Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Vågar jag Android?

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Mazdak, 28 mars 2017.

?

Ska jag byta till Huawei?

 1. JA!

  35,7%
 2. NEJ, Behåll iPhone!

  57,1%
 3. Ja, men inte Huawei (kommentera gärna)

  7,1%
 1. lofgreno

  lofgreno Stormtrooper

  Inlägg:
  461
  Från:
  Stockholm
  Haha, låter kanon!
   
 2. TheBear

  TheBear Rebel soldier

  Inlägg:
  95
  Rada upp vad du prioriterar i en telefon, och välj den som passar in bäst. Man får sällan något som passar på allt.
  Jag har hela hemmet fullsmetat med Appleprylar, och har kört exklusivt iPhone fram till 4S. Sedan ansåg jag att jag fick mer av det jag ville ha i en telefon baserad på Andriod.

  Den största anledningen som fick mig att byta från iPhone var problem med temperaturer/batteriet. Vid minsta lilla tendens till kyla så har dom dött, trots att dom varit fulladdade. Klagat på tomt batteri och vill inte starta. Så fort den blivit varm igen så startar dom med många procent kvar. Detta är inget som är unikt för mig, utan något jag vet att många har problem med. Hamnar jag i knipa ute i minusgrader så kan en sådan sak vara skillnad på liv och död.

  Förutom detta och priserna, så tycker jag dessa system är så pass lika idag att det inte spelar någon större roll. Det finns så pass bra telefoner nu för under 5000kr att jag inte ser någon anledning att betala upp till 10 000kr längre. :)
   
  Ministern gillar detta.
 3. lofgreno

  lofgreno Stormtrooper

  Inlägg:
  461
  Från:
  Stockholm
  Håller med dig. Det jobbiga om man ska gå över till Apple är ju alla appar man köpt osv... :)
   
 4. MacRulez4ever

  MacRulez4ever Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.163
 5. Leafvalley

  Leafvalley Stormtrooper

  Inlägg:
  347
  Från:
  Stockholm
  Du svarar nästan på din fråga, om du har alla Apple kompatibla enheter varför ens fundera på att byta? Om du inte är missnöjd med din iPhone det vill säga. Personligen använder jag android och min fru, trots att jag har en iphone tjänstelefon där AG har t.o.m sagt att jag kan använda den privat. Orsaken är att jag är grymt nöjd med min lur och är van med den helt enkelt. Lycka till!
   
 6. Mazdak
  Trådstartare

  Mazdak Rebel soldier

  Inlägg:
  129
  Jag vill byta endast för kamerans skull. Tycker kameran på iPhone är riktigt kass jämfört med andra telefoner.
   
 7. Coffetoledo

  Coffetoledo Rebel soldier

  Inlägg:
  161
  Från:
  Göteborg
  Min flickvän skulle bifoga lite dokument för en arbetsintervju på sin iphone. Gick inte som planerat och hon behövde min dator.

  Skaffa android.

  Edit: Hon är inte oteknisk
   
  Forsberg, Mazdak, larmar och 2 andra gillar detta.
 8. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  Kör bägge, Apple som jobbtelefon och Samsung privat. Så har jag kört i fem år och helvete vad iPhone känns som en barntelefon, men jag skall åtminstone ge Apple att de inte krashar lika ofta längre..
   
  Mazdak gillar detta.
 9. galácticon

  galácticon X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.627
  Har kört Android länge men, precis som många andra påpekat, så är det lika bra att du stannar hos Apple. Detta med tanke på att du byggt så mycket av din egna "infrastruktur" med deras produkter. Fortsätt med iPhone, det blir kanon :)
   
  lofgreno och Mazdak gillar detta.
 10. spammerstakeahike

  spammerstakeahike Stormtrooper

  Inlägg:
  488
  Jag har Huawei Nexus 6p. En mycket bra telefon till ett bra pris.
  Huawei gör bra grejer men betydligt billigare än konkurrenterna.
  Det jag gillar mest med telefonen är kameran som är mycket bra och du får vanilla Android med säkerhetspatchar varje månad.
   
  Renstroom och Mazdak gillar detta.
 11. daviden

  daviden Admin Admin

  Inlägg:
  9.441
  Från:
  Malmö
  Har sedan 2007 använt iPhone, d.v.s. från dag ett.
  Passerade en del Androidlurar strax därefter, men iPhone var fortfarande primary.

  Börjar pyssla en hel del med hemautomatisering, köpt massor av prylar. Bl.a. har en Google Home landat. Fungerar toppenbra, och jag är imponerad över byggkvaliteten.
  Vilket leder mig in på Android, och då främst Google Pixel.

  Någon som har en som kan uttala sig om den?

  iPhone 7+ kommer mest sannolikt alltid bli min primary p.g.a. att jag bor i Applebubblan - trivs här. Men vore kul att köpa en och varva med.
   
  Mazdak gillar detta.
 12. lofgreno

  lofgreno Stormtrooper

  Inlägg:
  461
  Från:
  Stockholm
  Fick precis min nya S8 levererad till jobbet. Har inte startat upp den än men kan konstatera att byggkvaliten är riktigt bra och helt klart i klass med Iphone. :)

  S8.jpg
   
 13. Renstroom

  Renstroom Stormtrooper

  Inlägg:
  251
  Från:
  Norrbotten
  Haft både iphone och android men då enbart nexus telefoner, alltså googles egna. Har för nuvarande 6p och har aldrig haft ett enda problem och batteritiden är riktigt bra :)

  Kan inte svara för samsung då jag inte ägt en men googles egna android version är relativt lik iphones användargränssnitt i jämförelse med samsungs versioner av android. Skulle jag gå från iphone till android hade jag tittat på nya google pixel/nexus helt klart :)
   
  lofgreno gillar detta.
 14. zeke_varg

  zeke_varg Rebel soldier

  Inlägg:
  128
  Från:
  Stockholm
  Har haft iPhone sedan 2008ish med ett avbrottsår i mitten med samsung. Just nu iPhone SE som funkar ok. Klurar dock på ett byte vid nästa 2årsskifte. iPhone 8 kostar för mycket. Just nu iaf.

  Oneplus 5 funderar jag på. Kan det vara nåt? Andra förslag enligt spec nedan?

  Jag ringer rätt lite, surfar o lyssnar på pods desto mer. En o annan film ibland. Väldigt få appar jämfört med genomsnittsmänniskan. Spelar aldrig spel. Kamera väldigt ofta använd.

  Prio: hållbar (inga glashörn o lättspruckna glas) och bra batteri.

  Vi har PC o två miniipads hemma men klurar på test av samsungpad också.

  Känns som man behöver testa lite i livet o se om andra prylar kan övertyga. Pengar behöver inte kastas bort... om nu inte alternativen suger :)
   
 15. viktorm

  viktorm Rebel soldier

  Inlägg:
  142
  Från:
  Stockholm
  DW eller Rolex? Bara att välja ;)

  Skämt åsido, har något otroligt svårt för Androidtelefoner överlag. Köper att de enskilda komponenterna och funktionerna är bättre än iPhones motsvarigheter, men det räcker inte för mig. Gillar Apple, sättet de marknadsför sig på och just enkelheten.
   
 16. differo

  differo Stormtrooper

  Inlägg:
  202
  Från:
  Malmö
  Otroligt laddad diskussion på jobbet, brukar detta vara, dock med glimten i ögat. Byt och testa, känns det inget bra, gå tillbaka till ios. Skall jag lägga min röst så säger jag dom någon tidigare i tråden: ios känns som barntelefon:). Smaksak i slutändan.
   
 17. zeke_varg

  zeke_varg Rebel soldier

  Inlägg:
  128
  Från:
  Stockholm
  Det jag är skraj för är prestandan o driftsäkerheten. Men va fan, diskussionen känns så onyanserad för ofta. Svårt o ta det på allvar när alla prisar den egna och kastar bajs på andra. Här på klocksnack är det iaf oftare folk med bådeoch, köper o testar. Flippar..
   
 18. sventon

  sventon Rebel soldier

  Inlägg:
  122
  Från:
  Stockholm - Västerås
  Vill du ha en telefon som bara "fungerar (TM)" så är iPhone det enda alternativet imho. Har kört Android i omgångar och blivit lika besviken varje gång... Känner mig alltid lika "förrådd" av den haussade funktionaliteten som man aldrig använder om inte hela ens liv revolverar kring att just använda allt i Androids ekosystem (inkluderat sälja din själ osv). Enda fördelen med att köra Android är väl om du vill utveckla appar och inte vill betala för Xcode samt slippa den noggranna gallringen.
   
 19. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.156
  Näe, då är Apple bättre eftersom som de tvingar fram de haussade funktionaliteterna så att de används eftersom det inte erbjuds några alternativ - "jag gillar det här för att Apple säger det" typ... :D ;)
   
  M.L. gillar detta.
 20. BadkarsPiraten

  BadkarsPiraten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.464
  Från:
  Ulricehamn
  Det finns över 12500 olika Android telefoner.
  Läs det igen, tolvtusenfemhundra.
  Det finns 10 iPhones.

  Go figure.
  Vad är enklast att göra ett operativ system för tror ni? 10 telefoner utvecklade inom samma byggnad eller ett operativsystem som skall fungera för alla möjliga olika typer av telefoner.

  Att folk tror Samsung = Android är som att säga att Acer skärmen på ditt skrivbord är Windows.

  Android är inte ett dugg krångligt och finner man det krångligt så känns det som att man borde ha det svårt att sätta på micron i hemmet också, och då är det inte riktigt prylarna det är fel på.
   
  M.L., lofgreno, Forsberg och 1 annan gillar detta.
 21. sventon

  sventon Rebel soldier

  Inlägg:
  122
  Från:
  Stockholm - Västerås
  Säger inte att Android är "dåligt" enligt specifikation. Men det erbjuder inte en användarupplevelse som är jämförbar med IOS. Android är verkligen ett bokstavsexempel av att tanken var god men när det väl kommer till kritan levererar det inte på den nivån som man förväntat sig. För den som gillar att experimentera och att telefonappen kan krasha lite då och då är det en bra lösning kanske. Men en som vill ha tillförlitlighet och att grejerna bara lirar finns det inget annat alternativ än IOS och detta har inte att göra med hur skickligt man manövrerar sin micro i köket eller ej.
   
  Zuuki gillar detta.
 22. willbur

  willbur X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.642
  Från:
  Stockholm
  Intressant tråd. Jag har haft Iphone sen 3gs hette den va? Alltid varit nöjd med telefonen på alla sätt och alltid haft mac osv. Nu börjar jag dock tröttna totalt på Iphone's design och är beredd att ev testa Android (samsung) nästa år.
   
 23. Zuuki

  Zuuki Stormtrooper

  Inlägg:
  358
  Från:
  Östergötland
  Du kommer ångra dig rätt så fort. Kul nån vecka sen när man inser att allt flyter på och är skönare att använda på en Iphone så går du tillbaka :rolleyes:
   
  sventon och Bottega gillar detta.
 24. Forsberg

  Forsberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  673
  Från:
  Stockholm
  Och när hade du Android senast? För 10 år sen eller?
  Min iPhone (6) hänger sig och kraschar betydligt oftare än min Android (Sony)..
   
 25. Forsberg

  Forsberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  673
  Från:
  Stockholm
  Mitt tips är att köra Sony. Har haft det i massor av år nu och alltid varit nöjd. Gjorde en avstickare till LG en sväng men det var inte alls lika bra. Frugan har alltid haft Samsung men jag måste säga att mina Sony-lurar brukar klå hennes..
   
 26. sventon

  sventon Rebel soldier

  Inlägg:
  122
  Från:
  Stockholm - Västerås
  Har Android i jobbet (ofrivilligt) men kör en iPhone privat för att jämna ut tillvaron. Hoppade faktiskt på Android när det begav sig med 1.5 och har varit med parallellt under "utvecklingen" framåt (då jag har jobbat som utvecklare mot mobila plattformar). Står fast vid min tes om att IOS > Android för den som bara vill ha en vardaglig funktionsduglig telefon. Android = neverending alpha/beta.
   
 27. sventon

  sventon Rebel soldier

  Inlägg:
  122
  Från:
  Stockholm - Västerås
  Att köpa en Androidlur blir oftast en större kostnad i slutändan då du ändå kommer att köpa dig en iPhone när du ruttnat ur på den. Spelar ju ingen roll om du tar ännu en ny droidlur. Det är samma besvikelse med nytt skin du möts av ;-)
   
 28. Forsberg

  Forsberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  673
  Från:
  Stockholm
  Ok.. Jag håller verkligen inte med. Jag tycker att iPhone bokstavligt talat suger vid en jämförelse. Det finns ingenting som är bättre med en iPhone. Och de funktioner som ändå är okej på iPhone har de ju snott från Android. Men det är ju bra att man får tycka olika.
   
 29. BadkarsPiraten

  BadkarsPiraten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.464
  Från:
  Ulricehamn
  Nä.
  Kört Android sen Galaxy S2. Blir ingen iPhone här.
   
  Forsberg gillar detta.
 30. sventon

  sventon Rebel soldier

  Inlägg:
  122
  Från:
  Stockholm - Västerås
  Härligt att det fungerade för dig med S2 och framåt. Kan ha varit ungefär då i tiden som Android (v2.3+) ens gick att bruka som telefon och inte bara bugglåda.
  Se iPhone som en finare klocka, behöver inte vara senaste specen på det som kör, utan det är själva helheten och hantverket som leder till en förhöjd användarupplevelse. Android har aldrig kunnat leverera i den aspekten någonsin. Sen är det oftast ett stort antal utvecklare i rörelse eller folk som gör en app som senare uppmärksammas som en "funktion" och byggs in i själva operativet. Inte nödvändigtvis att någon "stjäl".