• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora mattråden

Tips med recept till påskmiddagen ikväll. Behöver ej vara superfancy :)

Mvh och gladpåsk.
Om vi snackar icke-traditionellt är Ligurisk Kyckling grymt gott!
image.jpg
 
Ruggigt god sallad som är lätt att tillaga tar MAX 10min, godast blir det att äta den dagen efter då den fått stå och dragit sig lite. Funkar precis som den är, eller så kan du ha den till rött kött i olika dess lag, eller vit kött (kyckling), och då allra helst grillat.

Till denna sallad behöver du!

2 burkar/förpackningar ca: 700-800g Smörbönor, kan vara svårt att hitta, så det går lika bra med stora vita bönor.
1 äpple.
En lagom stor röd paprika.
En halv eller en hel purjolök beroende på storlek.
Solroskärnor, 1 1/2 dl, eller efter tycke och smak.
Gräslök kan du ta en halv knippe, eller mer beroende på tycke och smak.
1 1/2 dl rapsolja, men går säkert lika bra med olivolja. jag använder rapsolja för att den inte har lika karakteristisk smak som oliven.
1/2 dl Balsam vinäger blir bra, men man kan ha både mer eller mindre om man vill det, allt efter tycke smak bara.
Vitlök pressad eller mycket finskuren, sätter inget antal lökar, ta så många som ni tycker känns OK.
Smaka av med salt, peppar och italiensk salladskrydda.

Lägg smörbönorna i en bunke, skiva ner purjolök, paprika och äpple i lagom små bitar, jag tillsätter även solrosfröna, personligen blandar jag ihop oljan, balsam vinägern och vitlöken för sig, som jag sedan heller över salladen, blanda runt några varv så allt blir blött. Nu kan du börja smaka av med saltet, pepparn och den Italienska salladskryddan.

Mmm...nu är det klart att ätas, enjoy :cigar: !!!
DSC_2043.JPG
DSC_2044.JPG





Smörbönor eller som den även kan kallas, Stora Vita Bönor här från Zeta, dom använder jag.
DSC_2052.JPG
 
Ruggigt god sallad som är lätt att tillaga tar MAX 10min, godast blir det att äta den dagen efter då den fått stå och dragit sig lite. Funkar precis som den är, eller så kan du ha den till rött kött i olika dess lag, eller vit kött (kyckling), och då allra helst grillat.

Till denna sallad behöver du!

2 burkar/förpackningar ca: 700-800g Smörbönor, kan vara svårt att hitta, så det går lika bra med stora vita bönor.
1 äpple.
En lagom stor röd paprika.
En halv eller en hel purjolök beroende på storlek.
Solroskärnor, 1 1/2 dl, eller efter tycke och smak.
Gräslök kan du ta en halv knippe, eller mer beroende på tycke och smak.
1 1/2 dl rapsolja, men går säkert lika bra med olivolja. jag använder rapsolja för att den inte har lika karakteristisk smak som oliven.
1/2 dl Balsam vinäger blir bra, men man kan ha både mer eller mindre om man vill det, allt efter tycke smak bara.
Vitlök pressad eller mycket finskuren, sätter inget antal lökar, ta så många som ni tycker känns OK.
Smaka av med salt, peppar och italiensk salladskrydda.

Lägg smörbönorna i en bunke, skiva ner purjolök, paprika och äpple i lagom små bitar, jag tillsätter även solrosfröna, personligen blandar jag ihop oljan, balsam vinägern och vitlöken för sig, som jag sedan heller över salladen, blanda runt några varv så allt blir blött. Nu kan du börja smaka av med saltet, pepparn och den Italienska salladskryddan.

Mmm...nu är det klart att ätas, enjoy :cigar: !!!
DSC_2043.JPG
DSC_2044.JPG





Smörbönor eller som den även kan kallas, Stora Vita Bönor här från Zeta, dom använder jag.
DSC_2052.JPG
Fin sallad, den ska jag testa!
 
Lagade Af Sjodals bönsallad till den grillade ryggbiffen idag. Riktigt god även om jag var lite generös med balsamvinägern. Ska göras fler gånger och kanske någon ny ingrediens smiter i också. Tack för ett bra recept.
 
Hipsterprettopizza på surdeg och långkokad sås. Toppad med rödlök, bacon, champinjoner och efter gräddning en rejäl näve ruccola. Kidsen säger att den är bättre än köpepizza, det är en rejäl komplimang!
 
Sådärja! Nu ska farbror meo laga mat! Man börjar enkelt med att ta en öl och stirra ut råvarornA och öppna en öl.
DSC_0142.JPG

Schteeek därefter köttet.
DSC_0141.JPG

Glöm inte att klä dig ordentligt
DSC_0143.JPG

Lufta vinet. Som den shef du är

DSC_0144.JPG

Krossa och hacka vitlöken (för vitlökspressen var i disken)
DSC_0145.JPG

I med vitlök, grädde och kryddor
DSC_0147.JPG

KANTARELLER! Hemplockade såklart. damerna gillar när man är sådär friluftshuslig
DSC_0150.JPG

Inse att myströjan är ut och in
TTACH=full]137753[/ATTACH]
DSC_0152.JPG

Timea pastan!
DSC_0153.JPG

Servera! För att därefter inse att man är ensam som fan och det närmsta förhållande man kommer är grannens katt som man kelar med i trapphuset. Gråt en skvätt och lägg resterna i en matlåda. Skål på er klockbröder!
 

Bilagor

  • DSC_0146.JPG
    DSC_0146.JPG
    162.7 KB · Visningar: 115
  • DSC_0148.JPG
    DSC_0148.JPG
    234.9 KB · Visningar: 116
  • Snapchat-1727948292427991729.jpg
    Snapchat-1727948292427991729.jpg
    129.9 KB · Visningar: 139
Tillbaka
Topp