Laddar...
Erikson Urhandel

Ny på forumet? Presentera dig gärna här!

Diskussion i 'Diskussion' startad av KS Admin, 5 september 2012.

 1. Horatius9

  Horatius9 Plast

  Inlägg:
  4
  Hej! :)
  LRM_EXPORT_108035040289218_20190722_174919959-1200x1199.
  Min vardagsklocka är en Casio Oceanus OCW-S100-1AJF, dagen till ära avbildad med visst marint tema, passande nog.

  Har intresserat mig för klockor i några år och då hängt på Watchuseek, men inte velat lägga ut alltför mycket pengar. Så jag har varit och rotat alltför mycket i absolut billigaste Kina-segmentet (med många besvikelser och några guldkorn) och en del japanskt, med tyngdpunkt åt Casio,som jag fortfarande tycker är enastående prisvärda.

  Som mest var jag uppe i 50+ st klockor då jag insåg att jag var på fel spår. Så jag har nu gjort mig av med de allra flesta (såg att en av mina favoriter, en Casio Oceanus OC-108 med originallänk, letat sig in på KS via annan medlem, vilket förstås var kul). Med ett nyvunnet positivt kasssflöde på knappa 20' kr siktar jag nu på ett fåtal väl valda ur i 5'-klassen, vilket passar min nivå av intresse.

  Nästa på tur blir sannolikt en smått dressad mekanisk variant med ljusare tavla, troligen en vit Seiko Presage, cocktail time eller "snowflake".
   
  HSK och SCM gillar detta.
 2. Samson32

  Samson32 Plast

  Inlägg:
  26
  Hej

  Vill presentera mig. Har lurat runt på detta forum i ca två år och gjorde mitt första inköp via detta forum här om dagen. Jag är en riktig watchoholic och samlar på klockor. Största intresse ligger i Rolex, Panerai, AP, Omega osv men är i stort sätt galen i massor av olika märken och köpet jag gjorde genom detta forum var en Grand Seiko.
  Hoppas utöka mina kunskaper och fördjupa mig mer i denna härliga hobby tillsammans med er här på forumet. Med vänlig hälsning, JayJay.
  2007075D-D8A6-43F0-B477-EF423E402D17.
   
  BarbaBaba, TiE, erdeljan och 3 andra gillar detta.
 3. Ticktacktick

  Ticktacktick Plast

  Inlägg:
  19
  Hej alla goa o glada! Mitt namn är Fredrik och jag är ny här på KS även om jag iakttagit från sidan ett bra tag! Har ett relativt nyfunnet intresse för klockor och har en mindre samling av 3 klockor i nuläget. Min nästa klocka kommer med största sannolikhet att bli en Rolex och då kommer troligen min Aquaracer att lämna. Ser fram emot många härliga diskussioner och affärer på denna härliga sida! Allt gott!
   
  Åskviggen gillar detta.
 4. Denvy

  Denvy Titan

  Inlägg:
  80
  OT men hur tusan får jag tillgång till övriga delarna i forumet. Helt låst på bara klocksnacks avdelningen..
   
  BidragsberättigadBanan gillar detta.
 5. CalibeR

  CalibeR Plast

  Inlägg:
  15
  Från:
  Stockholm
  Hej,

  Ny på forumet. Jag har stort intresse för klockor och har haft det under en längre tid, främst Rolex men även andra märken. Har haft några olika modeller; Submariner (114060), GMT Master II (116713LN), Datejust 41 (126334). För närvarande äger jag två stycken Rolex, en Daytona -18 (116518LN) och en Submariner -19 (116610LN) och är på jakt efter en Submariner med PVD/DLC coating som komplement (vill någon göra sig av med en så skrik till:)).
   

  Bifogade filer:

  Margarinkungen gillar detta.
 6. thoto

  thoto Plast

  Inlägg:
  7
  Hej! Thomas heter jag och är ny här på forumet. Har vuxit upp med G-shock för att sedan fasa ut klockan till förmån för mobilen. Nu har jag tänkt mig fasa ut mobilen och ge mig på klockor igen, eller iaf minska användandet av den och vara god förebild för barnen hehe.. Självklart sitter en ny G-shock på armen men fick en Omega Seamaster Deville från 1965 av min far och blev intresserad av den typen av klockor. Ser fram emot att lära mig ett och annat här samt kanske göra någon affär.
   
  Senast ändrad: 25 juli 2019
  tissoter gillar detta.
 7. BidragsberättigadBanan

  BidragsberättigadBanan Titan

  Inlägg:
  52
  Om du menar lifestyle så krävs minst 50 inlägg :)

  EDIT: såg nu att du hade över 50 inlägg, så du får gärna förklara vad som inte fungerar :p
   
 8. Denvy

  Denvy Titan

  Inlägg:
  80
  Misstänkte de. Hade 50 igår men gick inte, verkat hoppa igång nu alla fall. Tack!
   
  BidragsberättigadBanan gillar detta.
 9. flymosez

  flymosez Titan

  Inlägg:
  60
  Från:
  Kalmar
  Hej!
  Mitt namn är Oskar och jag har nog egentligen haft något typ av klockintresse sedan barnsben.
  Mitt nuvarande väcktes ordentligt till liv i mars i år (2019) när jag ärvde en härlig Omega Seamaster (1961) och en Certina T+C från 70-talet. Dessa är mina första mekaniska klockor och vilka vackra och fascinerande föremål dom är!
  Innan detta så har jag varit helt inne i Pebble Smartwatch världen och jag har tre st sådana som jag växlar mellan.
  Jag upptäckte däremot nu under sommaren hur skönt det är med en bra klocka på armen men att slippa notiserna.
  Nu har jag även i förskaffat en Casio W-800H för stranddagarna med mera.
  Jag har även börjat med att göra klockarmband och andra läderarbeten nu i sommar.
  För övrigt så är jag optiker och jobbar som lärare vid Optikerutbildningen i Kalmar och har fru och två barn på 6 och 3 år.
  Visa bifogad bild 1186716
  Visa bifogad bild 1186718 Visa bifogad bild 1186719
   
  Senast ändrad: 25 juli 2019
  BarbaBaba, SCM och Denvy gillar detta.
 10. Sombrero

  Sombrero Plast

  Inlägg:
  4
  Tjena! Jag gillar klockor, uppenbart va?
  Haft allt möjligt men nu vill jag modda så de kommer att bli seikofokus. Vill creéra den optimala....få se hur det kommer att gå, youtube-turtorial är perfekta för inspiration men de jag fasar för är att sätta dit visarna...det ser klart kinkigast ut...
  Min filosofi är att klockor ska användas, spåren på klockan visar vem man är.
  Va de lider kommer mina alster upp på forumet...so long!
   
  Senast ändrad: 26 juli 2019
 11. g-rumpa

  g-rumpa Plast

  Inlägg:
  1
  IMG_2124. Tjenare KS och hoppas ni också får njuta av det fina vädret idag!

  En kort presentation om mig kan kort summeras som en grabb i unga 20-åren. Alltid gillat klockor men senaste åren har intresset ökat lavinartat. Intresset ligger i både nya och gamla klockor (helst vintage). Just nu är "the daily-beater" studentpresenten Seiko SKX007.

  Att ta bilder är också ett intresse så kameror är något jag gärna diskuterar på ett annat forum ;)

  Just nu är nästa mål att införskaffa en frän vintage-dykare eller en militärklocka. Men som studerande så är budgeten något för stram om man jämför med önskelistan.

  /g-rumpa
   
  Senast ändrad: 27 juli 2019
  marconimotet gillar detta.
 12. erdeljan

  erdeljan Titan

  Inlägg:
  123
  Från:
  Limhamn
  Liten uppdatering: Hittade morfars (skrev farmor innan, det var fel) Doxa samt min gamla domarklocka från sen 90-talet efter att ha hjälpt morsan rensa källarförrådet. Stay tooned ;)
   
  flymosez gillar detta.
 13. Torvald67

  Torvald67 Plast

  Inlägg:
  1
  hej alla klockälskare har samlat klockor i ca 2 år fastnade på omegor har nu 8 st vintage omegor av varje modell mestadeles är automat finns även en baume mercier xxl i ny skick är på service just nu som kan tänka mig byta i omega klocka har även cerinta club 2000 lemania 21rubis automat atlantic yema dykarur mm
   
  flymosez gillar detta.
 14. Incognito

  Incognito Titan

  Inlägg:
  53
  hej
  Jag undrar varför jag alltid hamnar här alltså, detta är tredje gången som jag registrerar mig , skapar konto. Låt det ha varit sista gången som jag ber om att få radera kontot.

  Jag är en återkommande klockentusiast,
  utevecklar inlägget när grabben är sövd
   
 15. Ulf A

  Ulf A Plast

  Inlägg:
  23
  Hej,

  Jag är en fd ”one watch guy”. Jag köpte en bra klocka för ett avgångsvederlag (en Daytona) och bar den varje dag i tio år. Jag sålde den sedan i ett svagt ögonblick och har haft olika klockor sedan dess. Är nu sugen på att sätta ihop en liten men sammanhängande 4-klockssamling som får plats i min rulle. Det kommer att kräva några tuffa avyttringar, men jag tror att det skulle passa mig. 1 in-1 out efter det.
   
  Åskviggen gillar detta.
 16. agentcrush

  agentcrush Titan

  Inlägg:
  74
  Från:
  Dalarna
  Hej!
  Jag är helt ny här.
  Jag ser nog på tiden som före och efter smartphonen kom in i livet. När den kom slutade jag bära klocka, eftersom jag hade tiden i telefonen. Sen började ett intresse för klockan mer som något snyggt, och jag gick och blängde i skylten på den lokala urmakaren. Jag fastnade för Festinaklockorna, och en dag, kanske efter att ha suktat i ett år hade de en rea som lockade. Klockan jag tittat på var nersatt från runt 3000 till under 1000 och jag slog till.
  Har inte ångrat det en sekund.
  För några år sedan var jag i USA och fick syn på en Empori Armani som var riktigt snygg. Jag lämnade butiken och googlade upp den, konstaterade att den var prisvärd, gick tillbaks och köpte den. Har inte ångrat det heller.
  Självklart är ingen av dem någon klassisk klocka eller märkvärdig, men det har gjort att jag börjat stå och matcha mina kläder med rätt klocka vid olika sammanhang och startat suget efter ytterligare en klocka. Dessutom har jag ibland fått komplimanger för mina klockor, och sånt är alltid trevligt.
  Just nu befinner jag mig i den bästa processen, när man googlar olika klockor, läser forum, besöker butiker för att se dem live, och har bestämt mig för ett automatur. Just nu tror jag att det kommer bli en Seiko, men jag har hunnit bytt inriktning fler gånger, så vi får se vad det blir för något roligt och vackert.
  Jag ber om ursäkt för lång text, men nu har jag gjort en presentation och mitt första inlägg, så får vi se om jag dyker in i olika trådar om det känns som jag har något tillföra/fråga.
   
  Strindberg, erdeljan, flymosez och 1 annan gillar detta.
 17. Anton103

  Anton103 Plast

  Inlägg:
  31
  Från:
  Halland
  Hej alla!
  Ny här på forumet (trots att jag varit inne och läst under en längre tid) efter att ha snappat upp ett rejält klockintresse de senaste månaderna. Har just nu en Sjöö Sandström Worldtimer 36mm med grå sunburst dial. Älskar att klockan är från ett svenskt märke som man stolt kan visa upp när man är utomlands! Är just nu också på jakt efter ytterligare en klocka, får se vad det kan bli men jakten och lärandet är ju del av det som gör klockor så grymt roliga att hålla på med!
   
 18. Giovinco

  Giovinco Plast

  Inlägg:
  7
  Välkommen!
   
 19. Giovinco

  Giovinco Plast

  Inlägg:
  7
  Hej alla glada eller mindre glada är e från Stockholm med siktet inställt på en PP Nautilus en vacker dag! Började klockkarriären med en Breitling Superocean vid 20 års ålder efter lite sparande mellan plugg och helgsjobb! Varit och kikat in här titt som tätt utan att regga mig men nu är det dags! För tillfället har jag en mini klocksamling som innehåller 2 vintage av tissot och omega en rolex sky-dweller 2tone med vit urtavla och en superocean heritage! Är fruktansvärt nöjd med denna samling men den skall växa och växa! Siktet är inställt på en DD med onyxtavla! Om någon är sugen på att sälja så skicka pm haha! Annats står jag på olika listor runt om för de för populära stål rollarna som alla andra antar jag?

  Hoppas vi ses och hörs!

  Tack!
  D
   

  Bifogade filer:

 20. Jox

  Jox Plast

  Inlägg:
  18
  Hej!
  Hängt runt ett tag, men tog nu steget att regga mig.
  Har en liten samling bestående av 2 TAG Heuer:
  En Formula 1 calibre 16 och en Aquaracer quartz med lite ovanlig tavla.
  Finns en hel uppsjö klockor jag vill ha, men får leta fram de en efter en.
  Vi ses och hörs!
  /Jox
   
 21. Robin_N

  Robin_N Plast

  Inlägg:
  3
  Från:
  Öland
  Tjenare. Ny på forumet. Klockintresserad sedan 12 år tillbaka. I dagsläget är jag på jakt efter att byta min Planet ocean mot något annat kul, gärna Iwc eller speedmaster. Jobbar som pilot och behöver således ha bra koll på tiden ;) Har en DW och en Sjö sandström samt någon G-shock sedan way back. Ska bli kul att kunna djuploda sig lite mer i klockintresset här på forumet.
   
 22. FelixN

  FelixN Plast

  Inlägg:
  1
  Tjena!
  Ny på klocksnack. Har varit passivt klockintresserad en längre tid men glöden tändes på riktigt förra året när jag ärvde min gammelfarfars omega i guld som han fått för lång och trogen tjänst på ett större svensk företag. Innan dess förlitade jag mig på min Swatch sistem51. Förrutom dessa två klockor har jag en Tudor Black Bay Heritage. Dessvärre får den inte så mycket armtid och därför är fortfarande i nyskick. Skulle gärna byta den mot något spännande alternativt sälja. PM:a om ni är intresserade. Ser framemot att nörda ner mig i diskussionstrådarna här.
   
 23. RobinVV

  RobinVV Plast

  Inlägg:
  17
  Från:
  Helsingborg
  Hejsan, med ett relativt nyfunnet intresse har Klocksnack fungerat som ett bra tidsfördriv på semestern. Mycket kunskap här!!
  Är just nu på jakt efter min, mer eller mindre, drömklocka. En Daytona 16523. Mina nuvarande innehav är: Breitling Colt Chronograf, uttagen nov 2018, Longines Hydroconquest, uttagen jan 2019 samt en Omega Speedmaster Racing (svart urtavla) från 2014.

  Ser fram emot att möta trevligt folk på forumet :) Och förhoppningsvis kunna göra trevliga affärer.

  Mvh
  Robin V
   

  Bifogade filer:

 24. M.Lavendel

  M.Lavendel Plast

  Inlägg:
  21
  Hej alla!

  Vart medlem ett tag men knappt postat något innan. Spanar och drömmer mest även om jag äger några klockor som jag pendlar mellan. Däremot tycker min fru att jag är allt för dumsnål och att jag borde unna mig något som ger guldkant. Min resa mot klockor startade när jag tog min examen, det blev inget av det. När jag några år senare fick mitt drömjobb sa jag till min fru att nu är det dags för en fin klocka. Blev inget av det heller. Men nu när vårt första barn har kommit till världen tänker jag, på riktigt denna gång, att nu är det dags.

  Planen nu är att skaffa mig en fin Omega Genevé. Så jag håller ögon och öron öppna. Men framförallt så hoppas jag att denna gång unnar mig något fint.
   
  schnedsegler och EmilSve gillar detta.
 25. EmilSve

  EmilSve Tantal

  Inlägg:
  485
  Grattis och lycka till med jakten :)
   
  M.Lavendel gillar detta.
 26. schnedsegler

  schnedsegler Plast

  Inlägg:
  42
  Ja men god kväll i stugan!

  Är en ny medlem på forumet som gick med mest för att köpa klockor. Lite mer än en vecka senare har jag redan köpt tre klockor här! :D

  Är mest intresserad av dykarklockor men har även en Omega Constellation II, en Fossil, en Armani och lite annat.

  För tillfället så är väl en Helson Shark Diver drömklockan. Slår förhoppningsvis till på en sån senare i år.

  Väl mött!

  DSC09165-picsay.JPG
   
 27. M.Lavendel

  M.Lavendel Plast

  Inlägg:
  21
  FInt. Välkommen!
   
  schnedsegler gillar detta.
 28. Michael Sandström

  Michael Sandström Plast

  Inlägg:
  1
  Hej alla entusiaster,
  Jag är uppvuxen med klockor och en pappa som var urmakare och optiker innan han pensionerade sig.
  Nu är han allt för skraltig för att reparera klockor eller göra nånting och jag tänkte kolla här om det finns någon som har intresse av hans material o form av ämnen, lite verktyg, en bunt med gamla klockor av varierande grad och kvalitet (och huruvida de går eller inte) samt delar, delar delar.

  Jag måste inte sälja något - det viktigaste är att någon som verkligen använder grejjerna kan ta hand om dem, men något tillskott till mitt konto som jag döpt till "Teg Heuer" skulle inte skada om det finns något av riktigt bra värde - men det är som sagt inte det viktigaste.
  När det gäller armbandsur så är bifogar jag en bild på de märken som jag vet är märken, vissa går och andra inte och det roligaste (jag är även militärhistorienörd) jag hittat är ett demonterat ex av en Jaeger Flitewatch - se bild.
  Bifogar även en översiktsbild på det jag hittade denna vecka i hans verkstad - tacksam för kommentarer och om det finns någon som är intresserad av att ta hand om hans saker på riktigt.
  När det gäller klockor jag bär just nu är de alldes för tråkiga- därav kontot :) men det roligaste är RAF-replikan från SMB, fast jag till "vardags" har några enklare Citizen. än så länge :)
  IMG_4250. IMG_4254. IMG_4251. IMG_4249. IMG_4245.
   
  schnedsegler gillar detta.
 29. HugoSandberg

  HugoSandberg Plast

  Inlägg:
  19
  Hallå allihopa. Varit medlem tidigare medlem på det gamla TTT-forumet, där jag ffa inspirerades av alla diskussionerna som flödade, för att sedan gå till Köp&Sälj och göra bygga upp och ständigt byta ut en mindre klocksamling i diverse prisklasser. Inte för att TTT inte var fantastiskt, men denna hemsida är ännu lite smidigare. För att inte nämna att aktiviteten verkar vara minst lika hög som tidigare! Jag hoppas på fortsatt bra diskussioner, och misstänker att det även kommer lockas till några nya inköp från min sida, ☺️
   
  schnedsegler gillar detta.
 30. Reagan1984

  Reagan1984 Plast

  Inlägg:
  3
  Hej,

  Ny medlem, om än ytterligare en av de som länge surfat runt för att förkovra sig. Endast en klocka för närvarande, en Omega Seamaster Mariner III från 1981. En ovanlig men charmig liten sak. Kul med ett forum som verkar bjuda på mycket kunskap och trevlig jargong - hoppas kunnat bidra till att detta vidhålls.

  /RR
   
  Senast ändrad: 5 augusti 2019
  HugoSandberg och schnedsegler gillar detta.
Mollstedt