• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Kaffe - Nördnivå

Eva Solo To Go termosmugg/kopp är den absolut bästa jag haft. Är på 35cl och håller temperaturen riktigt bra. Finns i lite olika färger och till bra priser just nu.

(Bild lånad på nätet)
to-go-cup-farger.jpg


Bra priser här t ex.
Snygg!
Den enda jag har att rekommendera är Thermos, men den är inte så snygg och håller värmen onödigt bra.
 
Mitt Chemex-experimen:
Försök 5&6 med chemex..
4154CB62-F320-42A0-AAFC-20209B118C17.jpeg

Random Arvid Nordqvist kaffe. Färdigmat. För press, perkulator och brygg.. (hör kör vi allt på en malning tydligen)
Och det värsta är att skiten blev ju ganska bra! What?!
 
Eva Solo To Go termosmugg/kopp är den absolut bästa jag haft. Är på 35cl och håller temperaturen riktigt bra. Finns i lite olika färger och till bra priser just nu.

(Bild lånad på nätet)
to-go-cup-farger.jpg


Bra priser här t ex.
Tack, ser inte helt fyskam ut! Hur tät håller den, ifall man råkar tippa den över?
Drycköppningen såg ut som om den låg långt ned i locket, är den tillräckligt bra utformad att man inte dräller överallt?
Snygg!
Den enda jag har att rekommendera är Thermos, men den är inte så snygg och håller värmen onödigt bra.
t ex denna; https://www.cervera.se/produkt/zwilling-thermo-termos-travel-mugg-450-ml-matt-svart
Ja, kanske inte den snyggaste men gillar drycköppningen, stor o och bra.

Ogillar öppningarna som finns på take away-muggarna, för en som aldrig lär sig av sina misstag bränner jag alltid tungan pga värmen...
 
Tack, ser inte helt fyskam ut! Hur tät håller den, ifall man råkar tippa den över?
Drycköppningen såg ut som om den låg långt ned i locket, är den tillräckligt bra utformad att man inte dräller överallt?

Den håller tätt. Jag har vickat den ett par gånger utan problem. Fyllde med vatten igår och ställde den upp och ner och det kom inte ut något. 🙂
Utformningen är jättebra. När man dricker och sedan håller den lodrät igen så rinner allt tillbaka i muggen. Någon droppe kan så klart bli kvar men inget man stör sig på.
 
Den håller tätt. Jag har vickat den ett par gånger utan problem. Fyllde med vatten igår och ställde den upp och ner och det kom inte ut något. 🙂
Utformningen är jättebra. När man dricker och sedan håller den lodrät igen så rinner allt tillbaka i muggen. Någon droppe kan så klart bli kvar men inget man stör sig på.
Nice, tack för att du testade. Låter som ett givet köp då!
 
Admin får ta bort om det inte är passande.

Jag ligger ute med annons på Nespresso-maskiner under Lifestyle. Se mer info där :) Tänker att det kan vara intressant i denna gruppen ☕

Allt gott!
 
Går i tankarna på att fly nespressomaskinen till en liten rigg. Jag dricker enbart espresso, damen dricker latte/cappucino/press/brygg/filter.

Damen sa att hon skulle köpa en kvarn för att hon tar inte slut på en stor färdigmalen påse (vanlig skånerost typ) innan den smakar skit, hon tänkte ta en kvarn för typ 300kr. Jag sa hol'up och att jag skulle gråtta ner i mig i denna tråd som jag stalkat ett tag och att hon inte fick köpa en billig kvarn.

Efter mycket tittande lutar det åt en gaggia classic och eureka mignon specialita. Tror ni vi klarar oss bra på den setupen? Jag tänkte annars på en sage barista pro men tänker att det typ är likvärdigt med gaggian och kvarnen? Allt gott

Obs! Damens föräldrar skaffade nyligen en Delonghi magnifica S och har fått inspiration av det :)
 
Går i tankarna på att fly nespressomaskinen till en liten rigg. Jag dricker enbart espresso, damen dricker latte/cappucino/press/brygg/filter.

Damen sa att hon skulle köpa en kvarn för att hon tar inte slut på en stor färdigmalen påse (vanlig skånerost typ) innan den smakar skit, hon tänkte ta en kvarn för typ 300kr. Jag sa hol'up och att jag skulle gråtta ner i mig i denna tråd som jag stalkat ett tag och att hon inte fick köpa en billig kvarn.

Efter mycket tittande lutar det åt en gaggia classic och eureka mignon specialita. Tror ni vi klarar oss bra på den setupen? Jag tänkte annars på en sage barista pro men tänker att det typ är likvärdigt med gaggian och kvarnen? Allt gott

Obs! Damens föräldrar skaffade nyligen en Delonghi magnifica S och har fått inspiration av det :)
Man behöver inte göra det svårare än så. Det blir en jättebra setup med Gaggia och Eureka. Glöm inte att köpa lite bra tillbehör som tamper, en bättre filterkorg, bra mjölkkannna och en tampermatta. Då har du en jättebra rigg!
 
Man behöver inte göra det svårare än så. Det blir en jättebra setup med Gaggia och Eureka. Glöm inte att köpa lite bra tillbehör som tamper, en bättre filterkorg, bra mjölkkannna och en tampermatta. Då har du en jättebra rigg!
Perfa! Trodde en tamper ingick i gaggian, men det var kanske ifall man köpte direkt från dem! :)
 
Blir det så mycket bättre espresso med bottenlöst filter?

Har använt standard filtret på min DeLonghi Dedica hittils men funtar på ett bottenlöst.
 
Går i tankarna på att fly nespressomaskinen till en liten rigg. Jag dricker enbart espresso, damen dricker latte/cappucino/press/brygg/filter.

Damen sa att hon skulle köpa en kvarn för att hon tar inte slut på en stor färdigmalen påse (vanlig skånerost typ) innan den smakar skit, hon tänkte ta en kvarn för typ 300kr. Jag sa hol'up och att jag skulle gråtta ner i mig i denna tråd som jag stalkat ett tag och att hon inte fick köpa en billig kvarn.

Efter mycket tittande lutar det åt en gaggia classic och eureka mignon specialita. Tror ni vi klarar oss bra på den setupen? Jag tänkte annars på en sage barista pro men tänker att det typ är likvärdigt med gaggian och kvarnen? Allt gott

Obs! Damens föräldrar skaffade nyligen en Delonghi magnifica S och har fått inspiration av det :)
Välkommen in i denna galenskap!

gaggian tror jag klart kommer fylla ditt behov för espresso! Mycket trevlig maskin.

Kör själv Eureka mignion specialita och är tvärnöjd på alla sätt med den. Används dagligen till ett gäng espressos!
so far so god.
Ända jag tänker på är att om du vill ha espresso och hon vill ha brygg så blir det en jäkla massa vridande på kvarnens inställning. Jag är i alla fall sån att när jag hittat en inställning för espresso håller Jag mig till den (tills kaffet tar slut eller jag av någon annan anledning behöver twika den i små små steg)..

om man på en daglig basis ska gå från espresso till brygg och tillbaka till espresso kan det bli knepigt att få ”rätt” malning på espresson utan att vaska några koppar/malningar.

Skulle rekommendera en till kvarn (jag vet hur sjukt det låter) men en typ Wifa WSCG-2 för en tusin. Gör kallasjobb för många typer av malning men klarar kanske inte espresso-fint. Använder min till allt annat faktiskt.. mignionen är bara till för espresso.

nått att tänka på!
 
Blir det så mycket bättre espresso med bottenlöst filter?

Har använt standard filtret på min DeLonghi Dedica hittils men funtar på ett bottenlöst.

Filtret i sig gör absolut ingen skillnad alls. Poängen är, som ovanstående påpekat att du får bättre koll på hur pucken rinner och om det finns några problem i din prep. Genom att du sen förbättrar din förberedelse av pucken får du bättre espresso, så nej - men jo.

Samt att det ser clean ut, sparar lite real estate för kopp o våg och är lättare att tampa jämt i mitt tycke.
 
Välkommen in i denna galenskap!

gaggian tror jag klart kommer fylla ditt behov för espresso! Mycket trevlig maskin.

Kör själv Eureka mignion specialita och är tvärnöjd på alla sätt med den. Används dagligen till ett gäng espressos!
so far so god.
Ända jag tänker på är att om du vill ha espresso och hon vill ha brygg så blir det en jäkla massa vridande på kvarnens inställning. Jag är i alla fall sån att när jag hittat en inställning för espresso håller Jag mig till den (tills kaffet tar slut eller jag av någon annan anledning behöver twika den i små små steg)..

om man på en daglig basis ska gå från espresso till brygg och tillbaka till espresso kan det bli knepigt att få ”rätt” malning på espresson utan att vaska några koppar/malningar.

Skulle rekommendera en till kvarn (jag vet hur sjukt det låter) men en typ Wifa WSCG-2 för en tusin. Gör kallasjobb för många typer av malning men klarar kanske inte espresso-fint. Använder min till allt annat faktiskt.. mignionen är bara till för espresso.

nått att tänka på!
Tack! Låter som en plan! KS at its finest
 
Tack för svar. Har ett återkommande problem med att en få till en riktigt jämn puck. Alltid fukt kvar på en sida efter avslutad brygg.

Kanske ska satsa på en. Några tips på en bra till Delonghi Dedica?
 
Tack för svar. Har ett återkommande problem med att en få till en riktigt jämn puck. Alltid fukt kvar på en sida efter avslutad brygg.

Kanske ska satsa på en. Några tips på en bra till Delonghi Dedica?
Prövat WDT?
Men har en typ nål och vispar runt i pucken för att lösa upp alla klumpar och få ett så jämt lager kaffe som möjligt innan tamping.

Värt att slänga ett öga på tampingen också? Är den verkligen helt jämn och rak?

står maskinen i våg? Ibland lutar hela kök utan att man märker det?

Senaste tiden har jag hört att vissa delar av landet drabbats av ”snedvatten”. En harmlös parasit som får allt vatten att flytta sig till ena sidan av en behållare. Upplever du samma problem i driksgls och kastruller också?
Behandlas genom att helt enkelt genom att filtrera vattnet.
 
Prövat WDT?
Men har en typ nål och vispar runt i pucken för att lösa upp alla klumpar och få ett så jämt lager kaffe som möjligt innan tamping.

Värt att slänga ett öga på tampingen också? Är den verkligen helt jämn och rak?

står maskinen i våg? Ibland lutar hela kök utan att man märker det?

Senaste tiden har jag hört att vissa delar av landet drabbats av ”snedvatten”. En harmlös parasit som får allt vatten att flytta sig till ena sidan av en behållare. Upplever du samma problem i driksgls och kastruller också?
Behandlas genom att helt enkelt genom att filtrera vattnet.

Ah, ska prova den där nålen. Tror jag sett nån video på Youtube om Delonghi där de rört runt med något som måste vara det du beskriver.

Har faktiskt blivit bättre nu senaste dagarna sen jag köpte en tamper i järn efter att ha använt Delonghis i plast. Dock alltid någon liten sektion fukt kvar på nån sida. Ska verkligen se till att det ligger millimeter-exakt🙂

Tack för tips om eventuella lutningen👍
 
Ah, ska prova den där nålen. Tror jag sett nån video på Youtube om Delonghi där de rört runt med något som måste vara det du beskriver.

Har faktiskt blivit bättre nu senaste dagarna sen jag köpte en tamper i järn efter att ha använt Delonghis i plast. Dock alltid någon liten sektion fukt kvar på nån sida. Ska verkligen se till att det ligger millimeter-exakt🙂

Tack för tips om eventuella lutningen👍
 
Ah, ska prova den där nålen. Tror jag sett nån video på Youtube om Delonghi där de rört runt med något som måste vara det du beskriver.

Har faktiskt blivit bättre nu senaste dagarna sen jag köpte en tamper i järn efter att ha använt Delonghis i plast. Dock alltid någon liten sektion fukt kvar på nån sida. Ska verkligen se till att det ligger millimeter-exakt🙂

Tack för tips om eventuella lutningen👍
Den kanske det inte gör nått att det är lite fukt kvar? Vist lite märkligt att det bara är på en sida..
När jag tar loss handtaget är det typ 2mm vatten på allt! Har att göra med korgstorleken och hur mycket kaffe man har i och så.
För att verkligen se om vattnet flödar jämt genom pucken behövs ett naket filter.
Att försöka dra slutsatser av nått som händer 10 sekunder efter bryggningen (när du får loss handtaget och kan kolla) är kanske lite svårt..

men blir kaffet bra annars?
 
Den kanske det inte gör nått att det är lite fukt kvar? Vist lite märkligt att det bara är på en sida..
När jag tar loss handtaget är det typ 2mm vatten på allt! Har att göra med korgstorleken och hur mycket kaffe man har i och så.
För att verkligen se om vattnet flödar jämt genom pucken behövs ett naket filter.
Att försöka dra slutsatser av nått som händer 10 sekunder efter bryggningen (när du får loss handtaget och kan kolla) är kanske lite svårt..

men blir kaffet bra annars?

Ja, kaffet blir bra tycker jag.

Ok, men då blir det nog till att köpa ett naket filter ändå🙂
 
Tillbaka
Topp