Laddar...
Nymans Ur 1851

Den nya större mattråden

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Joffrey, 5 augusti 2016.

  1. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    105
    Sol!
    Vilken tycker ni är Stockholms trevligaste uteservering?
     
  2. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.800
    Njurtapp är ofta riktigt bra!
     
  3. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.416
    Det var det också, men namnet i klass med mellangärde
     
  4. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.800
    Haha ja, gör sig bättre på engelska. Butcher steak eller hanger steak
     
    zippan gillar detta.
  5. Vincent

    Vincent Stormtrooper

    Inlägg:
    304
    Från:
    Västkusten
    Jag hatar min De buyer panna så mycket. Självklart är det för att jag är alldeles för dålig för den, vad är nästa steg om man vill ha en obelagd stekpanna? Rostfritt?
     
    marmot och Veratio gillar detta.
  6. Aurum

    Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

    Inlägg:
    14.431
    De är svårare. Skulle säga gjutjärn är bäst men det är ju nästan samma stekyta som kolstål. Annars får du gå tillbaka till plastbeläggning.
     
  7. Vincent

    Vincent Stormtrooper

    Inlägg:
    304
    Från:
    Västkusten
    Är de så svåra då? Bara slänga i olja och köra ju enligt de filmer jag har sett
     
  8. Aurum

    Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

    Inlägg:
    14.431
    Hur ser videos ut på andra pannor? Testa stek i en rostfri kastrull så ser du. Eller i en helt renskrapad kolstålspanna. Det är inbränd olja som ger non-stick egenskaperna. Rostfritt kräver mest teknik av alla sorters pannor.
     
  9. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    67
    Har du bränt in den ordentligt enligt @Aurum tips?
    Tycker att non stick egenskaper är förvånansvärt bra efter en bra inbränning.
    Har även en rostfri panna och det är klart svårare att steka i så det skulle jag inte rek. om du tycker att kolstålspannan är stökig.
     
  10. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    67
    Högrevsburgare :)
    [​IMG]
     
    ollkli, alfie, Aquastaren och 5 andra gillar detta.
  11. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.416
    Käkade på Gro vid st Eriksplan idag, mycket bra pang för pengen och trevlig meny:
    IMG_1768.JPG IMG_1769.JPG IMG_1773.JPG IMG_1775.JPG
     
    B Wooster, Krabbeluring, Joffrey och 2 andra gillar detta.
  12. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    67
    Långfredag:)
    Sous vidad tonfisk och en snabb halstring i het grillpanna. Till det pocherat ägg, smörslungade championer, ångkokt sparris och en sallad på broccoli, tomater och salladslök. Toppat med riven pepparrot.
    [​IMG]
     
    Aquastaren, Zingo, Simpatico och 1 annan gillar detta.
  13. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    67
    Trevlig Valborg :)
    [​IMG]
     
    Aquastaren gillar detta.
  14. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    77
    IMG_3074.JPG IMG_3136.JPG
    Kolhydrater är tyvärr nästan ett måste som bas i allt jag lagar. Här arroz med kanin och gambas, och under pulpo och kanske den smörigaste potatispuré man kan tänka sig.
     
    almeyero, Aurum, Skanes och 5 andra gillar detta.
  15. Compiss

    Compiss Rebel Commander

    Inlägg:
    10.063
    Från:
    Kina
    Fan inte mkt som slår en hemmagjord pytt på färskpotatis, lök och dill :) IMG_1928.JPG
     
    Jockinho, Jrgen, Zacke och 9 andra gillar detta.
  16. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    77
    :clown::clown::clown: IMG_3093.JPG IMG_3094.JPG Gårdagens middag, cannelons
     
    Veratio gillar detta.
  17. eshmootie

    eshmootie Rebel soldier

    Inlägg:
    119
    Från:
    Malmö
    Tänker redan på mat inför midsommar! KS, jag efterfrågar era bästa sillrecept! Beredning, tillbehör, you name it! Blir sillen bättre desto längre den får stå? Dvs är det dax att fixa den redan nu? :)
     
  18. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    77
    Min favoritsill finns att köpa i Boarp utanför Båstad, liknande branteviksill. Har du inte vägarna förbi Båstad tycker jag att du definitivt ska testa att göra en brantevik. Vad gäller tillbehör så kör jag på dom gamla vanliga, nypotatis, brynt smör, lök i olika skepnader, ev äggula och någon god lagrad ost.
     
  19. marmot

    marmot Y-Wing pilot

    Inlägg:
    610
    Från:
    Stockholm
    Glöm inte löjrommen!
     
  20. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    77
    Löjrom är aldrig fel, tycker det är lite synd att blanda in den i sill dock, gör sig väldigt bra på egen hand :)
     
  21. marmot

    marmot Y-Wing pilot

    Inlägg:
    610
    Från:
    Stockholm
    Inte blanda i burken, men trevligt på en sillmacka :)
     
    Königsmarck gillar detta.
  22. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    77
    Ska nog fan i mig köra en silllunch nu i veckan/helgen. Galet sugen jag blev!
     
    marmot gillar detta.
  23. snoozarn

    snoozarn Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.945
    Från:
    Stockholm
  24. Joffrey
    Trådstartare

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.015
    Från:
    Westeros
    Du vet hur stressad jag vart, du får i alla fall hänga med på instagram ;)

    Men ikväll håller vi faktiskt på att göra långkokt tikka masala med grillat kycklinglår
    IMG_6192.JPG IMG_6197.JPG

    Vi fiskade på dan, men aborren var för liten att göra mat på :D
    IMG_6184.JPG
     
    Gummo, meijlinder, snoozarn och 4 andra gillar detta.
  25. Krabbeluring

    Krabbeluring Stormtrooper

    Inlägg:
    307
    [​IMG]

    Långkokt ramenbuljong, kycklingbröst, pak choy, massor av sichuan/chiliolja och sesam.
     
    Isodor, Skanes, meijlinder och 6 andra gillar detta.
  26. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    77
    IMG_3145.JPG Torsk med bönor ikväll
     
    Rearden, meijlinder, Dronten och 5 andra gillar detta.
  27. marmot

    marmot Y-Wing pilot

    Inlägg:
    610
    Från:
    Stockholm
    Berätta mer; borlotti? potatisfondant? Majonäs? Surdegstoast?
     
  28. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    77
    Cocos-bönor, aioli, rostad surdegsbaguette. Bönorna varsamt sjudna med morot, lök och nejlikor. Sedan bryns vitlök i en bra olja och släcks med sherryvinäger, varpå den smakas upp med rökt paprikapulver. Vid servering värms bönorna i vatten som får koka ner, sedan på med ovan nämnd olja. Torsken friteras och läggs sedan även den i denna olja som håller Max 40°c. Där får torsken chillaxa tills den når 38-40°c.
    Jobbar med detta och lagar en del av käket vi kör på jobbet hemma för att försöka förfina. Har semester nu så har en del tid över :clown:
     
    Dronten, Odi et Amo, RobertD och 2 andra gillar detta.
  29. marmot

    marmot Y-Wing pilot

    Inlägg:
    610
    Från:
    Stockholm
    Snyggt jobbat!
     
  30. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    77