Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
Mycket fint i denna tråden som kontrast ska jag nog börja posta mitt studentkäk jag kör med devisen "all or nothing". Att laga en fetingkomplicerad 3-rätters som tar hela dagen tycker jag är skitroligt, men allt därimellan känns lite meh... därför blir det ofta färdigkokt burkpotatis och coops köttbullar istället ^^
Slängde ihop en tom kah gai i förrgår. Min asiatiska favorisoppa. Lite tight att inhandla för dig nu dock. Kyckling Jacob/afrikana funkar annars alltid.
http://americanfood.about.com/od/chickenrecipes/r/Chicken_Pot_Pie.htm?p=1
Inte så estetiskt tilltalande (Gör sig inget bra på bild, om man nu inte fotar innan man skär upp möjligtvis), ingen smaksensation, men faktiskt förvånansvärt gott. (Och det går lika bra med konjak om man nu inte har sherry hemma!)
Lite dålig nattlig aktivitet i denna tråd! För att råda bot på det delar jag med mig av vad jag avnjöt för några minuter sedan:
Högproteinoxfärsbiffar med experimentell quinoablandning innehållandes bl.a bladspenat och körsbärstomater toppat med några klickar (köpe-)tzatziki.
Kvällens mat, lasagne! Svårt att misslyckas med och grymt gott. Har dock några små ess i rockärmen!
Du behöver:
Lasagneplattor (helst med ägg)
Nötfärs, hyfsat låg fettprocent
Krossade tomater (i Sverige är Mutti att rekommendera, helt överlägsna!)
En stor gul lök eller två små
En vitlöksklyfta
Tomatpuré
Köttbuljong
Färska tomater
Smör
Ketchup (Ketchupen används som substitut till vitvinsvinäger och socker, man kan såklart göra en egen blandning om man vill)
Rött vin
Soya
Bönor (valfritt)
Linser (valfritt)
Kryddor:
Chili (hade tyvärr ingen färsk)
Svartpeppar
Salt
Franska örter
Ostsåsen blir alltid lite olika varje gång. Men den här gången blev det ca 3,5 dl double cream (48%) och samma mjölk (1,5%), lagrad ost, i detta fallet blev det en vällagrad cheddar. Favoriten är Västerbottensost. Smaka av med salt och peppar och lite muskot.
Gör såhär: Stek finhackad gul lök och vitlök mjukt i smör. Tillsätt färsen och stek igenom.
Tillsätt krossade tomater och rör om. Vänta någon minut och släng i soya, tomatpuré, ketchup, rött vin, örter, chili, buljongtärningar (eller hellre flytande om du har)
Låt puttra lite medans du gör såsen. Riv osten och låt koka upp.
Tillsätt tillbehören, i detta fall, tomater, bönor och linser. Låt gotta till sig i typ en kvart. Smörj formen med smör och varva sedan färs-sås-plattor osv. Sista lagret är med sås och spara lite ost att strö på toppen!
Idag körde jag på 175 grader i ca 70 minuter (varmluftsugn, borde vara ca 55 minuter om man har en "vanlig")
Till detta kan man köra en kryddig historia från Rioja om man vill, exempelvis:
Upplagt och smaklig måltid: (Det är svårt att lägga upp lasagne snyggt har jag märkt) :mrgreen: