Ska pröva i helgen! Lust att dela med dig av ditt recept här eller via pm?
Min go-to helgfrukost är expertens äggröra
Kör här för att sprida glädjen!
Blanda 3 ägg med en kvarts deciliter mjölk och en halv deciliter grädde (detta är en helgfrukost så annars funkar bara mjölk) och i en ganska bred och vid skål. Tillsätt 2 msk socker, en rejäl nypa flingsalt, och krydda efter behag. Klassiskt är väl att ta i en tesked kanel, men jag tycker att några riv muskot och färsk vaniljstång är godast!
Till en kompis som älskar apelsin gjorde jag med zest från en apelsin, vanilj, och serverade filead apelsin till, men det är en parantes.
Doppa sen dagsgammalt uppskivat bröd i blandningen, flytta runt brödet under tiden så alla bitar någorlunda jämnt suger upp ägget. Här kör man dagsgammalt just för att det ska absorbera vätska bättre
Sen steker kan brödet på mellanvärme i ganska mycket smör, men bara ganska hastigt för att få yta, vartefter man flyttar bröden till en ugnsplåt och stoppar in dem på 200 grader i ca 10-15 min eller tills de puffat upp lite och är gyllenbruna.
Sen serverar jag med en klick creme fraiche på toppen, slänger över lite rostade mandlar eller hasselnötter (valnötter är nog bäst men ack så är jag allergisk), och toppar med lönnsirap. Om man är på det humöret är lite flingsalt också kanon som avslut