Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Testa långkörarna på sous vide, man kan inte återskapa de resultaten@AdamST kan du skriva ut receptet för ditt bröd för hamburgare? Sugen på att pröva.
Är för övrigt inte ännu övertygad ang sous vide, måste nog pröva det fler gånger innan jag kan bilda en riktig uppfattning.
Vad kostar en vettig sous vide maskin? Blev plötsligt sugen på att tillaga högrev
Tack! Får leta upp någon vän med sous vide och testa något!Testa långkörarna på sous vide, man kan inte återskapa de resultaten
Jag kör i princip detta recept, men håll koll på baktiden då jag tycker det är lite väl länge i standardutförandet. Sen kör jag alltid med brynt smör när jag kan, så det tipsar jag också om
http://foodwishes.blogspot.se/2015/06/sweet-potato-buns-great-for-burgers-and.html?m=1
Vad kostar en vettig sous vide maskin? Blev plötsligt sugen på att tillaga högrev
Anova är galet prisvärd, finns på KitchenLab i Sverige1 500 - 2 000 kr. Kolla på Sansaire och Anova. Jag har själv en Anova och är grymt nöjd, köpt för ca 1 500 kr. Skickas från inom EU och bör komma på runt tio dagar. Har inte testat högrev än, men det är högt på listan!
Stek ett finhackat skalat äpple och två schalottenlökar fint mjuka i klarnat smör, tillsätt 1 tsk frön med kummin. Stek i ungefär 4-7 min, tills det doftar kraftigt av kryddan. Tillsätt sedan currypulver efter smak, en klyfta krossad vitlök, en "tumme" färsk riven ingefära, och 0,5 g saffran om man gillar det (men kan uteslutas!). Saffran och curry löser sig bäst i fett, så snåla inte på smöret här. Ta sedan i ca 3 dl kycklingbuljong, och reducera tills ca 1 dl återstår. Tillsätt sedan några deciliter grädde och/eller kokosmjölk och reducera tills såsen tjocknar. Mixa sedan slätt för att maximera smaken, och passera genom sil om en slät sås önskas.Har någon btw ett bra recept på en krämig currysås till pasta och kyckling?
Grymt, tack!Stek ett finhackat skalat äpple och två schalottenlökar fint mjuka i klarnat smör, tillsätt 1 tsk frön med kummin. Stek i ungefär 4-7 min, tills det doftar kraftigt av kryddan. Tillsätt sedan currypulver efter smak, en klyfta krossad vitlök, en "tumme" färsk riven ingefära, och 0,5 g saffran om man gillar det (men kan uteslutas!). Saffran och curry löser sig bäst i fett, så snåla inte på smöret här. Ta sedan i ca 3 dl kycklingbuljong, och reducera tills ca 1 dl återstår. Tillsätt sedan några deciliter grädde och/eller kokosmjölk och reducera tills såsen tjocknar. Mixa sedan slätt för att maximera smaken, och passera genom sil om en slät sås önskas.
Många recept med currysås kör med mjöl, men jag föredrar att som med klassiska såser reducera builjong och grädde för att få dem att tjockna
Var hittar man recept på molekylär matlagning? Hittar lite spridda skurar men inte samlat som vanliga recept. Gärna med videos!
Är medlem där sen i somras, värt pengarna!https://www.chefsteps.com Har rätt mycket roliga recept och videos!
Låter ju magiskt! Kan man beställa isterband från dem?kul att du har ett sånt brinnande intresse för mat @AdamST . jag har själv sedan tonåren varit väldigt intresserad. har dock de senaste åren svängt tillbaka till det som fick igång mig, nämligen husman. Är själv hyfsad på husman men älskar när man bli bjuden på vällagad husman och gärna då inte tillkrånglat med för mycket olika råvaror.. Dock är jag väldigt kräsen med råvaran. Många tycker det är fjantigt med en entrecote o en bea eller hemlagade köttbullar med en gräddsås...men med bra kött o lite kärlek av kocken så blir det oftast helt fantastiskt. Min stora utmaning är fisk, här behöver jag snäppa upp mig.
Idag blir det isterband från Hugos (finns ingen annan som gör isterband på deras vis, eller det kanske det gör eller?) http://hugoschark.se/?product=isterband. Flertalet bättre krögare o krogar är stamisar. Lite kuriosa så träffade jag herr Manneström inte mindre än 2 ggr där i somras. Tänkte grilla dem o sedan servera med färskpotatis, nykokta rödbetor, vitsås, senap ev lite lingon för att få en liten sötma. Dryck blir nog nån Ale för mig o mjölk till kidsen.
Ring o kolla. Vet att de skickar till krogar...syrligheten o rörkigheten är nåt helt annat än du smakat. Jag har serverat dem till folk som inte gillar isterband o de flesta blir omvända.Låter ju magiskt! Kan man beställa isterband från dem?
Låter ju kanon, man är ju lagom sugen på isterband i Stockholm med det industriella smuts vi dras medRing o kolla. Vet att de skickar till krogar...syrligheten o rörkigheten är nåt helt annat än du smakat. Jag har serverat dem till folk som inte gillar isterband o de flesta blir omvända.
Dom är rätt välhängda Hugos...Låter ju kanon, man är ju lagom sugen på isterband i Stockholm med det industriella smuts vi dras med
Riktigt mustigaDom är rätt välhängda Hugos...
Fixar bägge imorrn, pinga mig om jag glömtHelvette vad hungrig jag blev nu @AdamST !
Receptet på din vego risotto samt raggou mottages gärna om så är möjligt!
Bra stekpannaSvängde ihop lite nudlar, ägg och bacon.