Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Jag hade föredragit att man limmade tillbaka lysmassan och behöll allt. Men ofta är ny lysmassa och rengjorda visare premium. Folk förstår inte originalskick riktigt.Tg 195 har förlorat en bit lume på minutvisare. Oklart om detta är original radium men det är (var) iallafall jämn patina. Rent estetiskt så vill jag göra en relume, och kanske ta bort rost på sekundvisare, men funderar på vad som är bäst för värdet?
Tack för det tipset, borde ge en bra bild. Och det är som du säger, han tycker att sin pappa som är över 70 ska sälja den och göra något roligt för pengarna snarare än att han ska ärva en klocka som kommer ligga i en låda. Han har inget klockinresse alls. Jag hade såklart tyckt att det var roligare om den stannar i familjen.Gick ju en för några veckor sen, den ger nog en bra bild av prisläget. Rätt lika objekt. Bandet kan jag inte föreställa mig är original, och inte heller att det har någon betydelse. Proveniensen med ägarens flyghistoria är säkert välkommen om man lägger den hos ett auktionshus, finns garanterat en kundkrets som går igång på det.
Och självklart borde de behålla klockan ... men det är ju mest självklart för intresserade som oss, för flertalet är det säkert roligare med en ny Apple watch och hundra laxar över på kontot.
Lemania, "Viggen", "Swedish Air Force", "008", kronograf, ca 1970. - Bukowskis
<b>Storlek:</b> 42 mm <b>Material:</b> stål <b>Urverk:</b> manuell, caliber 1872 <b>År:</b> cirka 1970 <b>Glas:</b> plexiglas <b>Armband:</b> läderband ...www.bukowskis.com
Oj, vilket skick!Söndagsklockan får lite handledstid
Lemania TG 195
Har aldrig sett någon dansk Heuer. Norskt däremot.Är det någon som vet vad Danska Flygvapnet hade för klocka på 70-talet? Var det Heuer 1550 som Västtyskarna?
Ja det gick en Norsk Heuer på auktion för inte så länge sen.Har aldrig sett någon dansk Heuer. Norskt däremot.
Ja de kanske inte hade ett officellt flygarurDe hade en för ett natoland ganska blandad flotta med blandat franska, svenska amerikanska plan, så Heuer kopplingen kom inte automatiskt med det.
Danska Marinen hade Excelsior Park cronographer.
Jag vet inte om den här lagen finns kvar i grannlandet:Inget flygvapen i världen slösar väl bort dyra armbandsur på piloter som drar ett par Tuborg till lunchen varje dag.
Är vanligt Lemania cal. 1872-verk i den så det borde alla "vettiga" urmakarare kunna hantera. Skriver inte in någon specifik här, tror att andra kan ge dig tips på bra ställen, beroende på var du borNågon som vet var man bäst servar sin Lemania Viggen?
Jag tipsar om farfars klocka.Någon som vet var man bäst servar sin Lemania Viggen?
Jag tipsar om att undvika Farfars klocka. Minns inte på rak arm vilken KS:are det var som upprepade gånger lämnade in en Certina DS för service utan framgång men jag minns omständigheterna hyfsat väl. Den tappade tid på armen efter service. Även efter ett eller två återbesök för åtgärd. När sedan en amatörurmakare på forumet öppnade den visade det sig att ena tavelskruven saknades eller satt löst, och att den andra gått av. Det vill säga att tavlan inte demonterats vid "servicen" och att klockan inte testats ordentligt efteråt. På DS hänger verket i stötsäkringen och det är relativt gott om plats mellan tavla och boett. När man bar klockan med lös tavla ramlade den framåt så att visarna tog i index. Något som hade märkts vid ett test i en Elma Cyclomat eller liknande. Det här är avancerade klåperier och det finns fler skildringar av kompetensbristen där om man gräver lite i trådarna här på KS.Jag tipsar om farfars klocka.
Det var ord och inga visor!!Jag tipsar om att undvika Farfars klocka. Minns inte på rak arm vilken KS:are det var som upprepade gånger lämnade in en Certina DS för service utan framgång men jag minns omständigheterna hyfsat väl. Den tappade tid på armen efter service. Även efter ett eller två återbesök för åtgärd. När sedan en amatörurmakare på forumet öppnade den visade det sig att ena tavelskruven saknades eller satt löst, och att den andra gått av. Det vill säga att tavlan inte demonterats vid "servicen" och att klockan inte testats ordentligt efteråt. På DS hänger verket i stötsäkringen och det är relativt gott om plats mellan tavla och boett. När man bar klockan med lös tavla ramlade den framåt så att visarna tog i index. Något som hade märkts vid ett test i en Elma Cyclomat eller liknande. Det här är avancerade klåperier och det finns fler skildringar av kompetensbristen där om man gräver lite i trådarna här på KS.
Jag fick också rekommendation på Tidlösa ur för en äldre Speedy. Jag har inte prövat dem själv änHOME | tidlosaur
www.tidlosaur.se
Har ett gott renommé.
Tror han renoverade @Jamterik s 1550 Heuer för några år sedan?
Kanske lite för mycket OT men...Jag fick också rekommendation på Tidlösa ur för en äldre Speedy. Jag har inte prövat dem själv än
Seriös ja, i allra högsta grad!! Han har ju för tusan varit lärare på den enda urmakarskolan vi har i Sverige!Kanske lite för mycket OT men...
@ironcastle du var ju på kurs hos Robert(?).
Verkar seriös eller hur?