Notorious Niklas
Silver
Hur var Pauillacen?Nyårsaftonens flight. Midnatt var alla nöjda , så kvällen avslutades med barnens Pommac
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Hur var Pauillacen?Nyårsaftonens flight. Midnatt var alla nöjda , så kvällen avslutades med barnens Pommac
92-3 ish, Petrusen var klart bättre.Hur var Pauillacen?
Vad är de för vin då?Två nya leveranser
En vintage fullset Constellation och lite rödpang
Vad är de för vin då?
Trenden dem senaste åren har väl varit lite lättare viner. Sen vet jag inte hur det är här men jag upplevde att amarone boomen i Sverige inte var lika stor hos vinentusiaster/på vinforum som hos dem lite mindre intresserade som kanske är mindre benägna att posta? Med det sagt dricker jag absolut amarone men det sker väldigt sällan.Ser inte mycket amarone i tråden. Känns inte lika populär längre? Länge sedan jag drack den typen men har nog två på lagret.
Well amarone är ju oftast lite för kraftigt och eldigt men just idag var det ett ypperligt val. Sen blev det inte mer än en halv flaska på tvåSer inte mycket amarone i tråden. Känns inte lika populär längre? Länge sedan jag drack den typen men har nog två på lagret.
Håller med, trevligt vin!Den här var riktigt god till stekt torsk och risoni. Lagrad på ekfat.
Kan inte så mycket om Barolo, men jag har några flaskor Pira som hittills varit kalasgoda.Två goda Barolo jag druckit ute på sistone. Som mindre bekant i vinvärlden undrar jag vad ni andra har för favoriter från Barolo?
Beror lite på vilken prisklass vi pratar, men drack en Ceretto Bricco Rocche nyligen som var magisk.Två goda Barolo jag druckit ute på sistone. Som mindre bekant i vinvärlden undrar jag vad ni andra har för favoriter från Barolo?
Igår var jag på provning och temat var Spanien.
Snittbetyg från Parker/Suckling är 96,4.
Fun fact, Valbuena 5 producerades i 170,071 flaskor vilket är en palindrom.
Samtliga viner var mycket bra och trots att de dekanterats i ca 4 timmar hände mycket i glaset när vi provade.
Magiskt långt och balanserat avslut i Unico.
Den kan du spara länge och även om den såklart är bra nu så kommer den bli bättre med åren!Är ett stort fan av viner från Ribera del Duero, har en (bara en tyärrr ) Valbuena 2016 som ligger och nog ska få ligga många år till
Wow! Nu kan vi stänga tråden8 Decennium av samma vin; Château d'Armailhac Pauillac Grand Cru Classe.
Väldigt spännande upplevelse!
-59, -66, -72, -83, -98, -03, -11, -20.
Vi visste vilket vin och vilka år men drack blint på så sätt att vi inte visste vilket glas som var vilket år.
59 var fortfarande på topp! Otroligt hur så gammalt vin fortfarande kunde ha kropp och frukt. 98 var sämst enligt mig. 72 var på väg ned.
66 var väldigt balanserat och gott liksom 03. 20 var på tok för ungt men kommer nog bli ett dundervin då året ska vara mycket bra i Bordeaux.
Att vinerna smakade så lika trots så stor åldersvariation visar med tydlighet kompetensen hos vinmakarna.
Producent är Baron Philippe de Rothschild som oxå gör Mouton Rotschild, Opus One, Clerc Milon mfl.