Zingo
Rolex
Snyggt!Det blev en klassiker till slut, nu är det iaf beställt.
Kanske lite sent men såg att vinkylen.se kommer köra black friday rea men det är säkert på ointressanta modeller.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Snyggt!Det blev en klassiker till slut, nu är det iaf beställt.
Tack för tipset men jag har redan beställt ett vinskåp från Tyskland. Jag kör Dometic på mina andra skåp och är nöjd med de jag har, så jag beställde ett Dometic.Snyggt!
Kanske lite sent men såg att vinkylen.se kommer köra black friday rea men det är säkert på ointressanta modeller.
Tycker Ca'marcanda är fantastisk! Har en låda på lagring nu samt lite annat kul från Gaja, får korka upp någon snart!
Kvällens vin, Ca’marcanda Magari 2015 från Gaja. Ungt och friskt vin med toner av mörka bär och fat. Balanserad eftersmak. Gott nu, men kan ligga ett tag till om man vill ha ett rundare vin. Sitter med fingret på köpknappen på ännu ett vinlaggringsskåp, ett bra vin hjälper med beslutet.
Kul vin. Vingården ligger faktiskt i Frankrike. Ett undantag i tyska vinlagen gör det ok eftersom familjen Becker ägde vingården när Elsass var tyskt.
Tysk spätburgunder. Väldigt bra vin, fin balans och en lätt kryddighet på tonerna. Me like. Drack den till koreansk råbiff.
Aha, det hade jag inte koll på. Tack för infon.Kul vin. Vingården ligger faktiskt i Frankrike. Ett undantag i tyska vinlagen gör det ok eftersom familjen Becker ägde vingården när Elsass var tyskt.
Bättre julbord Dock självklart fortfarande väldigt ungt
Absolut ingen expert men testat många gånger. En favorit i den prisklassen. Inget att vänta på, bara att korka upp!Köpte en Zenato Ripassa Superiore 2013 efter tips från Vivino. Vad tror expertpanelen om denna? Någon som testat? Ska den lagras?
Håller med, det är för mycket sötma, antagligen trendigt. En klassisk Bordeaux alt Bourgogne så mycket bättre och framför allt till matMed risk att öppna pandoras box... Varför envisas så många (svenskar) med att dricka ripasso/amarone? Aldrig fattat det och tycker sötman är helt off. Hör ofta "kryddigt och fylligt" men då finns det många andra högkvalitativa alternativ från Rhone eller Bordeaux? Och många ytterligare för den delen...
Och det är ändå "fin vinet" när boxen får vara oöppnad..Med risk att öppna pandoras box... Varför envisas så många (svenskar) med att dricka ripasso/amarone? Aldrig fattat det och tycker sötman är helt off. Hör ofta "kryddigt och fylligt" men då finns det många andra högkvalitativa alternativ från Rhone eller Bordeaux? Och många ytterligare för den delen...
Med risk att öppna pandoras box... Varför envisas så många (svenskar) med att dricka ripasso/amarone? Aldrig fattat det och tycker sötman är helt off. Hör ofta "kryddigt och fylligt" men då finns det många andra högkvalitativa alternativ från Rhone eller Bordeaux? Och många ytterligare för den delen...
Håller med, det är för mycket sötma, antagligen trendigt. En klassisk Bordeaux alt Bourgogne så mycket bättre och framför allt till mat
Och det är ändå "fin vinet" när boxen får vara oöppnad..
Men åter till frågan så är sött lättdrucket och kunskapsnivån är nog begränsad så det är lätt att hålla sig till det som man har hört talas om. Kan dock själv tycka att det kan vara gott ibland , men föredrar andra sorter speciellt till kött.
Håller med, går mer och mer åt bourgogne, tycker det funkar till allt och dessutom ofta är bäst. Nackdelen är prislappen på röd bourgogne...Håller med, det är för mycket sötma, antagligen trendigt. En klassisk Bordeaux alt Bourgogne så mycket bättre och framför allt till mat
Ok, dunka gärna på med några konkreta tips under 200 pix som jag kan lägga i korgen nästa gång istället då.
Ok, dunka gärna på med några konkreta tips under 200 pix som jag kan lägga i korgen nästa gång istället då.
Le Volte är ett toppentips, deras andra viner är också riktigt braLe Volte 32472 och La Bastide Blanche 2262 är två i mitt tycke kraftfulla viner med klart mer charm och ärlighet (om än något präglade av ek i synnerhet italienaren) än sylt-söta viner som ripasso/amarone/zon. Testa nästa gång du har en gryta som puttrar på spisen eller steker på en köttbit.
Håller med, går mer och mer åt bourgogne, tycker det funkar till allt och dessutom ofta är bäst. Nackdelen är prislappen på röd bourgogne...
Är också lite anti ”extremt tunga och kraftiga viner” just nu hehe.
Tänjer lite på 200-gränsen men mina två go-to om jag äter en köttbit/vilt är två helsäkra kort: 3024 Chateau d’Arsac (som dock har höjt priset lite på senaste, drack 2014 för att testa nyligen och den var bra men mkt gröna toner och stram, bra potential)
Samt 7463 Chateau Musar, varierar en hel del mellan årgångar men fan va bra den är
Bra, tack!!! Skall prövas. Ch. Musar är en för mig välbekant klassiker, men då har vi sprängt 300kr gränsen och då är ju också utbudet ett annat...Le Volte 32472 och La Bastide Blanche 2262 är två i mitt tycke kraftfulla viner med klart mer charm och ärlighet (om än något präglade av ek i synnerhet italienaren) än sylt-söta viner som ripasso/amarone/zon. Testa nästa gång du har en gryta som puttrar på spisen eller steker på en köttbit.