• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Knytnäve-klockhållare.

Jpg

Titan
Snyggt! Gillar knytnävar, själv använder jag min fars handsnidade vänstersynd från 60-talet!
20211030_151025.jpg
 
Fick i veckan en första batch med lite prototyper på basen, i stavlimmad ek.
Tyvärr så hade 4 av 10 flisor som flugit ur träet vid fräsning. Enligt leverantören har det med råmaterialet att göra och är inte mycket att göra åt.

Funderar lite på hur jag ska göra nu, har iofs en annan leverantör som jag pratar lite med och som har tillgång till lite annat trä då de tillverkar gitarrer normalt sett.
Ska dessutom iväg imorgon eller tisdag och titta på en verkstad jag eventuellt kommer kunna hyra. Då skulle jag kunna fixa fötterna själv vilket vore väldigt smidigt även om det är mer jobb och lite mer investering i verktyg.

Att jobba med leverantörer innebär iofs också en del jobb då det ska kommuniceras och hanteras materialval osv då de ofta behöver få berättat för sig exakt vad de ska göra. Är jag själv kan jag experimentera och lösa problem allt eftersom de uppkommer.

Tidsmässigt ställer detta till det lite då jag gärna hade velat leverera ut den första batchen till er innan jul. Nu blir det tveksamt om jag hinner det.
Menmen, jag har hållit på med det här i över två år så det ska väl funka att vänta några veckor till. Bättre att det blir riktigt bra tycker jag!

IMG_20211031_163449.jpg
IMG_20211031_163523.jpg
 

DrEmil

Titan
Hallå!
Nu har det hänt grejer! (För er som inte läst tråden alls så rekommenderar jag att kolla in sida 1, det räcker för att förstå vad det mesta handlar om.)

Hade egentligen tänkt spara allt till en rejäl post om några veckor men dels så är jag rädd att den skulle bli gigantisk och dels så vill jag dela med mig av vad som händer.

För er som inte läst tråden sen början så var min tanke att köpa hus, fixa en verkstad och börja tillverka de här klockhållarna till försäljning. Tyvärr har husmarknaden där jag bor(Och säkert många andra ställen) blivit helt galen under Covid-åren. Sen försökte jag hitta en verkstadslokal och köra igång där men det var nästan lika svårt.
Vad jag istället gjort är fixat en större lägenhet, och bestämt mig för att dra igång ändå, men i något mindre skala än jag först hade planerat.

I augusti startade jag således Myriad M AB, med avsikt att husera det här projektet och lite andra idéer jag har.
https://www.facebook.com/MyriadMAB Om ni vill följa mig där, däremot kommer ni här i tråden få första tjing på att köpa hållarna som tack för allt stöd, KS generellt i andra hand och i sista hand resten av världen.

Jag har investerat i nya och bättre 3D-printers, som är bättre lämpade för att köra "produktion" även om det fortfarande blir småskaligt.
För tillfället håller jag på och säkrar leverantör av träplattan och jag hoppas att det ska vara klart inom några veckor. Lade en liten order för att utvärdera en leverantör idag på morgonen.
Dessutom kör jag prototyper i printrarna för att optimera processen(=kortare byggtid utan att dra ner på kvaliteten) och lite produkttester för att se till att jag med gott samvete kan sälja hållarna och veta att de kommer hålla i många år.

Min plan är att färdigställa allt inom några veckor och då ha nya, produktionslika, prototyper att visa upp.
Då kommer jag att erbjuda de som vill möjlighet till förbokning med något rabatterat pris.

Mer om vilka varianter som kommer erbjudas kommer samtidigt, men mitt mål är att erbjuda några olika utseenden utan att göra det ohanterligt för mig.

Tills dess får ni lite sneak peaks på vad jag håller på med för tillfället, håll till godo!

IMG_20211004_214631.jpg

IMG_20211010_161653.jpg

IMG_20211017_103820.jpg

IMG_20211017_103826.jpg

IMG_20211017_103832.jpg
Häftigt! Gillar idén och konceptet. Följer tråden för framtida uppdateringar 👍
 
Hör gärna av dig direkt, jag köper en!
Så fort jag är redo att börja ta emot beställningar så kommer jag att lägga upp ett supertydligt inlägg här i tråden.

Just nu håller jag på att få ordning på min nya verkstad, tyvärr tar det lång tid när jag bara hinner köra på helgerna. Däremot nästa tisdag har jag tagit ledigt för att åka och köpa lite exotiskt trä för basen, det är den som behöver mest jobb för att jag ska bli nöjd. Med lite flyt kan jag göra klart några produktionslika prototyper nästa helg.
 
Topp