Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Fick hem den här förut. Hur var den?Kraftig doft av körsbär och lite alkohol. Stor smak med hög syra och alkohol, ek och krita. Finns lite mörka bär men väldigt sträv nu, behöver nog mycket mer tid att öppna upp sig än jag gav den. Prövar igen imorgon så får vi se hur den utvecklas
Har skrivit att den öppnat upp sig en del dag 2, mer frukt och lite mindre bitiga tanniner, men fortfarande väldigt kraftigt. Kom fram några nya toner också främst bläck och rosvatten.Fick hem den här förut. Hur var den?
Luftning är en egen vetenskap, många sanningar och lika många osanningar . Jag brukar hälla över i karaff en timme innan. Men det beror lite på vinet. En ung Napa Cab kan behöva flera timmar t ex.Jag har nyligen skaffat mig en vinkyl Så nu har jag lite frågor om vin, ska man alltid lufta vinet till exempel Hälla över det på en karaff och sedan tillbaks i vinflaska, hur vet man det eller gäller det alla viner? Någon som använder sig av en sådan här?
De där mogängen tror jag inte på. Köp en karaff istället. Eller använd en rostfri kastrull.Jag har nyligen skaffat mig en vinkyl Så nu har jag lite frågor om vin, ska man alltid lufta vinet till exempel Hälla över det på en karaff och sedan tillbaks i vinflaska, hur vet man det eller gäller det alla viner? Någon som använder sig av en sådan här?
Den högra, fast den röde brodern, är mitt husvin. Det levererar mkt bra för futtiga hunkan imo!Köpte lite flaskor idag för att fylla på vinkylen, för många år sedan besökte jag Vingården som producerar flaskan i mitten. Blir väl aldrig riktigt samma känsla att sitta hemma och dricka som när man sitter bland odlingarna och blickar ut med ett glas i handen.
Nej. Men vill du testa viner och producenter du inte gjort tidigare så släpper Caviste.se samt Pompette.eu en hel del spännande varje månad eller så.Är det någon eller några här som är med i någon form av vinklubb där man får hem några flaskor vin i månaden och i så fall tycker ni att det är värt det?
Tänkte renovera köket och det blir Ikea, någon som har tips på en vinkyl som skulle passa.? Helst till en stomme som är 40 cm bred och 80 cm hög.
https://vinkylen.se/produkt.php?pid=6654 Jag köpte den här.Är amatör både gällande vin och vinkylar men beställt en köksö med integrerad vinkyl. Men körde på denna https://www.elgiganten.se/product/v...kyl-inbyggd/VWCR30DB/temptech-vinkyl-vwcr30db
Har ännun inte fått den så recension får avvakta haha
Vad bör man sätta för budget för en fristående vinkyl?
Ska klara upp mot ~30 flaskor. Gärna två zoner (hur viktigt tycker ni detta är?). Inget strul med att vissa flaskor inte får plats.
Kommer vara ett ganska pragmatiskt köp vars främsta syfte är att hålla grejer kylda utan att ta plats i kylen.
Köper vad du säger, men samtidigt har vi ett rätt litet kylskåp och har man ett gäng vänner över med tillhörande matlagning så är det ofta trångt..Jag hade gått på en sånhär: https://vinlagring.se/vinkylskap/fr...ge-inbyggbar-rostfri-vinkyl-avu52sx-60cm.html
Har liknande själv, du behöver bara en temperaturzon, kör på 12-13 grader och kyl 30 min i kylen för det du vill ha kallare. Rött kommer hinna komma upp i lämplig temp medans du dekanterar och ger det 10 min i glaset.
Man kan slänga flaskan snabbt i micro Om man ej orkar vänta. Ta bort ev folie först baraJag hade gått på en sånhär: https://vinlagring.se/vinkylskap/fr...ge-inbyggbar-rostfri-vinkyl-avu52sx-60cm.html
Har liknande själv, du behöver bara en temperaturzon, kör på 12-13 grader och kyl 30 min i kylen för det du vill ha kallare. Rött kommer hinna komma upp i lämplig temp medans du dekanterar och ger det 10 min i glaset.
Man kan slänga flaskan snabbt i micro Om man ej orkar vänta. Ta bort ev folie först bara
Har sett några av Sveriges bästa sommelier göra det med 10k ++ flaskor. finns lite på ämnet om man googlar.
Jag köpte en 60cm för inbyggnad under bänk just för att avlasta kylen.Köper vad du säger, men samtidigt har vi ett rätt litet kylskåp och har man ett gäng vänner över med tillhörande matlagning så är det ofta trångt..
Spontant tänker jag Pinot noir.Vad kan ni rekommendera för typ av rött som är lite "lättare" och kanske inte så strävt?