• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

UUNI pizzaugn

IMG_0177.jpeg
 
Lärde mig att baka ut en pizza när jag var ca 20 år då jag var väldigt intresserad då och gjorde mycket pizza. Sen är det som att cykla, man tappar aldrig tekniken när man väl har hittat den.

Ett tips är dock att som nybörjare inte ge sig på extremt långjästa degar / napolitanska degar. Dom är otroligt mycket svårare att hantera och baka ut. Det kan man börja fundera på senare. Kör istället på en enklare som jäser allt från 30 minuter till 2-3 timmar. Smakar fortfarande otroligt bra, mycket enklare att hantera och du kommer få snygga pizzor :) Och du slipper frustrationen av fula, ojämna, dåliga pizzor.

Ett enkelt recept är detta:


Jag kör fortfarande på det och kan verkligen rekommendera alla att i alla fall testa det först.

När man sen har gjort pizzor ett tag så kan man börja laborera och göra andra degar. Jag tycker dock inte att det är värt besväret då ovan recept blir i princip lika gott (tycker jag)

Tack för tipset! Har svurit över omöjligheten att få de kalljästa pizzorna tillräckligt tunna. Testade ovanstående och det blev såklart inte perfekt men bättre än tidigare försök. Degen höll ihop klart bättre och kändes mer förlåtande.

IMG_6591.jpeg
 
Tillbaka
Topp