Lärde mig att baka ut en pizza när jag var ca 20 år då jag var väldigt intresserad då och gjorde mycket pizza. Sen är det som att cykla, man tappar aldrig tekniken när man väl har hittat den.
Ett tips är dock att som nybörjare inte ge sig på extremt långjästa degar / napolitanska degar. Dom är otroligt mycket svårare att hantera och baka ut. Det kan man börja fundera på senare. Kör istället på en enklare som jäser allt från 30 minuter till 2-3 timmar. Smakar fortfarande otroligt bra, mycket enklare att hantera och du kommer få snygga pizzor
Och du slipper frustrationen av fula, ojämna, dåliga pizzor.
Ett enkelt recept är detta:
Jag kör fortfarande på det och kan verkligen rekommendera alla att i alla fall testa det först.
När man sen har gjort pizzor ett tag så kan man börja laborera och göra andra degar. Jag tycker dock inte att det är värt besväret då ovan recept blir i princip lika gott (tycker jag)