Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Bad sound kills good music, Hi-Fi & dylikt.

Diskussion i 'Lifestyle' startad av WiktorK, 11 december 2014.

 1. Måberg

  Måberg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  682
  Från:
  Sverige
  Skrev ju för ett tag sedan och frågade om råd med nya front-högtalare/stavivare. Fick nu idag ett par Heco Celan 300 som ska testas snarast möjligt! :) God jul på er!
   
  OBRKV och mega gillar detta.
 2. CaptainOats

  CaptainOats AT-AT driver

  Inlägg:
  5.109
  Denon heos är rätt bra. Finns säkert bättre men den låter bra iaf.
   
 3. Tomas Eriksson

  Tomas Eriksson Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.583
  Från:
  Prettogettot
  Vilken budget? Yamaha YSP-5600 är trevlig om du vill ha allt i ett.
   
 4. Parabellum

  Parabellum Y-Wing pilot

  Inlägg:
  654
  Från:
  Stockholm
  Tack för tipset. Har du den själv? Vad har du att jämföra med - har du haft ett stabilt "riktigt" hemmabiosystem tidigare?

  Budgeten skulle jag kunna tänka mig sträcka upp mot YSP-5600-priser i allra värsta fall, men det känns tokfel att sälja ett "riktigt" system och sedan köpa en soundbarlösning för så mycket pengar. Särskilt med tanke på att Yamahas värsting-soundbar inte riktigt verkar ha konkurrenter ännu och priset känns i det högsta laget. Vem vet hur tekniken ser ut om 2 år och min bar blir utdaterad helt plötsligt?

  Har du den själv? Har läst en del recensioner - men vill veta hur den låter när det kommer till musik och film. Vet ej riktigt om surround-upplevelsen är äkta nog för att lägga så mycket pengar på en soundbarlösning när man kanske kan lägga de pengarna på en mer 2.1-inriktad soundbar, om du förstår hur jag menar.

  Är oerhört velig. Antingen behåller jag mitt 3.1 Dali-system trots allt eller så byter jag endast ut den till en soundbar som verkligen och erkänt låter bra, som är så nära riktig 2.1-hifi som möjligt. Om ens möjligt.
   
 5. CaptainOats

  CaptainOats AT-AT driver

  Inlägg:
  5.109
  Hjälpte min far att köpa en. Testade en hel del olika och tycker den lät bäst under 10K

  Bra ljud. Jag har själv ett 2 kanaligt hifi system med b&w högtalare.

  Tror aldrig du kan ersätta ett surround men soundbar med sub ger ändå bra ljud.
   
 6. Parabellum

  Parabellum Y-Wing pilot

  Inlägg:
  654
  Från:
  Stockholm
  Tack
  Ja det är det jag är ute efter. Ett så nära 3.1 HiFi-liknandeljud som möjligt. Får se om jag kan testlyssna det sen.
   
 7. CaptainOats

  CaptainOats AT-AT driver

  Inlägg:
  5.109
  Finns inga genvägar. Bara o lyssna :)
   
 8. Niclas

  Niclas Rebel soldier

  Inlägg:
  110
  Från:
  NVSkåne
  Min R.E.L -sub har lagt av och jag behöver nåt nytt. Någon som kan rekommendera en bra MUSIK-sub under 10´?
  Velodyne SPL-serien reas nu men har fått sisådär kritik. REL T7 och T9 finns inom budget men hur låter dem ? Bättre med 2 Klipsch R-subbar som går inom budgetramen ? SVS och PSB, är det nå´t och vem säljer ?
  Filmmuller är helt ointressant, det får man på köpet.
  Skall vara stöd neråt via högnivå till Focal Mini-utopier i ett medelstort rum ( satt avrullning vid ca 40hz tidigare )
  Tips, förslag och synpunkter mottages tacksamt.
   
 9. Rozzy

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  6.140
  Från:
  Stockholm
  Hej alla initierade,
  Jag har tidigare haft stort intresse i ljud men detta intresse frös för ca 15 års sedan i och med familjebildning och nu gift, hundägare och tre barn senare känner jag mig som en total rudis i ämnet. Det jag undrar över är att jag skulle vilja komplettera anläggningen med en spelare för mp3 (flac etc). Finns det något som låter bra? Något som matchar grammofonspelaren och CDn? Jag vill inte lägga för mycket pengar och köper gärna begagnat. Helst ser jag att manicken har samma bredd/storlek som resten av hifi prylarna.
  Uppsättningen består av Dual CS5000 med AT MC pickup och grammofonförstärkare, Proton för och slutsteg, Bluenote Koala CD (Italiensk High End med rörförskärksre) samt NHT högtalare.
  IMG_7598.JPG IMG_7597.JPG
   
  Öbo, komri, stelah och 1 annan gillar detta.
 10. Mankebank

  Mankebank Rebel soldier

  Inlägg:
  174
  En begagnad Linn Majik DS hittar du för en bra bit under 10000. Det finns Sneaky Music DS för liknande pengar men behöver du inte förförstärkare och slutsteg är Majik bättre och Sneaky saknar grammofoningång så du kan inte använda den som enda enhet. Linns DS-spelare låter så bra att de helt slutade tillverka CD-spelare, inklusive CD12 som kostade en kvarts miljon eller så. Vill du ha allt i ett siktar du på en Majik DSM och ersätter allt utom grammofonen. En äldre (de äldsta heter DS-i) finns från kanske 20.
   
  komri, mega och Rozzy gillar detta.
 11. mega

  mega AT-ST driver

  Inlägg:
  1.304
 12. ScubaKing

  ScubaKing X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.098
  Coolaste man kunde ha när jag var grabb i mitten av 80-talet. En bergsprängare med inbyggd TV.. :D

  Nordic-RT-4_7.jpg
   
  Fido1, stelah, Ken och 8 andra gillar detta.
 13. Empa

  Empa AT-ST driver

  Inlägg:
  1.243
  Beror lite på vad du vill göra, finns ju Sonos och squeezebox, de faller på bredden men och andra sidan så kan man ställa dom i ett skåp så syns de inte. Hur lagrar du musiken? Squeezebox kräver någon form av mjukvara. Har själv haft Squeezebox Touch i min f.d rätt. Kompetenta anläggning utan anmärkning på ljudkvalitet.
   
 14. Torsten

  Torsten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.577
  Från:
  Orten
  Det var tider det! :)
   
  ScubaKing gillar detta.
 15. Rozzy

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  6.140
  Från:
  Stockholm
  Tack för tipsen! En nätverksspelare verkar vara grejen. Jag såg att även Marantz (ex NA6005) och Pioneer N-50A verkar vara bra lite billigare delar att ställa in i hyllan och koppla in. Kan man sätta in en USB- hårddisk till detta?
   
 16. OBRKV

  OBRKV Stormtrooper

  Inlägg:
  432
  Från:
  Stockholm
  USB-minnen brukar funka bra, men jag är lite osäker på hårddisk. Det kan bero lite på vilket filformat och storlek den har. Annars är NA6005 rätt trevlig! Finns ju stöd för Spotify Connect och lite annat bekvämt.
   
  Rozzy gillar detta.
 17. OBRKV

  OBRKV Stormtrooper

  Inlägg:
  432
  Från:
  Stockholm
  Tycker Velodynes SPL-serie är rätt najs! Följsamma och musikaliska. Klipsch-subbarna är tråkiga för musik. Isåfall skulle jag personligen antingen välja en ny REL eller en Velodyne.

  Ett alternativ kanske kan vara en Elac SUB2030 som låter rätt bra för musik!
   
  Niclas gillar detta.
 18. Mankebank

  Mankebank Rebel soldier

  Inlägg:
  174
  Det är möjligt att det finns musikstreamers som har USB, men det vanliga är att man strömmar över nätet. Antingen lägger du musiken på en dator (som då naturligtvis måste vara på när du lyssnar) eller så skaffar du en NAS. Det finns billigare eller dyrare av sånt också, vissa spelare kräver att du har en DLNA-server som snurrar, andra inte. Enklast är Sonos, sämst är Squeezebox (men Logitech har slutat med nätverksspelare, eller hur).

  Ska jag ge några olika systemförslag är det billiga och enkla en Sonos Connect och en billig tvådisks-NAS från Qnap eller Synology. Jag hade valt med hotswap, och då är Qnap TS-231 billigast just nu. Ett par bra diskar behövs också, jag har inte haft några problem med WD Red. Ska du bara spara musik klarar du dig med lite plats, men de är billiga och varför inte lagra fotografier lite mer säkert samtidigt. Och RAID är inte backup, så en extern USB-disk behövs förstås också.

  Mitt mellanförslag är som ovan: En begagnad Linn Majik DS. Kanske en större NAS också. Fyra diskplatser och Intelprocessor är inte fel om man vill använda den till annat.

  Nästa nivå är att byta ut allt utom skivspelaren mot en Linn Majik DSM. Mer NAS än ovan behöver du knappast.

  Och är du det minsta intresserad av ljud rippar du förstås dina skivor förlustfritt som FLAC eller ALAC.
   
  komri gillar detta.
 19. Mankebank

  Mankebank Rebel soldier

  Inlägg:
  174
  USB-minnen är inte permanent lagring. Fungerar för att flytta filer men är ingenting för långtidslagring av saker man säkert vill behålla, som sin skivsamling.
   
 20. OBRKV

  OBRKV Stormtrooper

  Inlägg:
  432
  Från:
  Stockholm
  Det stämmer! Syftade mer på att USB-minnen funkar för att spela upp via USB-ingången på Marantzen, men att hårddiskar kan variera om det funkar eller ej.

  Men som du även nämner i ditt föregående inlägg så är väl det bästa att man kanske köper en NAS och slänger in samlingen där.
   
 21. Torsten

  Torsten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.577
  Från:
  Orten
  Har en tvådisks Synology sen ett par år tillbaka och den bara tuffar på, inga problem hittills. Lite för klen för att transcoda 1080-filmer men det sköter min ATV4 om nuförtiden.

  Vad jag vill ha sagt var nog bara att Synology är bra skit! :D
   
 22. Mankebank

  Mankebank Rebel soldier

  Inlägg:
  174
  Min ena Qnap har snurrat 24/7 med bara korta stopp för flyttar och uppdateringar sedan 2009. Jag har bytt någon disk när den varnade men det behöver man ju inte stänga ned för att göra. Jag tror inte det spelar någon roll vilket av märkena man väljer, men köp som sagt med minst två diskar och hotswap.
   
  Torsten gillar detta.
 23. Amund

  Amund Rebel soldier

  Inlägg:
  61
  Från:
  Stockholm
  Blir en del musiklyssning i helgerna. Kör fortfarande squeezebox då jag inte hittat något bättre än?
  _20161229_205602.JPG
   
  JSP och Empa gillar detta.
 24. azcii

  azcii X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.716
  Från:
  City 17
  Ett tips för er som har uppgraderat till Windows 10 - Märkte att basen i mina lurar (Fidelio x2) försämrades rejält efter jag uppgraderade - och då menar jag rejält. Följde dessa instruktioner, nu låter de bra igen.

  "I have an HP. My fix was to go to device manager. Go to sound video and game controller. high definition sound device. Right click properties go to driver tab then click on update driver, then the second one browse computer for driver software. Go to second option again stating let me pick from a list of device drivers on my computer. Click on high definition audio device not the idt audio codec. Install and enjoy"
   
 25. komri

  komri Rebel soldier

  Inlägg:
  86
  Så rätt! Glöm inte att kika efter renewversiorna som ofta säljs för, i sammanhanget, en spottstyver. En renew är innandömet från en ds eller dsm som man har möjlighet att få monterat i ett annat, dock simplare, chassie i samband med uppgradering.
  Har haft några ds-varianter och de bräckar allt i CD-väg jag hört, men har en bit kvar till vad en vettig skivspelare levererar.
   
 26. simonhakansson

  simonhakansson Rebel soldier

  Inlägg:
  63
  Från:
  Kalmar
  Ingen som råkar vara sugen på en Dali E-12 F sub? Råkar ha en ståendes då den inte används efter jag köpte mina Opticon 2 stativare.. :)
   
 27. Yrsnö

  Yrsnö Y-Wing pilot

  Inlägg:
  502
  Vinylen åkte fram i helgen för första gången på flera år, har tidigare haft stort hifi-intresse men på senare tid endast kört på head-fi istället, nu till frågan. Min nuvarande setup saknar ett riaa-steg(Primare I32+DAC30), några förslag på ett vettigt budget riaa(ca 1000:)? Kör en Clearaudio virtuoso wood MM puppa.
  Sitter väldigt sällan framför stereon nu för tiden så inget jag vill lägga en större summa på för nuvarande, vore bara kul att få spela lite av de gamla vinylerna igen :D

  Tacksam för tips :)
   
 28. Öbo

  Öbo Stormtrooper

  Inlägg:
  280
  Från:
  En ö i havet
  Jag använder en Nad PP2 som jag tycker funkar bra ihop med min Project RPM 5 med Benz Micro Gold MC puppa.
  Jag skulle säkert få ett lyft med ett bättre riaa-steg men jag låter det vara så länge... Den kostar en tusenlapp och är liten och smutt!
  Kolla annars Hifimagasinet.com för begagnat.
   
 29. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Håller med Obo. NAD PP2 är riktigt bra. Sjukt prisvärd för runt 1000 lappen.
   
 30. Yrsnö

  Yrsnö Y-Wing pilot

  Inlägg:
  502
  Tack för tipset, ska läsa på den lite om den. Har börjat kolla hifimagsinet igen, var ett tag sedan man hade daglig koll där :p
  Funderar även på om jag ska bygga något eget, riaa är ju en ganska enkel design så något kul kan man alltid cada men brukar alltid vara tiden som saknas ^^
  Någon som gjort något liknande?