Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Körv, öl å en gammal Heuer... Kan inte bli fel...
![]()
Körv, öl å en gammal Heuer... Kan inte bli fel...
![]()
Inte för att vara ohövlig på något sätt, MEN gasolgrill är det inte lite fånigtVar det någon som sa Weber?
Den bästa investering jag gjort!
![]()
Lamstek marinerade med solrosolja och curry
![]()
Bra skit!
![]()
Inte för att vara ohövlig på något sätt, MEN gasolgrill är det inte lite fånigt
I övrigt kör så det ryker![]()
Kvällens setup:
Ghetto-BBQ med dubbla glödbäddar, en näve körsbärs- och alspånsflis. Ölburkskyckling och två bitar orökt sidfläsk. Ser rätt vidrigt ut nu, men om några öl kommer det säkert vara fantastiskt gott. Uppdaterar med resultat om en timme eller två.
![]()
![]()
Vad är det för grill? Ser ut som ett hemmabygge, men väldigt stadigt sådant?
Den är från Ikea! Vet dock inte om den säljs på svenska Ikea. Helt överlägsen jämfört med klotgrill, men den är lite svår att justera syreintaget med.
Den ser ju jävligt cool ut. Jag har aldrig grillat ölburkskyckling, nått jag ska tänka på?
Ja: placera briketterna runt kycklingen och lägg ingenting under den. På så sätt får du en jämn och fin indirekt grillning utan att rotera. Jag tycker att det räcker med salt, peppar och kanske paprikapulver, men jag har provat med teriyakiglaze och det blev gott. Då får man dock köra på låg temp, annats bränns sockret för snabbt. Alternativt kan man glaza sista 10 minuterna, då borde sockret hinna kristalliserad utan att brännas. En del lägger i lagerblad och vitlök i ölen, men jag vet inte om det gör någon stor skillnad.
Optimal temp (om grillen har inbyggd termometer) tycker jag är 175 grader. Då borde det ta strax över en timme för en lite större kyckling. Stektermometer är såklart också bra. Tänk också på att se till att grillen är tillräckligt djup för att rymma en stående kyckling.
Jag fattade aldrig att det skulle vara öl kvar i ölburken? Den förångas alltså in i kycklingen?
Precis! Bara att klippa av toppen från en 33:a och trycka in i det arma djuret. Visst är det lite kul också, men resultatet blir verkligen grymt bra. Visst blir filéerna kanske lite torra ändå, men det löser man med mycket chipotlemayo.
Vi är två om det.Jag vill ha recept på chipotlemayo och jag vill ha det nu!
Vi är två om det.
Hala ASAP!
Vad i helvete hände här? Jag förstår fan inte vad folk säger söder om Nynäshamn, och det där lät lite väl exotiskt.Le' me bleze sum netual tan af di ajlan man! Ja bless di natsjhoraliti!
Vad i helvete hände här? Jag förstår fan inte vad folk säger söder om Nynäshamn, och det där lät lite väl exotiskt.
Jag trodde det var småländska.Min kompis skrev så där efter att hans Jamaicanska brevbärare fortsatt att stoppa reklam i hans brevlåda även fast han skrivit "Ingen reklam Tack!"
Alright. Först och främst: klarar man av att göra egen majonäs utan att använda sig av recept så är det tillåtet att använda färdig från burk. Gör man det är det bara Hellman's som gäller.
1 dl Hellman's
1-2 stora teskedar chipotlepaste
1 stor tesked dijonsenap
1 liten tesked flytande honung eller pancake syrup
Lite salt
Lite peppar
Rör ihop allt och ställ in i kylen en halvtimme.