Martin Sthlm
Basic
#kokkaffe
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Kokkaffe på en Husqvarna blir det bästa kaffet!![]()
#kokkaffe
Som en 50 kronors baristagjord latte på Stureplan....fast mycket godare!Kokkaffe på en Husqvarna blir det bästa kaffet!
Kokkaffe i sitt rätta element är inte pjåkigt.![]()
#kokkaffe
Jag förstår det. För att inte tala om hur olika ensamhet och tomhet kan upplevas.Som en 50 kronors baristagjord latte på Stureplan....fast mycket godare!
Bra där! Mycket snyggt fångat!Kvällskaffe med min nyservade Rocket Giotto.
![]()
Tack! Har gått all-in på bottenlös filterhållare nu och vill aldrig gå tillbaka.Bra där! Mycket snyggt fångat!
Jag älskar min påfågel, frun också! Hennes idé att ha den istället för moccamastern framme i köket, även fast hon inte dricker kaffe. Mockamastern får stå i tvättstugan(rummet intill köket) iställetÄh frun är rätt trött på (mig, eller iaf) mina prylar. Skynda-fynda
https://klocksnack.se/threads/la-pavoni-europiccolo.130807/
![]()
tänkte kanske spontana denna, vad tror ni om det?
https://www.elgiganten.se/product/h...VQ0QYCh0yZgE8EAQYASABEgJA9vD_BwE&gclsrc=aw.ds
Jag har en sådan, inköpt för cirka 1.5 år sedan. Är mycket nöjd. Lätt att få till inställningarna och ännu har inte någonting krånglat. Ur driftssäkerhetssynpunkt är separat kvarn och espressomaskin att föredra såklart, exempelvis Silva och Rocky. Upplever dock den här maskinen som en utmärkt inkörsport till tyngre grejer och har inga planer på att byta.
Blev det något köp?
Hur är det när man ska rengöra den? Kvarnen t.ex., är det struligt eftersom den är "inbyggd"? Har suktat efter en vettig espresso på hemmaplan och lockas av tanken att den är "komplett" (begränsat utrymme i köket).
Enkel löpande rengöring kan man göra med dessa:Blev det något köp?
Hur är det när man ska rengöra den? Kvarnen t.ex., är det struligt eftersom den är "inbyggd"? Har suktat efter en vettig espresso på hemmaplan och lockas av tanken att den är "komplett" (begränsat utrymme i köket).
Kör också den där med jämna mellanrum (varvat med en noggrannare rengöring där jag skruvar isär allt.)Enkel löpande rengöring kan man göra med dessa:
https://www.baristashopen.se/kaffe/...als-effektiv-professionell-kvarnrengoring.php
Sen är det väl rekommenderat att skruva isär och grovstäda nån gång per år, men det är något jag personligen slarvar lite med.
Testa google på "blooming pour over"Ursäkta en kväkning från okunnighetens träsk, men vad tusan menas med "förblomning"? Provade att söka på nätet men de enda resultat jag fick var "förlamning", Ansiktsförlamning 1177" och dylikt.
Glömde citera till FilpF:s ovanstående inlägg men alla som vet är naturligtvis välkomna att svara.
Det skall jag göra.Testa google på "blooming pour over"![]()
I korthet är det att man blöter upp kaffet först med lite vatten i ca 30-45 sec innan man tömmer på resterande vatten. Ca 2g vatten / gram kaffe. Teorin är att koldioxiden som skapa i rostningen ska komma ut och kunna ersättas av vatten.Ursäkta en kväkning från okunnighetens träsk, men vad tusan menas med "förblomning"? Provade att söka på nätet men de enda resultat jag fick var "förlamning", Ansiktsförlamning 1177" och dylikt.
Glömde citera till FilpF:s ovanstående inlägg men alla som vet är naturligtvis välkomna att svara.
Tack ska du ha.I korthet är det att man blöter upp kaffet först med lite vatten i ca 30-45 sec innan man tömmer på resterande vatten. Ca 2g vatten / gram kaffe. Teorin är att koldioxiden som skapa i rostningen ska komma ut och kunna ersättas av vatten.
Kul!Tack ska du ha.
Nu förstår jag vad som menas. Skall faktiskt ta och prova den där bryggningstekniken.
Kör precis samma kvarn till allt utom espresso. En fantastiskt trevlig produkt.Skaffat en Wilfa kvarn. Jäklar vilken skillnad med nymalda bönor! Favoriten just nu är Brazil Fortaleza från Johan & Nyström.
![]()
![]()
Kör samma kvarn och har samma kaffe som favorit just nu. Jäääkligt fint!Skaffat en Wilfa kvarn. Jäklar vilken skillnad med nymalda bönor! Favoriten just nu är Brazil Fortaleza från Johan & Nyström.
![]()
![]()
Kör du också med presskanna eller?Kör samma kvarn och har samma kaffe som favorit just nu. Jäääkligt fint!
Kör en prick ner från ”french press”. Har alltid kört 7-8g kaffe per 100g vatten, rört om och låta dra tre minuter innan press.Kör du också med presskanna eller?
Nyfiken på vad folk kör för inställning på kvarnen för presskaffe.
Jag började med "första pricken" på inställningen "french press", men har gradvis gått mot mer finmalt. Just nu på 3:e pricken på "french press", går nog ett steg till mot finare malt nästa gång.
Känns som att den "förvalda" inställningen på Wilfan är lite väl grov?
Kör en prick ner från ”french press”. Har alltid kört 7-8g kaffe per 100g vatten, rört om och låta dra tre minuter innan press.
Provade häromdagen att brygga som James Hoffman. Samma mängder, men häll på vatten, låt dra fyra minuter, rör ner kaffet, ta en sked och ta bort det som flyter kvar, låt stå minst fem minuter, pressa inte men sätt i pressprylen och häll. Blev betydligt mycket fylligare.
Brukar oftast brygga i Moccamastern. Brukar köra två snäpp finare än du gör på pressen om jag kör det har jag för mig. Brygger jag i moccamastern så kör jag ovanför "e" i aeropress!Kör du också med presskanna eller?
Nyfiken på vad folk kör för inställning på kvarnen för presskaffe.
Jag började med "första pricken" på inställningen "french press", men har gradvis gått mot mer finmalt. Just nu på 3:e pricken på "french press", går nog ett steg till mot finare malt nästa gång.
Känns som att den "förvalda" inställningen på Wilfan är lite väl grov?