• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Chrono24 - stora tråden för referenser av handlare

Köpte från Pluswatch. Snabb leverans (under dygnet faktiskt) och trevligt bemött.

Jag gjorde dock misstaget att anta att alla länkar var med i kedjan, på bilderna syntes det att den var kortad och man såg inte heller att det låg mer några extra länkbitar. Dessutom står det lite vagt i annonsen typ att allt på bilden ingår eller så.

Jag hade också skickat mail till han och fråga om kedjan gick och resiza innan han skicka den och det var inga problem. Så man tycker att han borde gett en hint om att inte alla bitar var med.

Men men, länken passar bra för mig, kanske lite dumt när/om jag ska sälja vidare den sen. Kanske inte så dyrt att köpa länkbitarna dock.

Men var ändå noga med att se exakt vad som kommer med i köpet, kanske gäller överlag när man köper på nätet iofs.

Annars så funkade Pluswatch bra som sagt.



Har också köpt från Pluswatch. Gick hur smidigt som helst.
 
Köpt av http://www.uhrtreff.de/agb.html
Köpte en Rolex Submariner har absolut bara positivt att säga om Waldemar som jag hade kontakten med, snabba mail svar på en mängd av mina konstiga frågor,
Frågade om ett par bilder med bättre en timme senare dyker det upp 8 nya med precis vad jag efterfrågat, klockan i bättre skick en han angivet samt bra dokumentation angående garantin, prutade ner frakten till 10 euro, överförde pengar via bank.
 

Johan S

Omega

Pez-ez

Panerai
2-Faktor
Jag är också fundersam angående http://www.joaillerie-royale.com/, då jag har försökt leta lite recensioner och de är ganska blandade. Hoppas vi inte är intresserade av samma klocka:) Jag bad en kompis som har ganska bra koll på ställen att köpa av kolla upp det, får jag ett bra svar skickar jag ett PM till dig.

Mr.Simon är snabb på att svara på mail och verkar svara ärligt på frågorna. Pm:a mig gärna vad din kompis säger och han säljer många klockor så inte så troligt att det är samma vi båda är intresserade av....
 

Johan S

Omega
Mr.Simon är snabb på att svara på mail och verkar svara ärligt på frågorna. Pm:a mig gärna vad din kompis säger och han säljer många klockor så inte så troligt att det är samma vi båda är intresserade av....

Klockan som jag var intresserad av var tydligen såld nu men jag återkommer med svar så fort jag har hört något.
 

Galaxy

Rolex
Har aldrig köpt klocka från Italien, men är sugen på en från Just In Time Watches, har dock hört skräckhistorier om italienska posten. Vad använde du för fraktsätt och vad gick det på om du minns, JS? :)
 

Flat-Eric

Stålklockans beskyddare
2-Faktor
Har aldrig köpt klocka från Italien, men är sugen på en från Just In Time Watches, har dock hört skräckhistorier om italienska posten. Vad använde du för fraktsätt och vad gick det på om du minns, JS? :)
Minns ej priset. Men be dem köra Ferrari Express, Fedex eller liknande

Går ofta att förhandla om att frakt ska ingå snarare än att pruta extra på klockan
 

pale_ale

Omega
Mario Alarcón
Berenguer III, 22 - Tel. 93 579 10 04
Gaietà Vínzia, 45 - Tel. 93 593 31 98
08100 Mollet del Vallès
www.venus1968.com

Köpte en Hydroconquest från denne herre och det fungerade helt smärtfritt. Snabb leverans och utmärkt mailkontakt.
Hemsideadressen låter som en porrsida, det är väl det enda.
 

holma20

Panerai
Gents & Ladies - fyll på med era erfarenheter av olika handlare på Chrono24. Lägg in följande:
- namn på handlaren
- land där handlaren är verksam
- länk till handlarens sajt
- ert omdömme kring transaktionen (tex hur snabbt och tydligt de svarar på frågor, fraktalt samt tid...)
- ert omdömme om klockan som ni köpte (var den som beskrivet etc...)

Tanken är att skapa ett referensarkiv så våra medlemmar kan känna sig lite säkrare när de handlar via C24 - men som alltid, köp köparen och gör din research ordentligt på klockan du är på jakt efter!


Rudy Orologi (Italien) - Köpte en Tudor Sub. Funkade bra - klockan var som beskriven och det gick rätt smidigt (dock var han på semester i början av transaktionen, så det tog några extra dagar). Allt verkade OK enligt Rob Engström när de kikade på den
https://www.chrono24.se/dealer/sarahroberto/index.htm

Abstar di Baghi Alberto (Italien) - Köpte en Omega Speedmaster Broadarrow. Funkade bra, snabb kommunikation och fin klocka.
https://www.chrono24.se/dealer/principi ... /index.htm

Just in Time Watches (Italien) - Köpte min OysterQuartz därifrån. Snabb kommunkiation och klockan kom rätt snabbt och skickad på ett bra sätt. Klockan var i ett fint skick!
https://www.chrono24.se/dealer/claudio1960/index.htm

RomaOrologi (Italien) - ej köpt där men hört gott om dem. Passerat deras fysiska butik i Rom, såg bra ut.
https://www.chrono24.se/dealer/ciroro/index.htm

Watches.co.uk (UK) - Köpte en Rolex Daytona. Funkade bra även om frakten tog ett tag (ca en vecka totalt). Allt såg bra ut enligt Rob Engström, som tyckte den var i väldigt fint skick

Uhrencenter Berlin (Tyskland) - Köpte en IWC Ingenieur. Funkade bra till slut, lite si så där med kommunikationen i mellanåt.
https://www.chrono24.se/dealer/uhrencen ... /index.htm

Juweler Burger (Nederländerna) - Min kollega köpte en vintage DJ. Funkade bra, den var i fint skick.
https://www.chrono24.se/dealer/juwelierburger/index.htm

grym tråd btw hjälpte som f**** :)
 

GurraG

Cartier
Är det någon som handlat från Senzatempo Firenze? Trusted Seller med sju rekommendationer men känner mig mycke' mer osäker på hur jag ska bedöma säljare på Chrono24 än på eBay, speciellt som jag inte kan italienska...
 

Johan S

Omega
Jag har varit ute efter en Datejust 16233 i Sverige ett tag nu men inte hittat någon som stämmer överens med mina önskemål. Nu har jag hittat en i Holland, vilket kan kännas ok för mig då jag har en vän där som kan kolla på klockan åt mig. Är det någon som har koll på http://www.spiegelgrachtjuweliers.nl ? Jag pratade med Amsterdam Vintage Watches och de gav bra referenser om butiken.
 

koze

Panerai
2-Faktor
Hercules Orologi, Italien

Köpte en Omega Speedmaster Reduced i dec -14 och fick ett bra bemötande. De var kanske inte magiska på engelska, men transaktionen gick smidigt och de bjöd på frakt med UPS. Klockan gick riktigt dåligt trots graderad som klass 1, och jag mailade dem och klagade. Efter lite bollande om vad som är rimligt tog de tillbaka klockan utan större gnäll och gjorde en total service på den. Nu gick den perfekt. Dock upptäckte jag efter några veckor att det på kanten till boettens baksida var en ganska fet ding som jag är 100% säker på att jag inte har orsakat, men eftersom jag köpte den på en kass bild framifrån och inte inspekterade den noggrant efter servicen så kunde jag inte göra något. En sak jag reagerade på var också att de första gången emballerade väldigt noggrant, men efter servicen så kom den i princip i en jiffypåse och med ekonomipost. Lite ironiskt med tanke på att det säkert var transporten som påverkade urverket första gången.

Lärdomar:
  • Chrono24 funkar helt ok, men är ojämnt efter att ha mailat med många säljare
  • Italienare är kassa på engelska
  • Inspektera klockan noggrant vid leverans
  • Be om bra bilder före köp
  • Om du är intresserad av köp – säg att du vill reservera klockan direkt så minskar risken att de släpper den till någon annan
  • Be om bra emballage
 
Topp