddad, berusad osv. Man skall ju givetvis kunna köpa och bära det man vill - precis som att en tjej skall få gå klädd som hon vill utan att bli våldtagen för det - men man måste vara medveten om att man ökar riskerna för att bli utsatt för brott då människor fungerar på det sättet. Ser en tillräckligt motiverad gärningsman ett tillräckligt attraktivt byte som denne utan någon större ansträngning kan tilltvinga sig så är risken stor att det blir så.
   
  Senast ändrad: 16 mars 2016
  Shadyboy, Dru, Mattias J och 13 andra gillar detta.
 18. Ako

  Ako Silver

  Inlägg:
  2.657
  Från:
  Malmö
  Det är förjäkligt, och det är svårt att freda sig mot knivhot. Jag är inte speciellt konflikträdd, o det är klart bäst att springa när sådant här händer. Men jag har funderat på att skaffa mig en batong eller liknande ,speciellt som jag ofta rör mig i "utsatta" områden i Malmö.

  Tråkigt med en sådan utveckling.
   
 19. snoozarn

  snoozarn Diamant

  Inlägg:
  7.158
  Från:
  Stockholm
  Blir då tyvärr du som kan åka på det då batonger faller in under knivlagen.
   
 20. demondave

  demondave Silver

  Inlägg:
  1.660
  As @snoozarn säger, och.. Man ska vara rätt skillad för att görna någon nytta, vevandes med en batong på fyllan på väg hem från krogen. Känns som att det är större risk att vara den som slutar med batongen i skallen själv.

  Bättre att köpa udda klockor, som inte lowlife känner igen och blir sugna på. Typ allt utom Rolex, Brattar och Hublot alltså :D
   
  Parabellum och snoozarn gillar detta.
 21. jarrebarre99

  jarrebarre99 Platina

  Inlägg:
  4.983
  Från:
  Around town
  Jäkligt trist:(
   
 22. Tjabo

  Tjabo Brons

  Inlägg:
  1.166
  Ah du är polis.
  Det blir ju inte lättare av att media inte skriver om hur det egentligen ser ut heller. När man läser tidningarna kan man ju lätt få intrycket att det är värre i Malmö eller GBG än i Stockholm. Satt bredvid en kollega till dig på en middag för ett tag sen som berättade att under november och december hade man 130 (!) mordförsök bara i söderort. 130!!

  Och i media kablas det ut att "Sverige är tryggare än någonsin" i en politiskt korrekt bubbla. Polisen själva styrs dessutom av en politiskt korrekt dåre i form av Dan Eliasson som gärna hjälper media att sopa alla obekväma fakta under mattan samtidigt som man monterar ner polisen. (Eliasson monterade ner försäkringskassan och har gått över till Polisen).

  Nu är jag ruskigt off topic här, men jag har sprungit på Eliasson några ggr i jobbet och jag är fan mörkrädd när jag träffar karln. Aldrig(!) träffat en så självupptagen uppblåst typ som han. I ett sammanhang var det han, SÄPO-chefen, chefen för MUST och inrikesminister Ygeman. Alla var svinskarpa, trevliga och rakt igenom vettiga. Eliasson däremot - uppblåst - ego. Självcentrerad och ärligt talat - inkompetent.

  Att Sverige blir mer och mer som resten av Europa, och i förlängningen - världen råder det ingen som helst tvekan om. Jag är betydligt mer försiktig i Paris/London än i Stockholm. Och nu kommer jag behöva bli mycket noggrannare här också. Det gäller inbrott, rån, stölder et.c. et.c.
   
  MeaCulpa, Seikosthlm, Vesper och 6 andra gillar detta.
 23. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson Silver

  Inlägg:
  2.183
  Från:
  Oskarshamn
  Fan vilka kretsar du hänger i då ;)
  Tvekar inte en sekund på det du säger dock. Han verkar inte sparsamt förtappad..
   
 24. Ako

  Ako Silver

  Inlägg:
  2.657
  Från:
  Malmö
  Jag tänker inte på att ha en batong med sig på fyllan, utan mer i väskan dagtid. En del områden som jag jobbar i är ganska "spännande" speciellt herrgården på Rosengård , Sevedsplan och Norra grängesbergsgatan här i Malmö.
   
  Wboy, Kejsaren, paradis och 1 annan gillar detta.
 25. wotan

  wotan Brons

  Inlägg:
  1.327
  Från:
  stockholm
  Tack, ytterligare motivering för mig att inte rösta på sjuklövern eller ens blanda in polisen om ngt liknande skulle hända.

  Nödvärn alternativt vänner med resurser får lösa det åt mig istället.
   
 26. Hallis

  Hallis Brons

  Inlägg:
  950
  Från:
  Stockholm
  Avskyr kriminella - använder vänner som är kriminella. That logic!
   
  deddas, Seikosthlm, MartinL och 3 andra gillar detta.
 27. wotan

  wotan Brons

  Inlägg:
  1.327
  Från:
  stockholm
  Behöver inte vara kriminella, räcker med motiverade vänner som vet hur man för sig.
   
 28. Hallis

  Hallis Brons

  Inlägg:
  950
  Från:
  Stockholm
  "Ok"
   
  deddas, Seikosthlm och MartinL gillar detta.
 29. demondave

  demondave Silver

  Inlägg:
  1.660
  I väskan? Useless, ska batongen ge något övertag ska man kunna dra snabbt. Snabbare än Lucky Luke, typ. Fortfarande rätt lätt att bli av med den, har testat i endel situationer under övning. Blir man av med den får man ont, rejält ont.

  Burit batong och OC-spray i jobbsammanhang, skulle aldrig få för mig att göra det privat. Antingen undvika situationer där jag känner mig så otrygg, eller se till att framstå som ointressant. Skippa värdesakerna, lämna pluskan hemma, se vaken ut.
   
  Gummo och erolorhun gillar detta.
 30. Mudfold

  Mudfold Tantal

  Inlägg:
  259
  Från:
  Landet
  Känns som fler och fler har fått upp ögonen för klockor på senare tid, också med tanke på vintage-hypen. Klockrån kommer nog dessvärre bli allt vanligare :rage:
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
Mollstedt