Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Käkar typ bara sallad när det är så varmt!
Blandsallad, groddar, ibericoskinka, choritzo, feta, talleggio, keso, soltorkad tomat och balsamico
Lät väldigt gott! Ett tips dock. Stek inte oljan i hög värme. Den förlorar sin näring då.Ska bjussa på ett riktigt schysst recept!
Ärtpesto med kyckling!
Du behöver:
Ett gäng nävar pasta, gärna pasta där peston kan götta in sig i pastan.
Kyckling, jag hade ca 800 gram :mrgreen:
Ca 500 gram gröna ärtor
Ca 100 gram schysst parmesan
SMÖR
Ett par deciliter olivolja
Diverse grönsaker, idag hade jag ärtskidor och haricots verts (gröna bönor)
Solrosfrön eller pinjenötter
En liten vitlöksklyfta
Kryddor:
Färsk eller torkad basilika
Flingsalt
Svartpeppar (som du maler själv, annars strunta i det)
Börja med att steka en yta på kycklingen. Nu stekte jag bara i smör för att jag inte hade speciellt bråttom. Smör = mer smak. Olja = högre temperatur. Kör ibland 75 % smör 25 % olja men nu blev det såhär.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form, helst i keramik eller något annat där den kan götta till sig ordentligt. Idag blev det bara papper... :? Och in i ugnen, ca 175-200 grader, långt ner. Bara för att köra igenom kycklingen helt.
Blanchera grönsakerna snabbt.
Klicka ut smör och strö över basilika och salt. (Färsk är att föredra!)
Efter att du hällt i ärtorna i en bunke som du kan mixa allt i så på med en skalad vitlöksklyfta och grovt riven parmesan.
Glöm inte nötterna...
Mixa till en smet...
När du har en hyfsat slät smet ska du tillsätta olivoljan under mixning, detta fungerar bättre i en KitchenAid eller liknande då man inte behöver veva sönder med mixern.
Dagens pasta...
ÖS på med salt, vattnet ska vara sjukt salt!
Ta ut kycklingen ur ugnen!
Koka pastan al dente (viktigt) och häll på de blancherade grönsakerna som har fått svalna lite. Ös på peston och veva runt ordentligt ett tag, tills du ser att pastan är riktigt grötig av peston..
Såhär typ... Häll i kycklingen i pastan och veva lite till!
Voilá!
På en bädd av babyspenat, har även ringlat lite flytande honung och tagit några drag med svartpepparkvarnen över!
Till detta rekommenderar jag en frisk bordeaux, exempelvis chateau bonnets vita. http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/D ... aruNr=4151
Efterrätt blev enkelt.
Belgisk choklad och vaniljglass
Vissa bilder blev visst rätt så sunkiga, men sånt får tålas!
Låt oss blåsa lite liv i den här grymma tråden!! :mrgreen:
Risotto med butternutpumpa, toppad med smörstekta trattkantareller.
Fläskfilé med potatis och kryddor. Kan inte vli annat än bra. Och rötjut till det.
Såg riktigt gott ut!
Om det är något intresse som slår klockor är det mat, bildkavalkad;Bump, vill se era konster
Satan vad gött.. Fast du behöver mer av farmors såsÄlgkött hos farmor och farfar idag, underbart!
Om det är något intresse som slår klockor är det mat, bildkavalkad;
Borsjtj
Gnocchi med vårprimörer
Lerpottasill
Kycklingspett med saffransris och stekt aubergine
Sötpotatisquesadilla med entrecote och guacamole
Kall thailändsk nudelsallad med fläsk
Smörstekt torskrygg, potatispuré, smörstekta kantareller samt krasse
Den är över några månader, jag gillar normalt sett inte att fota mat. Det tar udden av upplevelsen att behöva söka beltäsftelse tycker jagMums ser gölgott ut! Ni måste blivit mätta på den 7 rätters orgien ;-)
Cheers Chuck
Låter jävligt gott, men presentationen behöver piffas tillPasta med fläskkarré, hemplockade kantareller och vitlök. Intages framför datorn som den ungkarl man är.
HEMPLOCKADE kantareller....har du jordgolv i lägenheten och odlar svamp hehehePasta med fläskkarré, hemplockade kantareller och vitlök. Intages framför datorn som den ungkarl man är.
som sagt, är man ungkarl är man.. var glad att jag inte käkade ur kastrullenLåter jävligt gott, men presentationen behöver piffas till
Egenplockade då.. Ditt jävla ålarensHEMPLOCKADE kantareller....har du jordgolv i lägenheten och odlar svamp hehehe