Nutte
Basic
Jag kan rekommenderaIngen annan som känner sig manad?
http://matslindmark.blogspot.se/
Han tar beställningar och är en grym knivmakare.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Jag kan rekommenderaIngen annan som känner sig manad?
Som helt grön på kvalitetsknivar känns det som att brödkniv och småknivarna inte är lika noga?Framförallt skulle jag säga att man inte ska övertänka. De flesta knivserier du hittar från säg 500kr och uppåt (för kockkniv) är helt ok och om de är rätt knivar för just dig beror mindre på den ena eller andra tekniska detaljen och mer på om deras ergonomi och design passar dig. Så generellt är tipset att prova att hålla/hantera de du kan hitta fysiskt i din närhet, en snygg kniv som ligger bra i handen på dig kommer alltid att slå en kniv som råkar vara härdad en eller två Rockwell hårdare men som är ful och obekväm..
Sen verkar du ju inriktad på at hitta ett "set" eller enhetlig uppsättning på runt 5 knivar och det är så de flesta föredrar rent estetiskt. Min egen högst personliga åsikt att man kan få ihop ett objektivt bättre set med att köpa blandade knivar från olika serier för olika knivmodeller. Framförallt så tycker jag man ska fråga sig om man verkligen kommer använda alla knivar i ett set eller om man bara köper dem för att "man ska"? För bästa sättet att gå upp i kvalitet kan vara att inte lägga pengar på tex en brödkniv och en filékniv, om man redan vet att man aldrig använder dessa, och istället lägga mer pengar på en riktigt bra kockkniv (som man oftast använder till 80% av allt ändå). I fysisk butik dock så är det i stort sett alltid så att set-priserna är oslagbara kontra priset på enskilda knivar, på nätet kan generellt rabatterade priser göra lösknivar mer attraktiva.
Tog bröd/filé som exempel men det är ju helt individuellt vad man använder och om vissa knivar är mer väsentliga än andra. För en som fiskar/jagar/äter mycket fisk är kanske en böjlig filékniv oumbärlig medans andra aldrig har någon som helst bruk för den. Köper man bara skivat bröd är kanske brödkniven helt poänglös. För mig personligen är egentligen bara kockkniven och en eller två bra skalknivar oumbärliga, resten är kul lull-lull som kan vara mer eller mindre bra att ha ibland.Som helt grön på kvalitetsknivar känns det som att brödkniv och småknivarna inte är lika noga?
Menade mer att en tandad kniv avsedd för bröd inte är lika känslig för dålig skärpa, brytas av, grepp etc...Tog bröd/filé som exempel men det är ju helt individuellt vad man använder och om vissa knivar är mer väsentliga än andra. För en som fiskar/jagar/äter mycket fisk är kanske en böjlig filékniv oumbärlig medans andra aldrig har någon som helst bruk för den. Köper man bara skivat bröd är kanske brödkniven helt poänglös. För mig personligen är egentligen bara kockkniven och en eller två bra skalknivar oumbärliga, resten är kul lull-lull som kan vara mer eller mindre bra att ha ibland.
Ah sorry, jo så kan det ju absolut vara.Menade mer att en tandad kniv avsedd för bröd inte är lika känslig för dålig skärpa, brytas av, grepp etc...
Behövs och behövs.. Mora gör jäkligt bra knivar som räcker långt. Mora är väl lite som en Swatch, plastig klassiker som funkar bra.Misshandlade en Mora Companion igår, rena stresstestet. Klöv/splintade ved med kniven och en stor sten, bände, hackade och högg.
Den klarade sig hur bra som helst... Behövs ingen full tånge i skogen?!
![]()
Inget specifikt förslag men testa att söka lite på tex "esee 5 kydex" alt "esee 5 kydex sheath" så kanske du hittar något du gillar.Nån som vet en aftermarketslida till esee 5? Tycker den som följer med suger. Alldeles för låg i mitt tycke
Den där är mycket bra.Ny kniv idag, Northwood Michigan Jack i Mammut elfenben...
![]()
![]()
![]()
Så jäkla snygg .Ny kniv idag, Northwood Michigan Jack i Mammut elfenben...
![]()
![]()
![]()
Ny kniv idag, Northwood Michigan Jack i Mammut elfenben...
![]()
![]()
![]()
Snyggt! Grymt coolt material!
...nu blev man ju nästan sugen. Misstänker att priset sticker iväg en del.
Ja, priset drar iväg samt att dom inte sälj ofta...
Bukten? Eller obskyra forum som gäller?
Shit, vilken grej! Aldrig sett nåt liknande. Ser stealth ut.Slänger in lite stulna bilder på mitt senaste inköp som jag nu tålmodigt kommer att få vänta på i 2-3 månader...
”AbOhlone” - En kollaboration med två av mina favorit knivmakare Darriel Caston och Deric Costa.
Bladet är av m390 stål och handtaget av grad 5 titan.
Mumsfillibubblan!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jag använder den lilla fällis jag alltid har på mig varje dag. Mest för att öppna olika förpackningar och kartonger, skära av snören och sånt smått. Mitt yrke är inte knivbetingat på något vis men det är under dagtid som jag oftast använder kniv. Hemma har jag i de flesta fall rätt verktyg för ändamålet och en allround fällkniv är överflödig.Vilka av er härinne använder knivar dagligen och yrkesmässigt?
Okunskap vet jag inte, men du kanske inte ser den? Jag tycker nog det ligger en egg ytterst på bladetShit, vilken grej! Aldrig sett nåt liknande. Ser stealth ut.
Månne en dum fråga. Men den saknar egg än så länge...? Eller blottar jag bara min okunskap nu...?
Shit, vilken grej! Aldrig sett nåt liknande. Ser stealth ut.
Månne en dum fråga. Men den saknar egg än så länge...? Eller blottar jag bara min okunskap nu...?
Riktigt bra! Varit sugen på en gec eller liknande länge nu.Ny kniv idag, Northwood Michigan Jack i Mammut elfenben...
![]()
![]()
![]()
Grym! Bökern har landat f ö, tack för det!Ny kniv idag, Northwood Michigan Jack i Mammut elfenben...
![]()
![]()
![]()
Jag har tidigare använt kassa brödknivar som smulat något otroligt. Nu, med en brödkniv av kvalitet blir det inga brödsmulor. Kvalitet gäller även för små knivar och brödknivar tycker jag.Som helt grön på kvalitetsknivar känns det som att brödkniv och småknivarna inte är lika noga?