• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora vintråden

84179D9B-9399-40F6-B8CC-7FEA6DD814D0.jpeg

C83A519B-B9A9-4FB8-928D-D6DFDA384535.jpeg

Kvällens line-up till hummersoppa, helstekt oxfilé och crème brûlée. Är i valet och kvalet med vinet till hummersoppan, det står mellan en fransos och en jänkare. Lutar åt den mer eleganta fransosen. Någon som har åsikter / erfarenhet av vin till hummersoppa?
 
84179D9B-9399-40F6-B8CC-7FEA6DD814D0.jpeg

C83A519B-B9A9-4FB8-928D-D6DFDA384535.jpeg

Kvällens line-up till hummersoppa, helstekt oxfilé och crème brûlée. Är i valet och kvalet med vinet till hummersoppan, det står mellan en fransos och en jänkare. Lutar åt den mer eleganta fransosen. Någon som har åsikter / erfarenhet av vin till hummersoppa?
Hur ska man tänka på mängd dryck till en middag? Hur många per/flaska?
 
84179D9B-9399-40F6-B8CC-7FEA6DD814D0.jpeg

C83A519B-B9A9-4FB8-928D-D6DFDA384535.jpeg

Kvällens line-up till hummersoppa, helstekt oxfilé och crème brûlée. Är i valet och kvalet med vinet till hummersoppan, det står mellan en fransos och en jänkare. Lutar åt den mer eleganta fransosen. Någon som har åsikter / erfarenhet av vin till hummersoppa?
Båda två mycket bra, men är svag för bourgogne. Väljer du Monte Bellon så se till att lufta ordentligt, den är fortfarande rätt ung och jag behövde lufta länge innan den öppnade sig.
 
Hur ska man tänka på mängd dryck till en middag? Hur många per/flaska?
Det är lite svårt att svara på då det är individuellt och beror på vilka du har till bords på middagen. Ovan line-up är till 4a personer där alla gillar vin, men tjejerna är inga stordrickare. Vi startar med den bättre champagnen (Eglyn) som fördrink när vi lagar maten och socialiserar innan maten, sen räknar jag på en flaska vitt till förrätten då det inte är så mycket mat. Huvudrätten är lite klurigare och beror på hur törstiga gästerna är, jag räknar på 2 flaskor rött ikväll till huvudrätten, om du vill vara safe kan du räkna med 3 flaskor till huvudrätten. Sen blir det något litet till efterrätten och en skumpa efteråt runt 12-slaget. Det är en lång middag så lär säkert slinka ner någon öl också innan/efter middagen. :)
 
Petade i mig lite gott igår.
Brunellon är riktigt bra. Uppskattar rökigheten som framträder under kvällen. Övrigt ett välbalanserat vin som kommer bli bättre med åren.
Jänkaren är sjukt tillgänglig efter en tid i glaset. Trevliga och sköna vaniljtoner. Bra nu. Blir säkert bättre.
20180112_212757.jpg
 
Kvällens vin. Louis M.Martin, en cab sauvignon från Napa valley. Lite för fruktig och för mycket ekfatskarraktär för min del, mycket mörka bär och nästan lite nötig.

6.5/10

81831835-81EC-413C-8ECC-6C88986EE93E.jpeg
Ett vin jag själv uppskattar. Har beställt en låda från samma producent, samma druva men från Sonoma. Tänkt som vardagsvin.
 
Denna ska bli intressant att prova:
20180125_110112.jpg

99 POINTS JAMES SUCKLING
The wonderfully silky texture with an added juiciness is what makes this wine so very special. The flawless and seamless nature to the wine is so impressive that it takes your breath away. Plenty of beautiful fruit but what mouthfeel. Drink now and forever.

Låter bra tycker jag...
 
Denna ska bli intressant att prova:
20180125_110112.jpg

99 POINTS JAMES SUCKLING
The wonderfully silky texture with an added juiciness is what makes this wine so very special. The flawless and seamless nature to the wine is so impressive that it takes your breath away. Plenty of beautiful fruit but what mouthfeel. Drink now and forever.

Låter bra tycker jag...
99 points kan väl inte va dåligt . Ser ut å va en intressant källare du har ;)
 
Tillbaka
Topp