Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Den nya större mattråden

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Joffrey, 5 augusti 2016.

  1. 16610

    16610 Rebel Commander

    Inlägg:
    11.419
    Tack för tips. Kan bara hålla med. Gillar de restaurangerna skarpt
     
    stigge gillar detta.
  2. ollkli

    ollkli Y-Wing pilot

    Inlägg:
    843
    En redig burgare sitter aldrig fel, här malde vi ihop högrev och varmrökt sidfläsk. Cheddarost på 2 av puckarna. Dressingen är en egengjord tryffelmajonnäs och lite sriracha! Ca 350G kött :)
    IMG_3955.JPG
     
    GordonG, Fixxxer, Frusciante och 10 andra gillar detta.
  3. tossefar

    tossefar Rebel soldier

    Inlägg:
    168
    Från:
    Stockholm
    Ser förvisso jäkligt gott ut men jag känner att ration kött till bröd blir lite skev! Hade hellre sett 350g uppdelat på två bröd.
     
  4. ollkli

    ollkli Y-Wing pilot

    Inlägg:
    843
    Den var lite svår att äta ;) och ingen utställningsburgare direkt :) MEN top 5 jag sänkt smakmässigt!
     
    Oscaro och Lowe92 gillar detta.
  5. Tobias Eriksson

    Tobias Eriksson X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.095
    Efter diskussionerna om inbränning av kolstål funderar jag lite över min wokpanna. Ska denna också brännas in på något vis, det är ju dock inte kolstål.
    20170311_155847.jpg
     
  6. BOTL

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    810
    Från:
    Gefle
    Så imponerad av vad denna lilla grill klarar av. Köpte riktigt kol ( briketter är skit och förstör alla komodogrillar oavsett märke). Tände upp och man närmar sig 200 grader inom 3-4 min. Galet.

    Sen sjunker det lite och det blir glöd, går in för att ta en espresso. Den är uppe 310 grader. Låter man den gå för fullt är blir det sjukt varmt.

    Första middagen, flankstek. Trodde man hade glömt allt men tydligen inte. Väldigt nöjd med resultatet.

    Vfrugan och jag delade på denna, absolut godaste cognacen vi druckit.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    80s, CaptainOats, ErikGBG och 9 andra gillar detta.
  7. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    76
    Ingen erfarenhet av komodogrillar, varför funkar inte briketter
    -Blir det för varmt?
     
  8. BOTL

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    810
    Från:
    Gefle
    Briketter är ju sammanpressat trä, skit och man förstör grillarna. Samtliga tillverkare jag kollade upp säger ifrån men inte kollat upp det mer än så.
    Denna klarar strax över 500 grader på kol, mer behövs inte. Tycker inte briketter ger någon "vettig" smak för den delen.
    Tyvärr har jag inte bättre svar än så
     
  9. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    76
    Gillar själv briketter till mat som behöver ligger på en stund just för briketternas egenskap att hålla glöd länge.
    Kan hålla med om att smaken är lite bättre med kol. Då kan man t ex använda lite rökspån/träd eller blanda lite briketter/kol.
    Kör dock med kol för direkgrillning då det blir klart snabbare.
    Kör med en 57cm Weber och det säljer ju själva briketter och rek. detta för längre matlagning.
    Suverän kvalité på deras produkter. Detta är andra Webergrillen inom familjen, den första höll i 20år!
    (med byte av delar såklart)
     
  10. BOTL

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    810
    Från:
    Gefle
    Körde också Weber innan och de är så dåligt isolerade att den kräver konstant matning med kol. Även bra kol. Har ju ett gäng vänner som tävlar på hög nivå i grillning. Kommit 6:a i världen så mitt val var baserad på råd från folk som grillat tusentals timmar. Du kan köra 8-12 timmar med en laddning kol i Primon, det säger en hel del. Men till en weber skulle jag ändå rekommendera dig att testa bra kol från nån grillåterförsäljare. Den jag köpte från Granngården håller bra kvalitet för humana pengar.
     
    ErikGBG och stigge gillar detta.
  11. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    76
    Köper till 100% att Weber har dålig isolering, finns det någon traditionell grill som inte har det?
    Det är väl stora fördelen med en keramisk grill, att den just går att få väldigt varm och behålla värmen länge?
    Nu blev man ju sugen på en sån oxå....;)
     
  12. BOTL

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    810
    Från:
    Gefle
    Nej du har helt rätt, keramiska har en helt annan förmåga att hålla värme men kostar väl därefter. Tyvärr.

    http://www.granngarden.se/Granngården/Grillkol-Granngården,-10-kg/p/1220118
     
    stigge gillar detta.
  13. P-vakten

    P-vakten AT-ST driver

    Inlägg:
    1.472
    Från:
    Stockholm
    Vad får man betala för ett sådant odjur @BOTL ?
     
    BOTL gillar detta.
  14. BOTL

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    810
    Från:
    Gefle
    På tok för mycket. På inköpslistan står deflektorplatta, hålla till plattorna och överdrag :( 3000
     
    P-vakten gillar detta.
  15. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.804
  16. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    76
    rdianat, CaptainOats och Rolex1220 gillar detta.
  17. Josef B

    Josef B Bestraffaren

    Skall pannan svalna av mellan varven? Helt kall?
     
  18. Aurum

    Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

    Inlägg:
    15.091
    Skulle låta den svalna av något, men behöver inte vara kall. Är den för varm är det svårt att få det jämnt.
     
    Josef B gillar detta.
  19. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.569
    Från:
    Malmö/Lund. Typ
    Asiatisk restaurang omkring hötorget/norrmalm. Förslag någon? Till kvällen.
     
  20. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    907
    Typ av restaurang, Buffé till fine dining?
     
    Kejsaren gillar detta.
  21. marmot

    marmot Y-Wing pilot

    Inlägg:
    652
    Från:
    Stockholm
    EAT i moodgallerian är bra.
     
    Kejsaren och Zingo gillar detta.
  22. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    907
    Magiskt sidfläsk där! Men vart är den nu?? :nailbiting:
    IMG_0895.JPG
     
  23. marmot

    marmot Y-Wing pilot

    Inlägg:
    652
    Från:
    Stockholm
    I moodgallerian?
     
  24. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    907
    Japp
     
  25. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.569
    Från:
    Malmö/Lund. Typ
    Det blev riktigt sent från jobb. :-(
    Men tänkte mig i samma klass som kopanang på skånegatan.
     
  26. marmot

    marmot Y-Wing pilot

    Inlägg:
    652
    Från:
    Stockholm
    Pho & Bun? Eat är dyrare. Arirang är också ett mkt bra alternativ.
     
    Kejsaren gillar detta.
  27. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.569
    Från:
    Malmö/Lund. Typ
    Blev koreanskt igår. Namu i Malmö. Trevligt och gott. Gär första smårätten. Tonfisk.
    IMG_2584.JPG
     
    Tobias Eriksson gillar detta.
  28. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.417
    Besökt Svartengrens och tyckte deras 5-rätters var helt ok men att AG är bättre just på kött. Vinpaketet till var inte mycket att hurra för heller. Till råbiffen fick vi i och för sig en chardonnay från Jura som var toppen men sen var det meh rakt i genom. Sämst var dessertvinet som var ngn chenin blanc som inte smakade något över huvud taget...

    Meny nedan:

    Skärmavbild 2017-04-01 kl. 19.56.10.png
     
    Joffrey, Kejsaren och ErikGBG gillar detta.
  29. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.569
    Från:
    Malmö/Lund. Typ
    Trist när man förväntningarna inte uppfylls.

    Låter inte så gott med mellangärde för övrigt.
     
  30. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.417
    Hehe, sant, vi fick dock njurtapp så det är nog lite beroende på tillgång
     
    Kejsaren gillar detta.