Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Idag besöker jag min favorit lounge, Casan i Maastricht, Holland.
![]()
Grym recension! Jag får vara lycklig om jag lyckas urskilja en bråkdel av de beskrivna smakerna.Längesen jag delade mig av någon recension här på klocksnack.
Så här är en recension av en Ramón Allones Gigantes från 2008.
Första fjärdedelen:
Cigarren inleder med grädde, svartpeppar, lätt ceder, bitter sötma, samt ekfatslagrad mjölk. Eftersmaken är intensivt fylld schweizernöt & nötskal i början, med små toner av trä. Sedan går den emot smaken av muskot doppad i mjölk. Slutet bjuder på ceder och nötskal, för att sedan lämna en lättare ton av hasselnötter.
Andra fjärdedelen:
Inleder med trätoner samt honungsrostade mandlar, i sällskap av en punch svartpeppar. Eftersmaken lämnar en bittersötma och cederträ som håller i sig länge. Cigarren går sen emot smaken av sockrad mjölk och hasselnötter, och lämna en relativt lätt bitter sötma i eftersmaken.
Tredje fjärdedelen:
I denna del händer det mycket med tobaken, den inleder med bittersöt cederträ, med små muskottoner med ett uns vitpeppar vid drakbloss. Eftersmaken är sig lik den andra tredjedelens slut dock, väldigt tunna toner av nötskal ligger kvar som ger en lätt bitter sötma på tungspetsen. Halvvägs genom denna delen ger den toner av grönpeppar i drakbloss, vilket jag inte stöter på speciellt ofta, för att sedan leverera en rejäl muskotpunch som vänder cigarren helt en kortare stund, och tar sig an en väldigt kraftfulla trätoner med lätt gräddighet, men eftersmaken levererar fortfarande nöter i form av marsipan, för att uteslutande sedan smaka marsipan genomgående komponerat med jordnötter med lätt sälta.
Fjärde fjärdedelen:
Double coronan inleder med sträv läder & svartpeppar, med kraftfulla cedertoner, för att lämna en träbuljong aktig ton i eftersmaken. För att sedan börja på sin marsipanresa igen, utan andra sällskap. För att sedan avsluta med nötskal och dess tillhörande bittra sötma samt marsipan & ceder med små toner av vitpeppar.
![]()
Väldigt olik det övriga jag rökt från Ramón Allones, då det brukar vara relativt fruktigt, men är absolut det bästa jag rökt från marcat.
Längesen jag delade mig av någon recension här på klocksnack.
Så här är en recension av en Ramón Allones Gigantes från 2008.
Första fjärdedelen:
Cigarren inleder med grädde, svartpeppar, lätt ceder, bitter sötma, samt ekfatslagrad mjölk. Eftersmaken är intensivt fylld schweizernöt & nötskal i början, med små toner av trä. Sedan går den emot smaken av muskot doppad i mjölk. Slutet bjuder på ceder och nötskal, för att sedan lämna en lättare ton av hasselnötter.
Andra fjärdedelen:
Inleder med trätoner samt honungsrostade mandlar, i sällskap av en punch svartpeppar. Eftersmaken lämnar en bittersötma och cederträ som håller i sig länge. Cigarren går sen emot smaken av sockrad mjölk och hasselnötter, och lämna en relativt lätt bitter sötma i eftersmaken.
Tredje fjärdedelen:
I denna del händer det mycket med tobaken, den inleder med bittersöt cederträ, med små muskottoner med ett uns vitpeppar vid drakbloss. Eftersmaken är sig lik den andra tredjedelens slut dock, väldigt tunna toner av nötskal ligger kvar som ger en lätt bitter sötma på tungspetsen. Halvvägs genom denna delen ger den toner av grönpeppar i drakbloss, vilket jag inte stöter på speciellt ofta, för att sedan leverera en rejäl muskotpunch som vänder cigarren helt en kortare stund, och tar sig an en väldigt kraftfulla trätoner med lätt gräddighet, men eftersmaken levererar fortfarande nöter i form av marsipan, för att uteslutande sedan smaka marsipan genomgående komponerat med jordnötter med lätt sälta.
Fjärde fjärdedelen:
Double coronan inleder med sträv läder & svartpeppar, med kraftfulla cedertoner, för att lämna en träbuljong aktig ton i eftersmaken. För att sedan börja på sin marsipanresa igen, utan andra sällskap. För att sedan avsluta med nötskal och dess tillhörande bittra sötma samt marsipan & ceder med små toner av vitpeppar.
![]()
Väldigt olik det övriga jag rökt från Ramón Allones, då det brukar vara relativt fruktigt, men är absolut det bästa jag rökt från marcat.
Grym recension! Jag får vara lycklig om jag lyckas urskilja en bråkdel av de beskrivna smakerna.
Men det är alltid trevlig att veta vad man ska leta efter i smakbilden.
Tack så mycket!![]()
Jäklar vilken smakrecension
Slår mina och de flestas: ”okey, skitbra och skit”![]()
Fundadores, ålder??
Cohiba Piramides -15, gräston, nötighet, exotiskt trä, med ett glas Benedictine likör från 80-talet gifter sig fint ihop.
![]()
Även denna är ung. Cohiba behöver minst 5 år för att hitta komplexiteten och djupet.Roligt att alla har så olika smaklökar, för min del är det bland det sämre från Cohiba som finns, men det ska då tilläggas att jag endast rökt färska. Finns dock ett undantag för Maduro-serien som jag endast rökt en årgång som är bra av, -08. De passar mig inte alls.
Roligt nog så är det så med många nya lanseringar av kubansk tobak, att lanseringsåret är riktigt bra, för att sedan inte leva upp till den standarden.
Frågan jag vill komma till är: Hur är den med 3 år på nacken i jämförelse med en färsk sådan? -Om du har rökt en sådan och kan jämföra. För mig så låter smakprofilen som relativt ung Cohiba, då de ofta har en rätt tydlig gräston genomgående då.