Laddar...
Nymans Ur 1851

Bitcoin, Ether och andra kryptovalutor

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Kvisten, 13 maj 2017.

 1. Kvisten
  Trådstartare

  Kvisten Stormtrooper

  Inlägg:
  296
  Ja, det mest "säkra" bland krypton är just BTC. Allt annat sjunker mycket snabbare. Så det bästa skulle ju varit, om man var snabb, att köra över till USD. Men håll i dina krypton, de går upp igen så småningom :).

  Och ni som är oroliga för "kraschen", jämför gärna priser idag med vad de var i maj, när denna tråd startades. I maj varnade många för att de är för högt värderade, att kraschen kommer när som helst. Nu har vi sett en nedgång i en månad med ett totalras på vissa valutor, men ändå är marknaden mycket högre än den var i maj.

  Jag vill inte ens gå in på hur priserna såg ut i januari.

  IDAG:

  Untitled.png


  MAJ 2017:

  [​IMG]
   
  mega gillar detta.
 2. Kvisten
  Trådstartare

  Kvisten Stormtrooper

  Inlägg:
  296
  Intressant/skrämmande hur förutsägbara människor och beteenden på marknader är. Mig själv inkluderat. Kvittar om det är krypton eller aktier eller något annat, marknader och människor brukar bete sig på samma sätt och många analogier kan dras mellan exv kryptons "uppgång och fall" under de senaste två-tre månaderna och rörelser på andra marknader, så som finanskraschen 2008.

  När hypen började i april/maj och folk får höra att det finns lätta pengar att tjäna börjar uppgången och en bulltrend. Då pratas det om krypton överallt och massmedier börjar nämna krypton på daglig basis, ofta där optimistiska "experter" spår att en BTC kan gå till $10 000 och att Ethereum är Internet 2.0. Nyheter om storföretag som börjar använda blockchaintekniken och länder som accepterar BTC som valuta. Kommentarer om potentiella bubblor avfärdas med att endast en pytteliten del av befolkningen är medveten om krypton och att det således kommer komma in extremt mycket nya pengar, när fler och fler öppnar ögonen för krypton. Och visst kan uppgången fortsätta till månen tänker många - krypton är ju unikt och nytt och behöver inte hålla sig till traditionella modeller av hur marknader fungerar. Men sakta men säkert kickar distributionsfasen igång. Folk tänker att det är en kortsiktig konsolidering och att nya ATH:er nås inom kort. Sedan kommer ännu en krasch och denna gång vill värdena inte återhämta sig. Beartrenden kommer och folk pratar mindre och mindre om krypton. Paniksälj följs av kommentarer om att krypton egentligen inte är värda någonting och att de snart kommer gå mot 0. Medier citerar nu oftast kryptopessimister som menar att en BTC reellt är värd $100 och inte mer. Och krypton får allt mindre utrymme i media. Paniken breder ut sig vilket leder till masssälj och kraftig nedgång. När man har nått vissa låga supportzoner tänker många att nu är krypton på rea och att man har chansen att köpa på sig krypton billigt. En kortvarig uppgång och folk tror att upptrenden är tillbaka, så då kör många in pengar igen. Men det visar sig vara en bulltrap och priserna faller snabbt igen. Folk förlorar pengar och marknaden vill inte återhämta sig - istället fortsätter allt falla. Efter ett tag förlorar man allt hopp och säljer av på bottennivå för att i alla fall kunna ta ut det lilla man har kvar av pengarna. För många uppstår problem då man inser att man har investerat betydande summor som man egentligen inte har råd att förlora. Krypton får ett dåligt rykte och glöms bort av många. Nedtrenden fortsätter under en lång period. Efter ett par år sker allt igen på nytt - hypen börjar, kraftig uppgång, konsolidering, nedgång, desperation och paniksälj. Det vi ser idag på kryptomarknaden har redan hänt minst en gång tidigare, för ca fyra år sedan.

  Problemet är att folk ofta investerar för betydande belopp och därför får panik när marknaden går ner snabbt. De paniksäljer innan alla pengar är förlorade och har inte is i magen eller råd att rida ut vågen. Därför har vi som har investerat "kaffepengar" ett övertag. Jag gick in med kaffepengar för några år sedan och har gått igenom allt detta tidigare - nu är mina ursprungliga kaffepengar värda en betydande summa.

  Min högst opålitliga bedömning är att vi just nu är i en bulltrap. Nertrenden kommer nog fortsätta ett tag till. Ni som har sålt under nedgången kan nog vänta ett tag till innan ni köper in er igen. Ni som inte har sålt alls, ni bör låta innehavet ligga och glömma bort krypton ett tag - så småningom växer kontot igen. Min plan är att avvakta till mot slutet av augusti, för att sedan sakta men säkert ackumulera krypton i 1-2 år. Jag kommer investera ett par procent av inkomsten kontinuerligt för jag är optimistisk inför framtiden - jag vill sitta med en betydande portfölj när nästa bulltrend kommer. En del av innehavet kommer ligga i BTC, som säkerhet, men en stor del kommer investeras i altcoins. De "lätta pengarna" finns inte mer med BTC/ETH. Det är otänkbart att BTC ökar med 3000 % igen. Men att altcoins som EOS, Neo, Waves, Pivx, Lisk etc gör det är mycket möjligt - det gäller bara att man kontinuerligt håller sig uppdaterad kring utvecklingen. Kanske kommer nya altcoins upp som växer enormt. Nu är jag ju också intresserad av den tekniska utvecklingen varför det bara är kul och spännande för mig att följa utvecklingen - det är något jag gärna gör på fritiden på daglig basis.

  Tänk också på att den underliggande tekniken i alla dessa kryptovalutor och blockchains fortfarande är väldigt solid. Nedgången beror inte på att tekniken har visat sig vara ohållbar - tvärtom, tekniken har visat sig vara extremt robust. Och många nya förbättringar kommer. BTC genomgår snart fundamentala förändringar och ETH likaså. Intressant är också att tokens som har lanserats genom ICO:er har fått ett dåligt rykte och därför håller sig spekulanter borta från dem. Men många av dessa har fantastiska användningsområden och har sett till tekniken presterat till och med över förväntan. Den långsiktiga potentialen är därför stor. Så håll koll på dessa "bortglömda" "ICO-valutor". EOS, Neo, Stratis, Status, Bancor är några exempel.
   
  M021, ErikM, mega och 3 andra gillar detta.
 3. Leif

  Leif Rebel soldier

  Inlägg:
  170
  Jag bagholdar hårt nu. Är inte speciellt orolig, har tappat fantasisummor sista månaden men jag ser det i perspektiv till vad vi var i februari/mars. Eller ännu bättre, var vi var förra året vid den här tiden. En ETC var då värd 1$, en Bitcoin 550$. Sjukt grym utveckling på längre perspektiv.
  Håll i era mynt, håll i dem..
   
  Jimpa, M021, Kvisten och 2 andra gillar detta.
 4. mega

  mega AT-ST driver

  Inlägg:
  1.098
  Har du tips om någon bra site för att hålla sig informerad om nyheter, teknik, trender etc ?
  Lite nyfiken på senaste dagars snabba ned och uppgång till exempel.
   
 5. Bottega

  Bottega Stormtrooper

  Inlägg:
  231
  Från:
  Stockholm
  Reddit skulle jag säga!
   
  mega gillar detta.
 6. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.334
  Från:
  Sverige, stockholm
  Försöker förstå huruvida kraken stöder båda bitcoin "forkarna" eller bara ena. Någon som har koll så här innan 1 aug.
   
 7. Leif

  Leif Rebel soldier

  Inlägg:
  170
  Lowe92 gillar detta.
 8. Leif

  Leif Rebel soldier

  Inlägg:
  170
 9. Kvisten
  Trådstartare

  Kvisten Stormtrooper

  Inlägg:
  296
  Coindesk.com är en bra portal. Sedan är det bra att följa olika youtubers/poddar som behandlar krypton. Där får du ofta utförliga analyser väldigt snabbt och många kör livesändningar. Ameer Rosic på youtube är en bra tillgång. Tradingview.com har också bra artiklar (dock mer inriktade på technical analysis)

  Sedan har du också, som nämnts ovan, Reddit. Problemet med Reddit är dock att det finns för många "fanboys" där. Extrema optimister blandat med några extrema pessimister och det blir svårt för dig att veta vilken linje du ska gå på.
   
  Senast ändrad: 24 juli 2017 kl 21:09
  mega gillar detta.
 10. Oscaro

  Oscaro X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.933
  Läst en del på senaste tiden om Factom, väldigt intressant project som jag tror har store potential än de flesta store valutorna idag. Finns konkreta och användbara användningsområden redan idag. Kommer nog låta det vara min första kryptoinvestering.
   
  Kvisten gillar detta.
 11. Bottega

  Bottega Stormtrooper

  Inlägg:
  231
  Från:
  Stockholm
  Senast ändrad: 26 juli 2017 kl 19:41