Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Hur ska man tänka på mängd dryck till en middag? Hur många per/flaska?
Kvällens line-up till hummersoppa, helstekt oxfilé och crème brûlée. Är i valet och kvalet med vinet till hummersoppan, det står mellan en fransos och en jänkare. Lutar åt den mer eleganta fransosen. Någon som har åsikter / erfarenhet av vin till hummersoppa?
Båda två mycket bra, men är svag för bourgogne. Väljer du Monte Bellon så se till att lufta ordentligt, den är fortfarande rätt ung och jag behövde lufta länge innan den öppnade sig.
Kvällens line-up till hummersoppa, helstekt oxfilé och crème brûlée. Är i valet och kvalet med vinet till hummersoppan, det står mellan en fransos och en jänkare. Lutar åt den mer eleganta fransosen. Någon som har åsikter / erfarenhet av vin till hummersoppa?
Det är lite svårt att svara på då det är individuellt och beror på vilka du har till bords på middagen. Ovan line-up är till 4a personer där alla gillar vin, men tjejerna är inga stordrickare. Vi startar med den bättre champagnen (Eglyn) som fördrink när vi lagar maten och socialiserar innan maten, sen räknar jag på en flaska vitt till förrätten då det inte är så mycket mat. Huvudrätten är lite klurigare och beror på hur törstiga gästerna är, jag räknar på 2 flaskor rött ikväll till huvudrätten, om du vill vara safe kan du räkna med 3 flaskor till huvudrätten. Sen blir det något litet till efterrätten och en skumpa efteråt runt 12-slaget. Det är en lång middag så lär säkert slinka ner någon öl också innan/efter middagen.Hur ska man tänka på mängd dryck till en middag? Hur många per/flaska?
Jag är också svag för bourgogne vilket ofta leder till att jag väljer det före annat. Tror det blir så ikväll också. Tack för mental support!Båda två mycket bra, men är svag för bourgogne. Väljer du Monte Bellon så se till att lufta ordentligt, den är fortfarande rätt ung och jag behövde lufta länge innan den öppnade sig.
Köper själv aldrig vitt. Men vilka flaskor.
Bra start på vinåret 2018.
Dessa flaskor fick jag tag på via Gute Weine i Tyskland. Jag handlar annars mest via SB, främst när de släpper små partier och även en hel del via privatimport till SB. Andra sajter jag handlar vin från:Köper själv aldrig vitt. Men vilka flaskor.
Vart handlar du?
Tack för tipsen, ska provasMusar mkt bra alternativ. Några kronor till och du är uppe på Chateau Plince som är en prisvärd introduktion till Pomerol.
Edit: nr 2402
Grymt vin! Har prövat 07an och den var fantastisk. Återkom gärna efter du öppnat, blev sugen på att köpa hem några.Har sprungit förbi det här vinet ett antal gånger på bolaget och tänkte att det var dags att prova nu, någon här som gjort det?
Den här ligger och väntar i en kökslåda....
What!?Den här ligger och väntar i en kökslåda....
Som om...Den här ligger och väntar i en kökslåda....
vadå?Som om...
Ett vin jag själv uppskattar. Har beställt en låda från samma producent, samma druva men från Sonoma. Tänkt som vardagsvin.Kvällens vin. Louis M.Martin, en cab sauvignon från Napa valley. Lite för fruktig och för mycket ekfatskarraktär för min del, mycket mörka bär och nästan lite nötig.
6.5/10
99 points kan väl inte va dåligt . Ser ut å va en intressant källare du harDenna ska bli intressant att prova:
99 POINTS JAMES SUCKLING
The wonderfully silky texture with an added juiciness is what makes this wine so very special. The flawless and seamless nature to the wine is so impressive that it takes your breath away. Plenty of beautiful fruit but what mouthfeel. Drink now and forever.
Låter bra tycker jag...
Hehe, tack... Jag har alltid viljat ha en källare så jag kunde ta ett rum i besittning för vin. Så när det var dags att titta på hus var källare ett kriterium. Temperaturen håller sig jämn o bra 12-15 grader typ beroende på årstid.99 points kan väl inte va dåligt . Ser ut å va en intressant källare du har