Jag hänger mest i OWG-tråden denna månad och märker att jag därmed missar intressanta diskussioner i favorittråden. Kanske inte så förvånande iof
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
En Zvezda i ovanligt bra skick. Dessa boetter är ofta repiga och slitna men den här har klarat sig ovanligt bra. Det är dessutom en av få boetter från denna tillverkare som är stor nog att fungera som en klocka för män. Zvezda är annars mest kända för sina damur.
Elegant klocka. Jag saknar en rektangulär klocka i min samling.En Zvezda i ovanligt bra skick. Dessa boetter är ofta repiga och slitna men den här har klarat sig ovanligt bra. Det är dessutom en av få boetter från denna tillverkare som är stor nog att fungera som en klocka för män. Zvezda är annars mest kända för sina damur.
Längst ned står det “ГЧЗ ПЕНЗА” d.v.s. (3rd) State Watch Factory Penza.Elegant klocka. Jag saknar en rektangulär klocka i min samling.
Vad står det längst ner på urtavlan?
Har du någon bild på urverket?
Nja, jag håller hårt på min "röda tråd" i samlingen. D.v.s. marina klockor.Längst ned står det “ГЧЗ ПЕНЗА” d.v.s. (3rd) State Watch Factory Penza.
Alla behöver en Svezda.
Speciellt på bund!!!
Nja, jag håller hårt på min "röda tråd" i samlingen. D.v.s. marina klockor.
Lucidors klockor är självklart intressanta. Det ska bli spännande att se vad mer klockor han eventuellt släpper från sin samling. De han har visat hittills är intressanta. Den "tjeckiska" Pobedan är mega rare.
Här kommer några fler bilder. Urverket är stämplat 4:e kvartalet 1959.Elegant klocka. Jag saknar en rektangulär klocka i min samling.
Vad står det längst ner på urtavlan?
Har du någon bild på urverket?
Här kommer några fler bilder. Urverket är stämplat 4:e kvartalet 1959.
Jag fyller på med en av mina två Zvezda (har en till i sämre skick). Bund inte riktigt min grej, så här i stället på underbart syntetiskt singel pass, införskaffade via @MAz_666.Här kommer några fler bilder. Urverket är stämplat 4:e kvartalet 1959.
God morgon på er!
Det är fredag och jag räknar till 15 dagar med samma underbara tunna på handleden iom att jag deltar i OWG i år. Det är verkligen inga problem när jag har valt en så trevlig medresenär på resan. Men visst, det känns fortfarande ovant att inte fritt kunna välja och byta klocka efter vad man känner för och jag har redan bestämt vilken klocka som kommer att sitta på handleden 1/4.
En modd idag. Någon kreativ har lattjat med en gammal "tunna". Ganska bra resultat tycker jag.
Bahh!blött idag så vattentätt är ett krav,ha en go fredag på er ändå!
Den röda sekundvisaren "bryter" fint mot alla andra detaljer på klockan och skapar ett djup.Det här är en tidig 24-timmars Raketa med urverket 2623 (utan H), även känd som "Baltika". Vissa säger att den användes i polarexpeditioner men jag tvivlar på det eftersom den saknar magnetisk skärmning. Den nedre bilden visar klockan i 1972 års katalog. Vissa har ifrågasatt den röda sekundvisaren men i katalogen framgår det tydligt att den är korrekt.
Grymt skick. I vanliga fall har en 52-årig ryss helt omöjligen en klarröd sekund (då är den nog nybytt). De blir ofta bleka åt det orange:a elr dåligt guldiga.Det här är en tidig 24-timmars Raketa med urverket 2623 (utan H), även känd som "Baltika". Vissa säger att den användes i polarexpeditioner men jag tvivlar på det eftersom den saknar magnetisk skärmning. Den nedre bilden visar klockan i 1972 års katalog. Vissa har ifrågasatt den röda sekundvisaren men i katalogen framgår det tydligt att den är korrekt.
Den röda sekundvisaren "bryter" fint mot alla andra detaljer på klockan och skapar ett djup.
Den där klockan har ett snyggt urverk. Jag gillar den där triangulära bryggan.
Jag är fortfarande brydd med den här klockan:
Undrar varför det tjeckoslovakiska försvaret satte unika(?) nummer - ganska odiskret - på några få sovjetiska klockor? Det är iallafall bara några få klockor med de här numrena som tycks existera idag.
Det här är en tidig 24-timmars Raketa med urverket 2623 (utan H), även känd som "Baltika". Vissa säger att den användes i polarexpeditioner men jag tvivlar på det eftersom den saknar magnetisk skärmning. Den nedre bilden visar klockan i 1972 års katalog. Vissa har ifrågasatt den röda sekundvisaren men i katalogen framgår det tydligt att den är korrekt.
Voenno-Vozdushnye SilyEn av dagens klockor, kör vidare på temat.
En BBC klocka, dvs reklam för den engelska radiokanalen eller är det reklam för VVS? Om det tvistar de lärde!
På högerarmen, pga vänsterarmen pryds av en Tag.
Voenno-Vozdushnye Sily
Tack för att du delar dina fantastiska klockor med oss!Det här är en Raketa 24h SAE (Sovjet Antarktisk Expedition). Modellen var en begränsad upplaga speciellt ämnad för medlemmarna i sovjetiska polarexpeditioner. Den har kaliber 2623, ett urverk med 21 juveler av typen «Baltika». Den är lätt att känna igen på sin triangulära bygga. Den är stötsäker och tickar med 18 000 bph.
Urtavlan firar den 16:e expeditionen till Antarktis 1970–72 med texten: "16 САЭ". Det finns två kända typer av denna urtavla: Den ena anger SAE 16 som i det här exemplet, den andra versionen säger bara SAE utan hänvisning till en specifik expedition. Urtavlan har en illustration av den antarktiska kontinenten där de sex sovjetiska polarbaserna är markerade med röda rubiner.
Boetten är av guldpläterad mässing med baksida av stål. Ovanligt för Raketa så är den faktiskt vattentålig. Ännu mer ovanligt är att urverket är inkapslat i en antimagnetisk cylinder. Glaset fäster vid kanten av den inre cylindern vilket resulterar i en mycket tunn kant. Framifrån ser det nästan ut som att den saknar kant.
Det är inte känt hur många av dessa klockor som faktiskt tillverkades, förmodligen ett hundratal. De är sällan till salu eftersom de flesta av dem fortfarande är i besittning av familjer till polarforskarna.
Vilket leder oss till den ursprungliga ägaren av just denna klocka. Boetten är graverad «Till Bykov - Deltagare 19 SAE». Robert Ignatievich Bykov föddes 1938 i Moskva och var en högprofilerad person inom utforskning och rymdfart. Han var involverad i ett antal satelliter och missiler, bland dem Proton, Zenith och Luna. Han övervakade byggander av nya stationer på Artarktis och reste världen runt ombord olika expeditioner.
Klockan är komplett med ask och dokument.