Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
En atmosfär är väl lufttrycket vid havsytan, och var 10:e meter ned i drickat ökar sedan trycket med en atmosfär? Det ger i så fall 2ATM=10m, 3ATM=20m, osv. 91ATM=900m? Vad säger din Asperger-ryckningar om det?Får lite Asperger-ryckningar när ni snackar tryck och vattentäthet, eller rättare sagt när Viggo gör det. Han pratar om att det ofta finns en marginal för den WR som anges vilket såklart stämmer.
Han nämner Submariner och 200m, hmmmm, när vi snackar dykarklockor idag så är ju Subbarna specade till 300m och enligt ISO 6425 så ska de därmed tryckas till 1,25 x angivet djup, alltså minst 375m (detta gäller klockor tillverkade 1996 och senare). En äldre 200m Tudors, exempelvis en 79090 är alltså med absolut största sannolikhet tryckt till 200x1,25=250m (även om vi pratar den äldre ISO-standarden).
Jag vet ju såklart att det finns äldre subbar, men nu snackar vi väl ändå nutid?
Pratar vi vattenresistenta klockor så är det istället ISO 2281 som definierar. Viggo kan snacka om att ISO inte alltid går att lita på men det stämmer ju inte. Termen är kopplad till certifieringen lika mycket som termen "diver's watch" är kopplad till ISO6524 och då gäller: 3ATM/30m = ej bad, ej dusch. 5ATM/50m= Bad, dusch.
Att 9ATM var = 900m eller vad han nu sa var ju rätt snurrigt.
Mycket riktigt. Det som skiljer är att perlon är ojämnare och således sliter det punktvis mer om det är smuts i bandet.Väldigt nyfiken nu efter att ha lyssnat till ungefär hälften. Tror ni inte att de "perlonskador" som uppstått på äldre dressare kan uppstå på samma sätt med natoband, men att natoband inte varit populärt på bred front förrän på sista åren. Det som sliter på boetten är väl den smuts som samlats mellan perlon och boettlocket, det borde bli samma sak mellan nato och boettlock med tiden.
I så fall borde det ju även gå ut med en varning för natoband.
Men nato borde vara långt ifrån ofarligtMycket riktigt. Det som skiljer är att perlon är ojämnare och således sliter det punktvis mer om det är smuts i bandet.
Men nato borde vara långt ifrån ofarligt