• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

BOLM AUTOMATON – en introduktion och passaround

Aurum

Harsh but fair
2-Faktor
För er som känner mig här på forumet kommer det nog som en överraskning, men jag och min bror har i drygt två år planerat inför denna dag och äntligen är det dags att presentera resultatet! Vi är riktigt nöjda och stolta över klockan och förväntansfulla över hur ni och resten av världen kommer bemöta den.

Vi firar lanseringen med att köra en popup-butik på Sibyllegatan 14 i Stockholm under lördagen den 3 feb mellan 11-16.

Vi kör även igång en gratis passaround direkt med de tre olika modellerna. För deltagande läs instruktionerna längre ned i inlägget. Alla platserna är bokade, återkommer med PM till de som fick en plats.

En kort presentation:

Idag blir vi ständigt bombarderade med nya klockmärken som dyker upp som svampar en ovanligt fuktig höst. Inte sällan är det kinesiska hyllprodukter som fått en “unik” tavla och italienskt läderband. Vi valde den längre vägen.

Med tio år inom klocknörderi med dess tillhörande faser, valde vi, BOLM-bröderna, att skapa en ny klocka. Sedan Audemars Piguets Royal Oak konstruerades har det inte tillkommit mycket intressant på marknaden rent formmässigt. Det tillverkas fantastiska armbandsur från de klassiska tillverkarna men de flesta känns som uppblåsta kopior som lever på gamla meriter.

Riktiga armbandsur har funnits sedan 1904, så att skapa något nytt är inte enkelt och kanske inte ens önskvärt. Istället tar vi hjälp av de historiska formspråk vi älskar och integrerar dem i vår Daylight. Monoblocco från tidigt 40-tal, vackra månfasur från 50-talet, psykadeliska flerfunktionsur från 70-talet och tuffa bankrånarklockor från 00-talet finns i någon form representerade i Daylight. Även analoga precisionsinstrument gör sig påminda i designen.

Resultatet är vår nytolkning av ett modernt verktygsur. De klassiska designelementen finns där men balanseras upp av nya skarpa vinklar och blir något nytt. Proportioner och silhuetten är väl genomtänkta så att boetten följer handledens form utan att bli otymplig.

Kronan är delvis integrerad I övre vänstra bandhornet. En inte helt omedveten flört med de tidigare automatiska kronografverken som demonstrativt hade kronan på fel sida för att den inte behövdes för manuell uppdragning.

Den kraftiga dubbla vridringen är en räkneskala för att räkna ut hur många soltimmar det är i respektive stad under respektive månad under året. Daylight har även en dag/natt-indikator klockan sex. Detta genom en precisionsutskuren jordglob sett från nordpolen som roterar ett varv per dygn. Bakgrunden är gradvis tonad för att presentera dag och natt. När Östersjön är svart vet vi att det är den mörka delen av dygnet.

Tavlan har ett centriskt guilloche-mönster som tack vare en eloxerad behandling får ett liv som förändrar tavlans utseende beroende på hur ljuset faller in. Glaset är tillverkat i svårrepad safir med en anti-reflexbehandling för att göra den än mer instagramkompatibel.

bolm_stal_1.jpg

bolm_brun_1.jpg

Bolm_svart-svart_01_1-_FINAL.jpg

Bolm_svart_svart_02-1-_FINAL-copy.jpg

Bolm_svart_svart_03_01_FINAL-copy.jpg


Kort spec:

Diameter: 41,4 mm
Tjocklek: 13,1 mm
Lug till lug: 51,7 mm
Vattentäthet: 100 m
Verk: Automatiskt med dag/natt funktion
Glas: Safir med anti-reflex fram och mineralglas bak
Band: Anilint fullnäver-skinn

För full spec se hemsidan:
www.bolmwatches.com

https://www.instagram.com/bolmwatches/PASSAROUND

Alla platserna är bokade, återkommer med PM till de som fick en plats.

Deltagande är gratis och vi kommer lotta ut respektive klocka till en av deltagarna när passarounden är över. Vi tänker oss 15 personer (med minst 50 inlägg) per klocka som får testa uret i en vecka för att sedan skicka vidare till näste person i listan. Engagemang/recension i denna tråd krävs för att vinna en klocka. Anmälan sker genom PM till mig. Skriv BOLM och vilken ref (11111, 11112 eller 11113) ni vill skriva upp er på i ämnesraden. Vi kommer ha ett event där alla passarounddeltagare är inbjudna nu på fredag från kl 17 den 2 feb i Stockholm där även passarounden delas ut till den förste i listan. Kommer uppdatera när någon modell är uppbokad. Mer info kommer i PM-form när alla platserna är tingade.
 
Senast ändrad:

jurassicjay

Cartier
Wow! Tjusigt och eget! Riktigt kul att se en funktion som i princip aldrig ses på denna typ av klocka. Fint med lite moderat storlek också så vi slipper fler 44or..
måste vara ett grymt roligt men svårt projekt att få ihop! Grattis!
 

Aurum

Harsh but fair
2-Faktor
Wow! Tjusigt och eget! Riktigt kul att se en funktion som i princip aldrig ses på denna typ av klocka. Fint med lite moderat storlek också så vi slipper fler 44or..
måste vara ett grymt roligt men svårt projekt att få ihop! Grattis!
Tack! Det har varit ett äventyr och kommer vara det fortsatt. Supertaggade nu, vet inte om det blir någon middag ikväll...
 

Clark Kent

Patek
2-Faktor
Stort grattis och vilken härlig känsla det måste vara att äntligen få lansera er klocka! Avstår passaround och planerar istället besök i butiken :)

Däremot får jag inte hemsidan att fungera riktigt, den visar inte samtliga bilder bland annat.
 

Fixxxer

Mr 99%
Friends Of KS
2-Faktor
Grattis till egna klockan! Vad roligt!

Jag hoppar dock över passarounden, kommer säkert råka flippa den :bag:
 
Topp