Kul, jag har 6 flaskor Marguet på ingång.. själv körde jag en liten miniprovning av kändisbubbe igår, Petters prosecco, Måns cava och Pierre Gessles champagne. Gessle krossade… Petters bubblor slank ner men inte mer.. och Måns cava var direkt äcklig, antar att den behöver 7 grader, fylla och en flöjt.. Champagneen då? I det här fallet en kreation från ett av våra favorithus, Pierre Peters. Vinet, deras Oubliée-solera som daterar bak till 1988 och som uppenbarligen legat på korken ett bra tag, uppvisade funky mognadstoner som nästan var i överkant för vår smak. Röda äpplen, mandarin med en grapeliknande bitterhet, plommon, petroleum, valnötter och den bytypiska mineraliteten. Men det som var mest påtagligt, mängder av brynt smör. Utöver det, bra syra och lena bubblor. Mycket bättre i munnen än i näsan. 89p, förmodligen snäppet bättre för några år sedan, men vi ska plocka upp en till för att validera omdömet.